Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Investice bez rizika, garantovaný výnos. Jak nenaletět?

PR článek
PR článek
1. 11. 2022

Investiční svět se řídí neměnným pravidly. Proč zpozornět, jakmile zazní slova jako garantovaný výnos a žádné riziko? Na trhu se začínají rozmáhat investiční platformy, které „zapomínají“ zmiňovat rizika. Na co si dát pozor?

Investice bez rizika, garantovaný výnos. Jak nenaletět?
Zdroj: Shutterstock

Bez rizika? Ale kdeže!

Na konci dne jde stále o investice, které se po generace řídí zažitými pravidly. Pokud vám někdo slibuje pohádkové výnosy, které jsou absolutně bez rizika, měli byste být na pozoru. Jako není ohně bez kouře, tak není investice, která by v sobě nenesla alespoň malé procento rizika.

Slibovat nulové riziko je jako tvrdit, že máte elixír nesmrtelnosti. Vlastnit ho by bylo skvělé, ale pravda je na hony vzdálená. Proto, jakmile vám tohle bude někdo tvrdit, zpozorněte. S velkou pravděpodobností jde pouze o naleštěnou reklamu, která nestojí na pravdivých základech.

Jsou tedy všechny investice nebezpečné?

Vůbec ne. Důležité je držet se zásady diverzifikace a nevsázet své peníze na jednoho „koně“. Čím pravidelněji investujete do více příležitostí, tím výrazněji minimalizujete riziko.

Dobré je také rozkládat své investice napříč odvětvími a nesázet vše například na nemovitostní trh. Zvlášť v případě, kdy se v současné chvíli vedou velmi živé debaty o podobě stavebního zákona.

Čas, nejlepší přítel investora

Investování je jako cvičení. S pravidelností se dostavují lepší a lepší výsledky. Když budete každý týden chodit běhat, získáte skvělou kondičku. To samé platí o investování. Pokud budete každý měsíc investovat třeba tisíc korun a pak své výnosy reinvestovat, začnete využívat výhod složeného úročení naplno a vaše peníze budou pracovat naplno.

Čas je váš hlavní přítel a hraje pro vás. Čím dříve s investováním začnete, tím rychleji toto pravidlo pochopíte. Delší časový horizont investice znamená více možností reinvestovat své výnosy a poslat své peníze pracovat.

Uvidíte, že investice jsou jako sněhová koule. Stačí začít s tou první a začnou se nabalovat další a další. Právě pravidelnost a dlouhodobost jsou tím zlomovým aspektem, který hraje do karet každému investorovi.

Zajištěná dlouhodobá investice

Najít dobře zajištěnou investici, která nabídne pevně stanovený výnos na delší období, neznamená hledat bájnou Atlantidu. Stačí se pořádně porozhlédnout po trhu. Jednou z možností je investování do prověřených českých společností přes platformu Fingood.cz.

Ta nabízí několik nesporných výhod. Tou první je perfektní zajištění investic. Až 90 % investic je zajištěno zástavou nemovitého nebo movitého majetku. Tato zástava slouží jako pomyslná bezpečnostní brzda. Pokud by došlo k ohrožení investorských peněz, tak Fingood.cz tyto zástavy prodá a vyplatí své investory.

Dalším nesporným plusem je pevně stanovené a v čase neměnné zhodnocení. To se pohybuje od 8 do 12 % a vy si tak přesně dokážete naplánovat, kolik peněz vám „zadarmo“ přistane na účet. Pomyslnou třešničkou na dortu je fakt, že investujete do prověřených a zavedených českých firem. Neposíláte peníze neznámému americkému startup nebo čínským společnostem, ale opravdovým lidským příběhům, za kterými stojí české společnosti.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
4
+

Sdílejte

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo