Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pochytejte je všechny!

Martin Vlnas
Martin Vlnas
20. 7. 2016

Ať už máš kule, Gule, jsi žlutý nebo Žid, nakonec tě stejně někdo chytne. A bude klid!

Pochytejte je všechny!
-
+11
+

Gule(n)

Turecko jsme do teď znali hlavně ve spojitosti s medem, na kterém si vylámete zuby, kávou, která vás nakopne, lázněmi, ze kterých se vylezete zpocený jako čuně, a kalhotami, v nichž vypadáte, že máte naděláno. Teď přibyl turecký puč. Vylámete si na něm zuby, zkopají vás, naděláte do gatí, a pokud to náhodou přežijete, stejně se během očistné procedury zpotíte jako prase.

-
+11
+

Kule

Brno má novou atrakci. Po Baru, který neexistuje, a přece ho najdete kousek od jednoho velkého pyje v centru města, má teď i virtuální tiskovou mluvčí. Taky neexistuje. A taky ji najdete u jednoho velkého pyje. Až ho příště potkáte, zkuste mu kolem jedenácté chytit kouli. V horším případně z něj vypadne, v lepším případně vypadne on.

Nebo můžete vypadnout vy.

Další nálože najdete na profilu TMBK.

-
+11
+

Ohlala

Pokud jste si mysleli, že na P2P principu už funguje úplně všechno od půjček, přes pojištění po sdílení vrtaček, taxíků a pokojů, jednu oblast jste přeci jen přehlédli. Nová aplikace Ohlala sdílí ženy, které si chtějí užít večer, s muži, kteří si taky chtějí užít večer a navíc jsou připraveni kromě jídla a pár drinků zaplatit nové kamarádce předem dohodnutou hodinovku. Obvyklá sazba je tři sta až šest set dolarů za večer. Odměna se platí dámám předem bez ohledu na výsledek. No to je bordel!

-
+11
+

Czarno-biały telewizor

U soudu v Krakově začal proces s tvůrci německého televizního seriálu Unsere Mütter, unsere Väter z období druhé světové války. Polákům vadí, že jsou v něm zobrazováni jako antisemité. Minimálně stejné pobouření ale vyvolal i požadavek Polské televize, která od tvůrců ze ZDF koupila vysílací práva. Tamní veřejnoprávní kanál se totiž dožadoval úhrady 849 zlotých (asi 5200 Kč) za promítnutí části seriálu v soudní síni. Obvinění z nevlasteneckého obohacování přitom mohla polská televize rozptýlit stejně snadno, jako mizel dým nad pecemi ve čtyřiačtyřicátém. Stačilo prohlásit, že svou snahou televize ilustrovala, že v každém Polákovi vždycky byl kus Žida.

-
+10
+

Gotta Catch ’Em All

Hra Pokémon GO zaplavila svět, a ačkoliv dělá radost mnohým, přece jen existují i výjimky. Třeba vedení washingtonského Muzea holokaustu má z invaze Pokémonů vyloženě vrásky na čele. A překvapivě nepomáhají ani výmluvy návštěvníků, že se pouze řídí sloganem hry „Gotta catch ’em all“.

-
+16
+

Pokédex

Před pokémoní invazí varuje i ruská pravoslavná církev. Mluvčí moskevského patriarchátu dokonce na tiskové konferenci uvedl, že hra může vyvolat sociální problémy a způsobit chorobnou závislost. Před hrou varoval Rusy i hlavní cenzurní orgán, který zase upozorňuje na zahraniční viry a možnost nechat se snadno vlákat do nastražené pasti. Celé je to však jen záminka. Pokud vydá podobné prohlášení někdo, kdo se jmenuje Vachtang Kipšidze, nebo si říká Roskomnadzor, je jasné, že se prostě bojí, že se je někdo brzo pokusí nacpat do Poké Ballu. 

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo