Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Kolik stojí Vánoce

Finmag.cz
Finmag.cz
9. 12. 2007

Nejen pro maloobchodníky je předvánoční období ve znamení růstu tržeb. Nemalé obraty zaznamenávají také internetové obchody. Předvánoční tržby tvoří až 30 % jejich celoročních příjmů.

Kolik stojí Vánoce
Podle odhadu společnosti GE Money Multiservis je každá česká domácnost letos připravena za dárky a jiné zboží spojené s vánočními svátky utratit částku přesahující
14 000 korun.

V souvislosti s Vánoci roste i zájem o nákupy na splátky – každoročně před na konci roku narůstá průměrná financovaná částka. V meziročním srovnání je letošní nárůst 20 procent. Zájem je obzvláště o elektroniku, která je každým rokem před Vánoci hitem splátkového prodeje.

Období Vánoc se každoročně vyznačuje prudkým nárůstem maloobchodních tržeb. Předvánoční výdaje českých domácností od roku 2004 postupně vzrůstají. Každým rokem tak za Vánoce Češi utrácí více peněz. Stále častěji také využívají možnost koupě vánočních dárků na splátky.

„Typickým námi financovaným vánočním dárkem je elektronika – televizory, mobily a PC sestavy. Někteří naši klienti si pod stromeček nadělují i vybavení domácnosti jako například nábytek. Objevují se ale i nové trendy – například exotické dovolené na splátky,“ uvedla Jarmila Kowolowská, manažerka produktového týmu GE Money Multiservis.

Z podzimního průzkumu vyplynulo, že letošním hitem Vánoc bude opět zejména elektronika. Svým blízkým ji plánuje koupit asi 30 % spotřebitelů

Nejen pro maloobchodníky je předvánoční období ve znamení růstu tržeb. Nemalé obraty zaznamenávají také  internetové obchody. Předvánoční tržby tvoří až 30 % jejich celoročních příjmů.

Společnost GE Money Multiservis zaznamenala v loňském roce právě o Vánocích rekordní výsledky, když během jediného týdne od 18. do 24. prosince financovala zboží v hodnotě 283 milionů Kč a v celém vánočním období pak zboží za téměř 1,4 mld. Kč. Průměrná profinancovaná částka prostřednictvím Multiservis úvěru se v předvánočním období pohybovala ve výši téměř 16 000 korun.
Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Finmag.cz

Finmag.cz

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo