Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Co také klienti v bankách zažili!?

Patrik Nacher
Patrik Nacher
10. 12. 2008

Do konce ledna 2009 je v ČR a na Slovensku možné v rámci ankety serveru www.bankovnipoplatky.com hlasovat o patnácti vybraných absurdních poplatcích.

Co také klienti v bankách zažili!?

Server www.bankovnipoplatky.com vyhlásil 4. ročník ankety „o nejabsurdnější bankovní poplatek“. Opět se uskuteční nejen v České republice, ale i na Slovensku. V 1. ročníku návštěvníci webu zcela suverénně zvolili za vítěze poplatek za příchozí platbu. Ve 2. ročníku pak zvítězil poplatek za výběr z bankomatu vlastní banky. Loni to byl poplatek za vedení běžného účtu.

Pro 4. ročník ankety jsme nezařadili vítěze předchozích tří ročníků, aby měly šanci vyhrát i jiné absurdní poplatky. Čtenáři Finmagu se mohou seznámit s některými absurdními situacemi, jak je zažili klienti různých bank. Těžko říci, zda jsou více k smíchu, nebo k pláči. V každém případě by byla škoda se o tyto zážitky nepodělit.

Variabilní a specifický symbol je drahý….

"Za vyplnění specifického symbolu, což bylo výslovné přání školní jídelny, aby vůbec mohla být platba správně přiřazena, jsem musel v Komerční bance zaplatit nový poplatek ve výši 50 korun“, píše Pavel.

„Chtěl jsem poslat kamarádovi 1200 Kč na přepážce České spořitelny vkladem v hotovosti na jeho účet u téže společnosti. Aby platbu ode mě poznal, chtěl jsem, aby pracovnice jako variabilní symbol uvedla mé jméno. Dostalo se mi odpovědi, že za vložení variabilního symbolu se účtuje poplatek 45 Kč, takže jsem zaplatil 1245 Kč a naštvaně odešel!“, napsal Patrik.

Ani smrt poplatky nezastaví…

Iveta zase napsala o poplatku za vedení „zmrazeného“ účtu: „Až na základě úmrtního listu, byl účet zmrazen. Ale vzhledem k tomu, že ještě za 2 měsíce po jeho smrti, nebylo vyřízeno dědické řízení, stále chodily poplatky za vedení již zmrazeného účtu a nejabsurdnější bylo, že přišel i poplatek za zaslání sms zprávy. Šlo sice pouze o 5 Kč, ale sms stále zasílali na již neexistující telefon, protože nikdo k jeho účtu neměl přístup, aby službu zrušil.“

Nečerpáš, zaplatíš…

Zajímavý poplatek nám poslal Petr Žemlička: „V Komerční bance mám povolený debet k účtu. Když debet využiji, platím úrok z debetu – potud je to pochopitelné, ale pokud máte povoleno jít na účtu např. deset tisíc do mínusu a vy máte zůstatek kladný, zaplatíte poplatek za rezervaci zdrojů, tedy za to, že debet nevyužíváte. Pokud jste tedy dva tisíce v mínusu, platíte úrok z debetu za tyto dva tisíce plus poplatek za zbylých nevyužitých osm tisíc.“

Poplatek za potvrzení, že jsem majitelem účtu…

„Finanční úřad chtěl po mně kvůli podnikání kopii smlouvy s bankou. Smlouvu jsem nemohla najít, tak jsem si zašla do banky pro potvrzení, že jsem opravdu majitelem účtu. Odešla jsem... Komerční banka si za to účtuje 600,-!“, napsala v nominaci Zuzana.

Přinesu do banky milion, zaplatím poplatek…

Paní Štěpánková upozorňuje na kuriózní situaci: „V případě, že dáte ČSOB v hotovosti měsíčně více než jeden milion korun, tak vám napočte příplatek ve výši 0,1% z částky. K tomu není co dodat“.

Odkaz pro hlasování:
http://www.bankovnipoplatky.com/1kolo08nejabsurdnejsi-bankovni-poplatek-2008/

Foto: Profimedia.cz

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (4)

Vstoupit do diskuze
Patrik Nacher

Patrik Nacher

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo