Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jak investovat do nemovitostí bez hypotéky

Radim Zelený
Radim Zelený
24. 2. 2022
 5 695

Přehřívající se nemovitostní trh v kombinaci s růstem úrokových sazeb nevytváří úrodnou půdu pro koupi investičních nemovitostí. Existuje však stále možnost, jak lze na nemovitostech vydělat i bez hypotéky. Tou je investiční crowdfunding.

Jak investovat do nemovitostí bez hypotéky
Investovat do nemovitostí lze i bez hypotéky (ilustrační foto) / Zdroj: Shutterstock

Mezi přední hráče na poli investičního crowdfundingu patří finGOOD.cz, který právě do investic do nemovitostí a potažmo developerských projektů směřuje 60 % svých investičních nabídek.

Investice do developerských projektů jsou v současných cenových hladinách velmi vyhledávaným krokem ze strany individuálních investorů, kteří využívají tuto možnost jako určitou substituci nákupu investičních bytů. Jedná se o snadnou a rychlou formu investice, a to bez velkého finančního zatížení ve formě hypotéky.

Rostoucí zájem o tyto investice se projevil hned zkraje tohoto roku. Jenom v lednu měl finGOOD.cz ve své nabídce developerské projekty za 55 milionů korun a nabízel svým pěti tisícům investorům zhodnocení od 8 do 9,5 %. Tuto nabídku si nenechalo ujít 1500 individuálních investorů.

Kontinuální investice, snadný způsob investice do nemovitostí

Pro tento růst našel finGOOD.cz ideální řešení v podobě takzvané Kontinuální investice. Ta je určena pro větší developerské projekty, kdy společnost nepotřebuje celou částku najednou, ale vybírá ji postupně dle prostavěnosti celého projektu.

finGOOD

Platforma finGOOD umožňuje individuálním investorům investovat do prověřených českých společností s historií. Podnikatelům přináší možnost získat flexibilní zdroj financování pro rozvoj svého podnikání. Investice probíhají formou P2B crowdfundingu. Nejčastěji nabízí zhodnocení 7 až 10 %, v průměru 8,7 % ročně. Investice jsou navíc zajištěny zástavou movitého nebo nemovitého majetku.

Celá investice je proto rozdělena do několika samostatných tranší. Díky tomu je projekt pro investory známý a mají možnost do něj investovat opakovaně, aniž by se museli pokaždé seznamovat s ekonomickými výsledky dané společnosti.

Kontinuální investice lze využít opakovaně, nebo si jen vybrat pouze konkrétní tranši dané investice a do té vložit finance.

Další nespornou výhodou je také fakt, že každý z těchto projektů je zajištěn zástavou samotné nemovitosti. Ta se pak s každou další etapou projektu i tranší zhodnocuje. Tento nárůst hodnoty zvyšuje cenu zástavy a tím i bezpečí investorů.

Díky kontinuální investici vznikl již bytový dům v Kostelci nad Orlicí, kdy investoři v pěti samostatných tranších zainvestovali celkem 50 milionů korun. Odměnou jim za to byla velmi krátká doba splatnosti investice (do jednoho roku) a zhodnocení 8 %. Tuto příležitost si nenechalo ujít přes 1200 individuálních investorů.

2,1 milionu korun výnos pro investory

Na podzim loňského roku spustil finGOOD.cz další Kontinuální investici. Stejně jako v prvním případě navázal spolupráci s prověřenou stavební firmou Rybka Building. Tentokrát je pro investory připraven projekt na výstavbu pasivních moderních rodinných domů v Michálkovicích u Ostravy.

Projekt přímo reaguje na nedostatek atraktivního bydlení v dané lokalitě. Tuto Kontinuální investici finGOOD.cz rozdělil do pěti samostatných tranší, z nichž první tři již byly úspěšně zafinancovány a investoři si tak mezi sebe rozdělili výnos 2,1 milionu korun.

Tento týden je pro investory připravena již 4. tranše tohoto projektu. Ta je vypsána na cílovou částku sedm milionů korun. Připraveny jsou opět všechny výhody Kontinuální investice – zástava nemovitosti, krátký časový horizont (11 měsíců) a 8% zhodnocení p.a.

Nová tranše Kontinuální investice startuje ve čtvrtek 24. února v 15:00 na stránkách finGOOD.cz. Investice na finGOOD.cz začínají od 5000 korun a jenom v této tranši je pro investory připraven zisk bezmála 700 tisíc korun.

Text vyšel v rámci investičního speciálu magazínu Finmag a Finmag.cz Miliardy v pohybu, jehož je společnost finGOOD.cz generálním partnerem.

Kam dál? Investice na Finmagu:

Finmag BrandVoice: Partnerem článku je

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
2
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Radim Zelený

Radim Zelený

Studoval žurnalistiku v Praze. Pro Peníze.cz a Finmag píše články o korporacích, ale i malých a středních firmách.

Související témata

BrandInsightcrowdfundingfingoodinvesticeKdo hýbe miliardamiMiliardy v pohybunemovitosti
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo