Možnosti tu jsou

Michal Kašpárek
Michal Kašpárek
6. 4. 2020

Hledání alternativních přístupů, připomínka nezadatelných práv, varování před přehlíživostí směrem k východu a nové rady, jak se nezbláznit.

Možnosti tu jsou

„Jakkoliv nezpochybnitelná je biologická podstata virového nebezpečí, nelze zapomínat, že všechna rozhodnutí, jež činíme, jsou výsledkem politické vůle. Výroky technokratů, že ‚není alternativy‘, musíme odmítat,“ píše Pavel Kolář

Ve Švédsku – zatím – přijímají volnější opatření než u nás. Popisuje je Táňa Zabloudilová.

Hana Čápová varuje před zoufalou situací v domovech seniorů: 1. díl2. díl.

Saša Uhlová připomíná, že člověk má právo nebýt při své vlastní smrti sám.

Anglicky

„Evropu nepodrazila liberální demokracie, ale postkoloniální arogance.“ Marius Meinhof o problému, který se přece týkal jenom Číny. Na podobnou notu i Bruno Maçães.

Jak se nezbláznit? Poradí Slavoj Žižek s přáteli (ocením myslí i ti, které na we’re eating from the trash can of ideology neužije) a Oliver Burkeman.

O epideomiologických modelech, jejich problémech a přínosech: Maria Chikina a Wesley PegdenMartin Enserink a Kai KupferschmidtMaggie Koerthová, Laura Bronnerová a Jasmine Mithaniová.

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (1)

Vstoupit do diskuze
Michal Kašpárek

Michal Kašpárek

Po studiu žurnalistiky a filmové vědy na Masarykově univerzitě prošel MF DNES a redakcemi Computer Pressu. Mezi lety 2009 a 2016 byl na volné noze, od roku 2017 do jara 2021 vedl Finmag.cz a editoval tištěný... Více

Související témata

newsletter

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo