Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Výměna kotle včas se vyplatí

PR článek
PR článek
15. 8. 2022

I když se letošní zima může zatím zdát relativně daleko, je třeba již nyní pamatovat na to, že její nástup prověří stav plynových spotřebičů, které se nám doma starají o teplou vodu a vytápění.

Výměna kotle včas se vyplatí
Zdroj: Pražská plynárenská

V této souvislosti možná mnozí zjistí, že jejich plynový kotel má své nejlepší dny právem za sebou a výměna za nový a modernější typ se stává nutností. Vývoj plynových spotřebičů jde stále velmi rychlým tempem kupředu a současné moderní modely jsou oproti těm již letitým při stejném výkonu výrazně úspornější. Starý plynový spotřebič vyrobený třeba před dvaceti lety tak může být zbytečnou černou dírou na peníze, což představuje při současných cenách energií velký problém.

Kondenzační kotle nahrazují v rodinných domech staré plynové kotle nebo kotle na pevná paliva. Pokud se lidé rozhodnou vytápět svoji domácnost plynem, je pro ně právě plynový kondenzační kotel nejlepší volbou. Proč? Nejen, že dokáže ušetřit až 30 % nákladů na vytápění oproti klasickému kotli, ale i jeho obsluha, provoz a údržba a stejně tak dopad na životní prostředí jsou minimální. Zároveň je to řešení, které je jednoduché na instalaci, a tak při jeho pořizování není zapotřebí počítat se zvýšenými náklady na stavební úpravy. Vynaložené finanční náklady se zákazníkovi na úsporách za energie mohou vrátit, v závislosti na stávajícím způsobu vytápění a technickém stavu budovy, už do pěti let.

Výměna plynového kotle však kromě finanční investice představuje i čas spojený s nezbytným zařizováním souvisejících záležitostí, do čehož se hrnout nikomu moc nechce, a místo výměny tak celou věc jednoduše odsouváme na neurčito. Řešením může být obrátit se na svého dodavatele energie.  V oblasti možných energetických řešení je plně nápomocna i Pražská plynárenská, která vše potřebné zařídí doslova na klíč, tedy od plánování až po zapojení i včetně vyvložkování komína. K tomu nabízí i každoroční servis, díky němuž kotel vydrží déle a bude pracovat úsporněji. V případě zájmu o jiná energetická řešení, jako je fotovoltaika nebo tepelná čerpadla, najdete více informací na www.ppas.cz/sluzby.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo