Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Migrace klientů? Banky jsou v klidu

Jan Majer
Jan Majer
3. 9. 2008

Umím si spočítat, že těch pár desetikorun měsíčně, které bych mohl ušetřit, kdybych změnil banku, udělá v průběhu let pěkných pár tisíc. Ke konečnému rozhodnutí podstoupit tu nepříjemnou administrativu a převést účty a hypotéku jinam mě ale nakonec nedonutila moje spořivost, ale banka sama.

Migrace klientů? Banky jsou v klidu

Nejmenovaný ústav, v němž mám hypotéku a k ní „povinný“, ale jinak nevyužívaný účet, před časem sfúzoval s jinou bankou, kde mám jiný, velmi frekventovaně používaný účet. Konečně oba účty sloučím, ušetřím a zjednodušším si život, radoval jsem se.

Logické to připadalo i mé privátní bankéřce. Bohužel, požadovanou změnu banka neuměla provést. Nedal jsem se.

Když nakonec přišla z vyšších míst zpráva o schválení mého požadavku s tím, že ale za změnu zaplatím 6000 korun, stala se z odchodu k jiné bance otázka cti.

Před rokem se zdálo, že banky brzy pocítí obavy z migrace klientů, podobně jako třeba mobilní operátoři. Ten můj se aktivně stará, aby měla celá moje rodina optimálně nastavené tarify.

Moje (už brzy bývalá) banka si podobné starosti nedělá. Vypadá to, že má přesně opačný zájem.

Mají  podle vás banky důvod k obavám, že jim klienti začnou utíkat ke konkurenci?

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (7)

Vstoupit do diskuze
Jan Majer

Jan Majer

Původní profesí novinář, od roku 2001 pracoval jako finanční poradce. V dalších letech publikoval vedle poradenské činnosti články ve finančních rubrikách novin a časopisů a vedl ekonomickou rubriku týdeníku... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo