Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Při výběru účetní firmy nechcete šlápnout vedle, chcete se trefit do černého!

PR článek
PR článek
31. 8. 2020

Najít spolehlivou účetní nebo účetní firmu je alchymie, stojí za to, dát si práci a hledat tu nej možnost. Věc první může být, zda se spolehnete pouze na jednu osobu, nebo zvolíte celý tým účetních?

Při výběru účetní firmy nechcete šlápnout vedle, chcete se trefit do černého!
Zdroj: Zdroj: Trivi.cz

Je cena věc číslo jedna?

Možná si říkáte, že je pro vás cena jeden z nejdůležitějších faktorů při rozhodování, kterou účetní firmu zvolit. Nebo to máte jinak? Ať už se kloníte k nejnižší možné ceně, nebo cenu neřešíte, mějte oči otevřené a podívejte se, co všechno za danou cenu dostanete. „Samozřejmostí je samotné zaúčtování dokladů, sestavení daňového přiznání dle obsahu podnikání, v případě společností i účetní závěrky,“ komentuje Martina Večeřová, senior účetní společnosti Trivi.

Pěkným servisem navíc je například i komunikace s úřady, zastoupení při kontrolách a dalších legislativních úkonech. Anebo třeba fakturační systém v ceně jen samotných účetních služeb jako bonus. V moderní účetní firmě získáte účetnictví online, daňové poradenství online nebo již zmíněnou fakturaci online.

Ušetřený čas nad účetnictvím = více času na vaše podnikání

Ušetřit nějaký ten čas je v podnikání velmi důležité, můžete ho následně investovat do rozšiřování svého byznysu, proto se při výběru účetních firem ohlížejte na to, jakým způsobem budete předávat doklady a zda se musíte s účetní pravidelně setkávat. Některé firmy, jako například Trivi, disponují chytrými technologiemi, které umožní předávání dokladů bez setkání se s účetní, čímž šetří klientům čas, náklady a také spoustu starostí.

Odpadá tak pravidelné docházení za účetní a předávání papírů. Trivi poskytuje klientům webový portál a mobilní aplikaci, oboje jsou jimi vytvořené produkty, které slouží ke komunikaci s účetní i dodávání podkladů. Vše je pak následně uloženo v cloudu a není třeba pracovat s originálními papírovými doklady.

Účetní specialisté i daňoví poradci

Přítomnost účetních specialistů je v účetních firmách naprostým standardem, bez nich by se nejednalo o účetní firmy. Avšak absence daňových poradců je velmi častá. Velkou výhodou pro firmy je, pokud služby daňových poradců nabízí. Vaše účetnictví má díky nim určité výhody.

Pokud klienta zastupuje daňový poradce, je lhůta pro podání přiznání k dani z příjmů automaticky delší o 3 měsíce. To může být výhodou při odložené splatnosti daně a pro získání potřebného cashflow nebo kvůli tomu, že je zkrátka na zpracování více času. Daňový poradce může zastupovat před správcem daně, anebo za vás jednat.” podotýká Martina Večeřová, senior účetní společnosti Trivi.

A jak poznat opravdové profesionály?

Samozřejmostí je určitá profesionalita a odbornost. Účetní firma by neměla být pouze službou ke zpracování účetnictví a zajištění daňových povinností. Měla by fungovat jako partner v podnikání, který vám pomáhá ve vašem rozhodování a hlídá vše za vás. Až se budete rozhodovat o nové účetní společnosti, klaďte důraz na výše uvedené faktory a rozhodně nešlápnete vedle.

Se společností Trivi a.s. získáte prostřednictvím jejich účetních komplexní servis, podpořený moderní formou spolupráce, tj. získáte účetnictví online, daňové poradenství online a fakturaci online společně s možností užívat webový portál pro správu svého účetnictví, vše je podpořeno empatickým a lidským přístupem samotných účetních.

A pokud jste se rozhodli pro změnu právě teď a chcete podnikat v klidu, můžete se obrátit na zákaznickou linku Trivi a.s. 800 80 60 40 nebo navštívit jejich webové stránky www.trivi.com.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo