Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nechte se oholit, bude vám líp

Martin Vlnas
Martin Vlnas
20. 4. 2016

Například ČSSD se nechala oholit o víc než čtvrt miliardy, což z ní zajisté udělá znovu tu stranu čistých ideálů a idealistů odhodlaných bránit utlačované. A oholit všechny.

Nechte se oholit, bude vám líp
-
+21
+

Právě jsem se vrátil z Hradu

Prezident Zeman začal své politické odpůrce označovat jako bývalé lidi. Po alkoholismu je to další pěkný návrat k pozapomenutým tradicím z doby prvního dělnického presidenta, kdy se tak říkalo osobám, „které vítězstvím dělnické třídy byly zbaveny svého dřívějšího nadřazeného postavení na úseku hospodářského a kulturního života a které se s tímto stavem nesmířily“. Do třetice zbývá z tradic snad už jen syfilis.

Jestli jsou orgány moci ještě bdělé.

-
+19
+

Brazilská férovka

Ty brazilské rozhodně. Tamní kongres předevčírem zahájil impeachment prezidentky Dilmy Rousseffové. Kam nemůže pohlavní nemoc, musí spravedlnost, potud vše v pořádku. Drobný škraloupek tu ale je. Z 367 kongresmanů, kteří hlasovali pro odvolání, jich víc než 150 samo čelí podezření z trestné činnosti, jen na ně nikdo nemůže, protože je chrání imunita a vzájemně si kryjí zadky. Zatímco většina světa netrpělivě čeká na další díl Hry o trůny, Brazilci si rozhodli napsat vlastní scénář.

-
+10
+

Copacabááááána

Ještěže si po napínavé podívané může obyčejný Brazilec skočit odreagovat na pláž!

Platí i pro návštěvníky mistrovství světa a olympijského turnaje v nakopané… A Helenku Vondráčkovou.

-
+13
+

Ovčá(če)k

Mimochodem, víte, odkud se vzal název syfilis? Vděčíme za něj italskému básníkovi a lékaři Girolamu Fracastorovi, který o příznacích nemoci napsal smutnou báseň. Její hrdinou je mladý ovčák Syphil, na kterého dopadne boží trest, když přestane uctívat jediného pravého boha. Už chápete…

-
+16
+

Pod svícnem je tma

Nejvyšší kontrolní úřad hlásí, že při pořizování elektronického systému pro zadávání veřejných zakázek, porušovalo Ministerstvo pro místní rozvoj zákon – o veřejných zakázkách. Není se čemu divit, že systém za 230 milionů nechce nikdo používat. Má blbou karmu.

-
+14
+

Spasitel

Bohuš Sobotka a jeho ČSSD jsou tak zabráni do budování ráje na zemi, že někdy zapomenou, že v něm ještě nejsou. Minulý týden jsme psali o tom, jak chce ministr Pelikán snížit odměny exekutorů. A ti že úpí, jak je to všechny zničí, že zavřou krám a basta. Jenže ještě nezavřeli. Přesto se ČSSD rozhodla, že 337 stříbrných milionů, které má zaplatit Zdeňku Altnerovi, Zdeňku Altnerovi nezaplatí. Přitom stačilo zvýšit milionářskou daň… Teď už je pozdě. Poslední Nový zákon byl taky jen knihou vzpomínek.

-
+20
+

Vykupitel

I když jedno řešení přeci jen existuje. Hinduistický chrám Venkateswara v Tirumale si ročně přijde na stamiliony dolarů prodejem vlasů svých oveček, které věří, že když se nechají oholit, bude jim líp. Voliči ČSSD mají podobná očekávání, takže by to Bohoušovi mohlo klapnout. 

-
+17
+

Zlatá střední cesta

Líbáním se zlepšuje imunita a paměť. Ti nejšikovnější spálí jedním polibkem až dvanáct kalorií. Odpůrci ale argumentují, že si při desetisekundovém polibku si vyměníte v průměru 80 milionů bakterií. Co s tím, když chcete mít výbornou paměť, ale bojíte se infekce? Polibte si!


Minule nám naložili

Policista Karel zdemoloval džípem přes padesát aut. Jak v hollywoodské policejní honičce. Až na pár rozdílů: V americkém filmu policista honí zločince. Karel nehonil. A tak taky – rozdíl druhý – nejel stopadesátkou, a když se mu některé auto nepodařilo nabořit tak, aby byl  spokojen, mohl si couvnout a výsledek opravit. A třetí rozdíl: v bijáku nebývají švestky za volantem jak slívy

Půjde to i bez něj

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo