Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Mráz přichází z mrazáku

Martin Vlnas
Martin Vlnas
26. 10. 2016

Dnešní várka glos je ledová jak čukotské koule dědy Mráze.

Mráz přichází z mrazáku
-
+25
+

S křížkem po funuse

Stačí, abyste je zahlédli, a naskočí vám husí kůže jak pralinky. Tak nějak popisují světová média množící se útoky ohyzdných klaunů. Všechno začalo ve Spojených státech, teď už ale není bezpečno ani v Evropě. V saském městě Riesa, které leží asi 70 kilometrů od hranic s Českem, se děsivý klaun s baseballovou pálkou zaměřil na školáky. Jinde v Německu zase klaun zaútočil kuchyňským nožem. Bezpečno ale není ani u nás. Minimálně jeden šašek v poslední době řádí i v hlavním městě. Podle dostupných fotografií a videozáznamů je obzvlášť odpudivý, vyzbrojený holí a k nepříčetnosti ho přivádí mandaly, modlitební bubínky a importované dalajlamánky. Nicnetušící oběti si pečlivě vybírá ze stovek kandidátů a v nestřežený okamžik utočí ze zálohy. Ačkoliv by se teoreticky jeho teror mohl rozšířit i do dalších evropských končin, všechny potenciální oběti v cizině mohou být v klidu. Na místo obvykle dorazí až ve chvíli, kdy už všichni bezpečně odpočívají doma. Nebo v pokoji.

-
+26
+

Láska až za hrob

Manželka zesnulého módního návrháře Christiana Audigiera si může mnout ruce. Po vleklém sporu jí soud přiřkl práva na užití zmraženého spermatu bezpečně mrtvého manžela. Nathalia si tedy může nechat zadělat na andílka, jehož oči jí budou stále připomínat milovaného chotě. Zní to jako dojemný konec jedné love story. Bohužel o očička nejde. Jde zas jenom o prachy. Přesněji malicherné sedmimiliardové dědictví, které zakladatel značky Ed Hardy odkázal svým dětem.

O některých z nich v té době ještě nevěděl a dost možná teď v módním pekle, kde dozajista po zásluze skončil, dost prská. Inu, měl lovit jen opravdu hloupé modelky, nemusel se zlobit s cynickým soudcem.

-
+22
+

DIY

Kdyby se pan módní návrhář raději řídil heslem do it yourself, podobně jako stále početnější skupina australských penzistů z Kiwi Coffin Clubů, mohl si v rakvi výskat. Tahle si při práci broukají jen senioři, kteří vyměnili pravidelné partičky bridže, luštění osmisměrek a sledování seriálu Tak jde čas za kroužek, kde si staví a zdobí vlastní rakve. Kromě sociálního prožitku je k tomu žene i touha ušetřit. Přejme jim, aby měli dobře ošetřený nejen email a dýhování, ale taky závěť. Speciálně tu část, kde někomu chystají odkázat místo svého trvalého pobytu.

-
+19
+

Vejce u ledu

Ukrajinský poslanec Ihor Kotvickyj ve svém přiznání uvedl, že vydělal miliardu. Nikomu ale nedokáže vysvětlit, jak k ní přišel. Zatímco opozice navrhuje zamrazení veškerých politikových účtů, Kotvického manželka je vysmátá. Zamrazila už loni o Vánocích. 

-
+26
+

Soudný den

Páteční rozsáhlý DDoS útok, který paralyzoval weby po celém světě, byl podle expertů unikátní v řadě aspektů. Nás ale zaujalo především to, že k útoku byly použité hacknuté CCTV kamery a digitální videozáznamníky. Ostatní média to samozřejmě spojují s „internetem věcí“ a naznačují, že v budoucnu se mohou objevit ještě silnější a ničivější útoky. Nás ale děsí hlavně to, až jednoho soudného dne místo manželek zaútočí samy mrazáky! 


Minule nám naložili

Když módní návrhář Audigier psal do závěti, že majetek odkazuje svým dětem, možná si myslel, že o všech ví. Nejspíš netušil, že jedno se přihlásí o dědictví z budoucnosti. Nejdřív za devět měsíců od teď. Právě teď totiž soud přiřkl jeho manželce Nathalii právo užívat po libosti mražené sperma mrtvého muže. Tak snad to nebude dělat často, aby se pak děti nehádaly.

Mráz přichází z mrazáku

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo