Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nové auto každé dva roky a bez leasingu? Je to možné

PR článek
PR článek
11. 7. 2022

Kia nabízí dvě dotované varianty financování s lepšími podmínkami, než mají klasické úvěrové produkty.

Nové auto každé dva roky a bez leasingu? Je to možné
Zdroj: Kia

Při koupi nového auta není třeba vydávat se ze všech úspor. Možností financování je na trhu celá řada. Od klasického leasingu přes operativní leasing, kdy si zákazník vůz v podstatě dlouhodobě pronajímá, až po tradiční spotřebitelský úvěr. Například zákazníci automobilky Kia si mohou vybrat hned ze tří dotovaných variant financování s lepšími podmínkami, než nabízejí klasické komerční produkty. Pro ty, kteří mezi nevýhody leasingu řadí fakt, že jim v takovém případě automobil neříká oficiálně „pane“ a současně nemohou nebo nechtějí zaplatit akontaci předem, je ideální produkt s názvem Kia Select s úrokem 4,99 % až na 48 měsíců.

„Zájemci si mohou předem určit výši akontace v rozmezí 20–40 % a zejména i zůstatkové hodnoty. Ve skutečnosti tak splácejí třeba jen 30 % hodnoty vozu, díky čemuž mohou dosáhnout mnohem nižších splátek než u běžného úvěru či leasingu. Na konci splácení se mohou rozhodnout, že si auto nechají a doplatí zůstatkovou hodnotu, sjednají nové financování na poslední splátku vozu nebo jej vymění za úplně nový i s novým financováním. Hodnota vráceného vozu přitom může pokrýt jak poslední splátku původního úvěru, tak i akontaci nového,“ vysvětlil princip fungování Kia Select Ivo Řehák, Sales General Manager ze společnosti Kia Czech, a dodal: „Prakticky bez starosti mohou mít každých dva až pět let úplně nové auto, které nebude leasingové společnosti, ale jejich.“

Pokud zákazník preferuje spíše klasický úvěr s vyšší platbou předem oproti doplatku na konci období, má pro něj Kia produkt nazvaný Nízký úrok. V tomto případě uhradí akontaci v rozsahu 50–90 % a s úrokem 6,99 % bude splácet 12–60 měsíců.

Pro zájemce z řad firem, kteří upřednostňují úrok před leasingem, ale chtějí čerpat tzv. fleetovou slevu, je k dispozici produkt například Kia Variant. Nabídku finančních služeb korejské automobilky v ČR pak doplňuje ještě například Kia Top určený pro financování ojetých vozů nebo Kia Promo VIP, jenž nezahrnuje pojištění vozidla.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo