Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Cthulhu čeká

Martin Vlnas
Martin Vlnas
22. 6. 2016

Pokud nejste zrovna fanoušky takzvaných plodů moře, mohli byste to jednou u monstra z temných hlubin mít dobré. Kdyby ovšem vědělo, co to znamená „dobré“.

Cthulhu čeká
-
+30
+

Jsou mezi námi!

Zatímco u nás všichni řeší, jestli z Babiš spadnul z Marsu, nebo Chovanec z Venuše (Věstonické), britští a američtí zoologové přišli na to, že z Vesmíru k nám spadl mnohem dřív někdo úplně jiný. Genom chobotnic je podle zveřejněných výzkumů natolik odlišný od všeho, co je dnes na Zemi k vidění, že pro to jiné vysvětlení prostě neexistuje. Rozhodně vám nechci kazit chuť, ale až si budete příště v restauraci pochutnávat na chapadýlkách, zkontrolujte si taky kromě účtenky z registrační kasy, jestli vám za zadkem nestojí osmiruký pratáta s plazmovkou, který si přijel zkontrolovat, jak se daří vnoučátkům na škole v přírodě.

-
+22
+

Svlíkni si košilku, lásko moje!

V Číně se v poslední době rozmohl nešvar, který kazí pověst se peer-to-peer půjčování. Některé servery totiž začaly po žadatelkách o úvěr požadovat nahé fotografie, které mají sloužit jako záruka pro případ, že půjčku nebudou splácet. Pokud fotku pošlete, můžete dosáhnout až na třikrát vyšší „nekrytou“ částku, než při standardní „kryté“ půjčce. Když ale svoje závazky nesplníte, dostanou vaši fotku nejdříve rodiče a pak všichni ostatní.

Ať si Dienstbier plácá, co chce, lepší pojistku pro dodržování koaličních závazků Sobotka z Číny přivézt nemohl. A pokud by náhodou nezabrala, je tu ještě varianta Zaorálek.

-
+33
+

Argumentum ad verecundiam

Čeští vysokoškolští rekordmani v čele s Markem Bendou či již zmíněným Milanem Chovancem dokážou dokončit tříletá práva v Plzni za rekordních devět měsíců. To je sice úctyhodný výkon vyžadující spoustu dřiny, odříkání a obětí, vedle tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana ale pořád vypadají jako neschopní břídilové. Erdoganovi se totiž podařilo dokončit Marmarskou univerzitu plný rok předtím, než začala oficiálně existovat. Slušný výkon. Příznivci prezidenta naštěstí brzy přispěchali s vysvětlením. Pokud má prezident diplom z roku 1981, nemusí nic dokazovat, protože je tím pádem přece zcela jasné, že univerzita v roce 1981 prostě existovala. Oficiální turecká média na rozdíl od sociálních sítí ani nehlesla. Nahé fotky všech novinářů a novinářek má prezident v archivu už od vynálezu… archivu.

-
+21
+

Ještě je brzy

Dnes si připomínáme přesně tři roky od chvíle, kdy svou činnost ukončila křesťanská společnost pro léčbu homosexuálů. Její šéf zjistil, že je gay a všem se omluvil. Martin Komárek na svém Fejsbúku napsal, že reformní strany trpí zásadním dilematem, protože do politiky se hlásí především blbci a vyžírkové, kteří mají tendenci nominovat se na nejvyšší místa na kandidátce a slušné lidi odsunout dozadu. Neomluvil se nikomu.


Minule nám naložili

„I pachatel trestné činnosti má právo na soukromí,“ říká Nejvyšší správní soud. Až vám někdo ukradne kolo a vy ho náhodou díky videu a Facebooku najdete, poproste ho, optimálně mezi třetí a čtvrtou pěsťovkou, kdy by ještě mohl být při vědomí, o souhlas se zpracováním.

Ovčáček nešťastný

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (4)

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo