Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Ovčáček nešťastný

Martin Vlnas
Martin Vlnas
15. 6. 2016

Dělat baču je prima práce bez valné odpovědnosti. Je totiž prakticky nemožné udělat u vás inventuru. Jak se někdo pustí do počítání, hned zařezává. Jen to nesmíte sami zalomit jako jeden ovčáček ze Španělska. Ovce zdrhnou a ujmou se vlády nad nedalekým městečkem a už se nebudou chtít vrátit pod vaši vládu. A nulu od třinácti set pak pozná každý bez počítání.

Ovčáček nešťastný

Prý jich bylo na třináct set. Schválně.

Teď pravděpodobně spíte.

Pokud ne, můžeme pokračovat.

-
+21
+

Osobní údaje

„I pachatel trestné činnosti má právo na soukromí,“ rozhodl Nejvyšší správní soud. Co z toho plyne? Až vám zase někdo ukradne kolo a vy ho náhodou natočíte a vystopujete díky známým z Facebooku, kterým už bicykl odnesl taky, poproste ho, optimálně mezi třetí a čtvrtou pěsťovkou, kdy by ještě mohl být při vědomí, o souhlas se zpracováním. 

-
+16
+

Pýcha předchází pád

Slovenská vládní letka se rozrostla o další kus. Airbus A-319 původně sloužil kuvajtské rodinné firmě Mohammed Abdulmohsin Al-Kharafi & Sons. Asi proto, aby premiér Fico neměl strach, že by letadlo kupované z druhé ruky, navíc z rizikového Blízkého východu, mohlo spadnout, dostalo nový nátěr. Nově ho zdobí podobizna Milana Rastislava Štefánika.

Zvětši klikem a najdi deset rozdílů.

Na obrázku vlevo čerstvý stroj ministerského předsedy s někdejším ministrem války pod ocasem. Zdroj: Denník N. Na obrázku vpravo někdejší stroj čerstvě někdejšího ministra války. Zdroj: Digitálna knižnica SNK.

-
+15
+

Starého psa…

Doktor, lev, hvězda vatikánských sadomasochistických filmů a Jan Pleskač pohledných asistentek Jaroslav Barták se prý ve vězení polepšil, píše iDnes. Dokonce navštěvuje kněze. Jakkoliv je to chvályhodné zjištění, nejserióznější zpravodajský portál se bohužel zapomněl zeptat, jestli spolu řeší jen pokračování Zlobivé jeptišky, nebo už ladí hloubky nebo jen poslední pomazání, než se Barták konečně odhodlá do sprch.

-
+13
+

Zdroj: Aktuálně.cz. Zvětšíš klikem

Opékáčci

Alena Vitásková, šéfka Energetického regulačního úřadu, je na rozdíl od Bartáka na svobodě. Zatím. Za podvody se solárními elektrárnami jí hrozí devět let. Je proto naprosto logické, že se snaží o elektřině mluvit, dokud to jde a před co největším počtem lidí. Třeba na akci Brusel je nám na nic, chceme ochranu hranic!, kterou pořádá Tomio Okamura. Ačkoliv se Vitásková slovy svého tiskového mluvčího hájí, že „přijala pozvání v podstatě proto, aby byla větší účast“, a dodává, že bude mluvit pouze o energetice, nám její vystoupení nazvané Do plotů proud, zbude z nich jen troud! prostě smrdí spálenou šancí.  

-
+18
+

A je to fuč

Na katedře mediálních studií a žurnalistiky nám před lety vtloukali do hlav, že máme věci vždy a za všech okolností dávat do kontextu aktuálního dění. Zdá se, že v T-mobilu opravdu zaměstnávají jen premianty.

Zvětšíš klikem. Zdroj: Twitter Adama Javůrka


Minule nám naložili

Norsko chce do roku 2025 zakázat benzinová auta. Jezdit se bude pouze na alternativní pohon. Půjde-li to podobným tempem dál, vrátí se do roku 2035 tamní rybářské flotily k plachtám a veslům.

Volejte řediteli zeměkoule

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo