Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Letní Finmag: Tereza Maxová jako milionová máma

Finmag.cz
Finmag.cz
21. 7. 2017

Nový Finmag má na titulce Terezou Maxovou. Slavná rodačka z Pardubic před lety dobyla svět modelingu – na přehlídky ji vozily limuzíny, na focení létala Concordem.

Letní Finmag: Tereza Maxová jako milionová máma

Před sedmnácti lety ale pověsila šaty na hřebík a od té doby se naplno věnuje nadaci pomáhající tisícům opuštěných a znevýhodněných dětí. Dodnes pro ně dokázala získat víc než 270 milionů. V otevřeném rozhovoru mluví o své počáteční naivitě i o tom, jestli smrdí peníze od hazardních společností.

Koupit letní číslo Finmagu

Ve Finmagu toho ale najdete mnohem víc:

Prostě Východ

Jediná jízda z hlavního nádraží nebo návštěva směnárny kousek od Staroměstské radnice stačí k tomu, aby si turista odvezl dojem, že jsou Češi zloději. Nepoctivým taxikářům a směnárníkům se postavil mladý muž s kamerou. Janek Rubeš.


Druhá pětiletka

Před pěti lety byli míň perspektivní než prodejci slipů, a podívejte, kde jsou teď! Kiwi míří do oblak. Přijde vlastní aerolinka nebo rovnou cestovka?


Nenechám si useknout ruku

Šla i tam, kam se báli ostřílení chlapi. Prodírala se skládkou v Kambodži, fotila pašeráky na největším bazaru s heroinem, nepokoje v pásmu Gazy i děti zmrzačené dioxiny, které Američani používali ve válce ve Vietnamu. Fotografka Alžběta Jungrová.


Albánií za pět dní (A pět tisíc)

Byl to spontánní nápad: měli jsme jen pět dní, levnou letenku z Budapešti a v Albánii zarezervované auto. A hlavně ambici vidět z nepopulárního státu co nejvíc.


Děti krize

Bar v Benátkách, sedm let nazpět, nad ránem. Dva talentovaní kluci se tu domluvili, že chtějí navrhovat domy spolu. Dnes mají Ondřej Chybík a Michal Krištof na stole zakázky za čtyři sta milionů eur.


Vesmírné závody 2.0

Vesmír je skvělé místo pro byznysmeny-idealisty. Dokazuje to Elon Musk i další snílci ze startupů, kteří se začínají prosazovat vysoko nad našimi hlavami.

Předplaťte si Finmag za 294 korun na rok

Za celou redakci vám přejeme dobré čtení a krásné léto!

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte (1)

Vstoupit do diskuze
Finmag.cz

Finmag.cz

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo