Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Formulář Construct Data raději do koše

Miroslav Zeman
Miroslav Zeman
29. 4. 2009

Společnost Construct Data, European City Guide a další i přes své nekalé obchodní praktiky stále působí na evropském trhu, tedy i v České republice. Na firmách a občanech vymáhají desetitisícové i statisícové částky.

Formulář Construct Data raději do koše

Formulář uvádí adresáta v omyl

Obětí omylu a nefér jednání společnosti Construct Data se staly stovky společností a občanů v České republice. Pokud dostanete do schránky formulář, kde bude figurovat název této firmy, nebo se vám bude zdát formulář jakkoliv podezřelý, okamžitě ho vyhoďte do koše.

Na formuláře, které mají být dle tvrzení Construct Data závaznou smlouvou uvádí totiž tato společnost zavádějící, málo viditelné a nejednoznačné informace, nejčastěji v anglickém jazyce.

Formulář se svou povahou tváří jako nezávazná informace pro odesílatele. Construct Data prý chce jejich prostřednictvím pouze upřesnit jméno firmy adresáta, která je zapsána často s chybami a zaslat formulář zpět. Tím se tyto informace mají pouze upravit v databázi společnosti Construct Data. Mimoto společnost uvádí informace, které v adresátech vzbuzují pocit, že jde o akci pořádanou ve spolupráci s mezinárodními veletrhy, kterých se mohl adresát – oběť účastnit.

Chyba vás může stát přes 80 000 korun

Po podpisu a odeslání formuláře začnou přicházet faktury s výzvou k uhrazení vysokých částek v Eurech. Jde například o částku 971 eur za rok. To však není vše. Smlouva je podle tvrzení společnosti Construct Data uzavřena na dobu tří let! Postiženému subjektu tak hrozí během tří let ztráta více než 80 000 korun. A to v podstatě za nic.

Uváděná inzerce a databáze společnosti Construct data je přitom pro tuzemské firmy absolutně neefektivní a zbytečná. Tato stránka je navíc provozována firmou, která ve skutečnosti nemá ani u tuzemských ani u zahraničních subjektů dobré jméno a tudíž uvedení v jejich databázi má spíše odstrašující charakter.

Doporučujeme nic neplatit

Postiženým firmám a občanům doporučujeme nic neplatit a okamžitě od smlouvy formálně odstoupit a uvést v tomto dokumentu všechny argumenty, které k rozhodnutí vedou. Doporučuji uvést existující judikáty evropských soudů v této a obdobných věcech, které ospravedlňují postup – distancování se od podepsaného formuláře se zavádějícími údaji, jehož cílem je uvést adresáta v omyl.

Nepříjemné obtěžování

Postup firmy Construct Data je velmi nepříjemný. Neustále zasílá faktury, hrozí exekucemi, zvyšuje penále. Tím do jisté míry zvyšuje tíseň postiženého, který pod tlakem může neoprávněnou pohledávku uhradit. Zástupci firmy Construct Data se navíc uchylují k obtěžujícím telefonátům, které mají v lidech vyvolat dojem, že se chtějí pouze domluvit. Snaží se tak snížit nárokované částky a v případě neúspěchů opět hrozí sankcemi a exekucí.

Doporučujeme tedy reagovat rázně a jasně, bez jakýchkoliv pochybností tento závazek odmítnout. Ušetřených 80 000 až statisíce korun za to určitě stojí.

V případě žádosti o další podrobnější informace kontaktujte redakci serveru www.mojepoplatky.cz mail: mojepoplatky@seznam.cz.

(Autor je právníkem advokátní kanceláře). Foto: Profimedia.cz

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (1)

Vstoupit do diskuze
Miroslav Zeman

Miroslav Zeman

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo