Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Překvapivé stavby Adama Gebriana: Bazén v Praze 4-Podolí

Finmag.cz
Finmag.cz
31. 1. 2020

Po malé pauze se vracíme s Adamem Gebrianem a jeho překvapivými stavbami. O plovárně v Praze Podolí, kam se štábem Mall.tv zavítal tentokrát, říká, že je to stavba světových parametrů

Překvapivé stavby Adama Gebriana: Bazén v Praze 4-Podolí
Další fotky
v galerii (10)

Ivan Mládek sice zpívá, že krásnější okolí než bazén v Praze 4-Podolí má plovárna v Měchenicích, ale není to pravda a není to pravda. Za prvé, plovárna v Měchenicích už dávno není. A ač byla krásná, hezčí okolí než podolské bazény prostě neměla. Podolský plavecký areál totiž vznikl v bývalém lomu a skály vám dají snadno zapomenout, že jste vlastně pouhou čtvrthodinku od historického centra Prahy.

Na druhou stranu jsou venkovní bazény odcloněny od rušné komunikace na vltavském nábřeží tribunou. Jsou to bazény sportovní, jeden z nich svými rozměry nachystaný na vodní pólo, proto tribuna. Stavba Richarda Pozdemného sice vznikala v první půlce šedesátých let, ale už při výstavbě se počítalo s tím, že by se Praha mohla ucházet o olympiádu v roce 1980. nekonečný příběh.

Fotky z natáčení: Mall.tv

Tribuna ale není jen tribuna – je zároveň střechou nebo částí střechy krytého bazénu. Jednoho z nejkrásnějších na světě. Říká Adam Gebrian.

Ponořte se.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte (2)

Vstoupit do diskuze
Finmag.cz

Finmag.cz

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo