Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Mrtví muži a silné ženy

Michal Kašpárek
Michal Kašpárek
20. 1. 2020

Na úvodní kolo letošních nekrologů navážeme praktickým textem pro všechny, kteří by rádi „samostatnou babu, ale zas aby to nebyla feministka“.

Mrtví muži a silné ženy

Anglicky

  • Takže vy hledáte „silnou, nezávislou ženu“? Postřehy, které platí i pro chození s muži: „The most important point that you need to get super comfortable with, super quick; is that the ‚strong, independent woman‘ you want doesn’t actually need you for anything. She doesn’t need you to fund her life. She doesn’t need you to rescue her. She doesn’t need to be showered with gifts or compliments. She doesn’t need you to protect her. She doesn’t need you to provide for her. No, she doesn’t need you. Instead, she is interested in you.“
  • Kritika bezplatné hromadné dopravy. TLDR: z ulic bere chodce, motoristy by spíš než úspora peněz nalákala do vagonů a autobusů rychlost přepravy.
  • Z roku 2020 je k druhé světové stejně daleko jako od druhé světové k americké občanské válce, a kdyby Báječná léta natáčeli o dvacet let vzdálené minulosti dnes, byla by zasazená do let 2000–2005. Hodně v budoucnosti žijeme. (Na Facebooku mě upozornili, že od listopadu 89 do současnosti už uplynula delší doba než od vyhlášení Československa do únorového puče.)
  • Již téměř pravidelné šachové okénko: nejlepší šachista světa, Magnus Carlsen, byl v prosinci také nejlepším ze sedmi milionů hráčů Fantasy Premier League.
  • Tyler Cowen vs. Slavoj Žižek o komunismu a kapitalismu. Cowen vyhrává ve věcném rejpání, Žižek v imaginaci. Pro humor jsou oba. Přepis a audio, video.
Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Michal Kašpárek

Michal Kašpárek

Po studiu žurnalistiky a filmové vědy na Masarykově univerzitě prošel MF DNES a redakcemi Computer Pressu. Mezi lety 2009 a 2016 byl na volné noze, od roku 2017 do jara 2021 vedl Finmag.cz a editoval tištěný... Více

Související témata

newsletter
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo