Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Jsou mezi námi a jsou bohatí

Finmag.cz
Finmag.cz
12. 10. 2010

Již po páté přináší čtenářům časopis TÝDEN tradiční žebříček nejbohatších lidí. Letos poprvé ale v rámci speciálního vydání 111 miliardářů, které kromě seznamu nejbohatších Čechů a Slováků obsahuje další zajímavé materiály.

Jsou mezi námi a jsou bohatí

Ve zvláštním vydání si můžete přečíst jaký je osobní život bohatých lidí, na co věnují své peníze, kam zmizeli „kapitáni průmyslu“ z 90. let nebo například kdo byli nejmajetnější lidé v historii. Zároveň vydání obsahuje zvláštní „Top Ten“ nejbohatších žen a mladých miliardářů.

A kdo je na špičce nejbohatších Čechů a Slováků? Stejně jako v minulosti se na prvním místě udržel největší akcionář skupiny PPF Petr Kellner, jehož majetek odhadl časopis TÝDEN na 60 až 75 miliard korun. Oproti krizovému roku 2008 si polepšil, protože tehdy se výše jeho jmění pohybovala mezi 57 až 65 miliardami korun.

V krizi obstál i chemicko-zemědělsko-potravinářský magnát Andrej Babiš. Jeho majetek se tak pohybuje mezi 40 až 55 miliardami korun.

Celkem sto jedenáct miliardářů, jejichž seznam zvláštní vydání přináší, ovládá majetek v hodnotě 538 až 667 miliard korun. Spodní hranice odhadu přibližně odpovídá majetku, který podle časopisu Forbes ovládá indický miliardář a nejbohatší Asiat Mukeš Ambání.

Na vydání 111 miliardářů pracovala redakce TÝDNE několik měsíců, během nichž se redaktoři potkávali s předními investory, finančníky, poradci a dalšími hráči na trhu, ale rovněž s těmi, které můžete v seznamu najít.

Zvláštní vydání časopisu TÝDEN 111 miliardářů vyjde již ve středu 13. října 2010

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Finmag.cz

Finmag.cz

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo