Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Bez Ria

Gabriel Pleska
Gabriel Pleska
10. 8. 2016

V Riu probíhá soutěž Miss Bum Bum, klání o nejpěknější ženský zadek. Sjelo se docela dost lidí. My se v redakci dost divíme, že až tolik, přesto dál ponecháváme zpravodajství bez Ria.

Bez Ria
-
+16
+

Dvojitý Východ

Čínský turista pohřešil ve Stuttgartu peněženku. Když šel ztrátu hlásit, omylem vepsal svoje nacionále do žádosti o azyl. Než se všechno vysvětlilo, dvě neděle se s dalšími žadateli obohacoval srovnáváním rozdílů mezi Dálným a Blízkým východem.

Anebo naopak? Srovnávání rozdílů ho přivedlo k tomu, že popřel žádost o azyl a vymyslel historku se šrajtoflí? 

-
+14
+

Nikdy nezober drogu hrochu

Evropa vyhlašuje boj mývalovi, který si dělá v lese i ve městě, co chce, a vytlačuje původnější druhy. Mezitím kdesi na druhé straně Atlantiku si desítky hrochů, potomků čtyřhlavého stáda z někdejší soukromé zoo narkobarona Escobara, volně chodí Kolumbií a dál se spokojeně množí. Však je taky rozdíl došlápnout si na mývala a došlápnout si na hrocha, ve druhém případě se totiž role můžou snadno otočit.

Snad by se dalo otestovat, jestli by si bruselský úředník troufl hrocha přiřadit na černou listinu nežádoucích imigrantů, jenže hrochům se z Latinské Ameriky nechce. Zřejmě si tlustokožci po Pablově nedobrovolném odchodu můžou dopřát dávky, jaké Evropa přistěhovalcům (ani domácím) nenabízí.

-
+22
+

Co si člověk neudělá sám… vlastně moment!

Organizátoři olympiády v Riu zažili trapné chvilky: čínská delegace jim vyčínila, že nedokázali připravit správné čínské vlajky, s patřičným rozmístěním hvězdiček. Chvíli se zkoušeli bránit, že v Riu jsou všechny vlajky čínské a že je tak trochu čínská ostuda, když v jejich textilkách všechny vlajky světa dokážou pochystat na výbornou, jen vlastní pokazí, nakonec ale samozřejmě změkli a objednali zástavy, jaké se patří.

Kolik si ale mohli ušetřit práce: stačilo poblíž čínské delegace zvednout á čtyřku s portrétem dalajlámy z Wikipedie a jistě by se ukázalo, kolik lidí nosí správný prápor v ruksaku v kápézetce.

-
+17
+

Sobotka, Babiš, Chovanec, všichni do tepláků!

Před volbami jim to neříkal, ale jak se stal peruánským prezidentem, přestal si Pedro Pablo Kuczynski brát servítky. Národ je podle něj obézní, a tak se vyhlašuje boj tuku. Příkladem musela jít celá vláda, která nastoupila ve sportovním před prezidentský palác a spolu se starým pánem si dala veřejnou rozcvičku. Šou se prý bude opakovat každý týden.

A Miloš Zeman si už zkouší šusťáky.

-
+15
+

Číňanovy trampoty v Číně

S dlouhým nosem musel odtáhnout jistý Číňan, který od úřadu ve městě Kuang-čou žádal výpis z rejstříku trestů. Policie mu oznámila, že byl před desíti lety popraven. A ačkoli je deset let hafo času, na promlčení nejtěžších zločinů nestačí ani na vyměklém Západě, natož v Číně. 

-
+20
+

Štěstí chodí po horách

Norové prý zvažují, že až bude sousední Finsko slavit napřesrok stovku, dají mu jako dárek kousek svého kopce pár metrů za hranicemi. Z našeho pohledu jde o pěknou škodolibost, protože Finsko by po změně hranic muselo přepsat učebnice a hesla na Wikipedii: vrcholek darované hory Halti by se totiž stal nejvyšším místem Finska. Finům se ale přesto nápad zamlouvá, Norové jsou v klidu, jiných – a vyšších kopců mají až až. Tak snad jenom ti Laponci, kteří narozdíl od Norů a Finů v těch krajích žijí, cosi mrmlají. Jsou ale zvyklí, že jich se nikdo na nic neptá, o Santův barák se taky neprosili.

Minule nám naložili

„Němec zavolal policii na pářící se ježky, ti je zahnali baterkou,“ napsal deník.cz. Pevně doufáme, že není světloplachost německých strážců zákona nakažlivá.

Buď království tvé…

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Gabriel Pleska

Gabriel Pleska

Redaktor, editor a uměle inteligentní ilustrátor webů Peníze.cz a Finmag.cz.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo