Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

V Panamě není nikdo sám

Martin Vlnas
Martin Vlnas
6. 4. 2016

Má panna je v Panama sama, zpíval v provorepublikovém hitu E. F. Burian. Dneska by nám přišel pořádně unylý, panny jsou vyhynulý druh a v Panamě není nikdo sám.

V Panamě není nikdo sám
-
+46
+

Ordnung muß sein

Liberální institut vyloučil svého bývalého ředitele a děkana Národohospodářské fakulty VŠE Miroslava Ševčíka, protože si dělal, co chtěl. Podle vyjádření současného ředitele je takové chování v přímém rozporu s principy liberalismu.

-
+37
+

Pro experty

Víte, jaký je rozdíl mezi tureckým záchodem a tureckými veřejnými registry, ze kterých nedávno utekla veškerá data o 49 611 709 Turcích? Žádný! Obojí má díru, kterou najdou pouze odborníci. Pokud opravdu nepotřebujete, nechcete být ani v jednom.

-
+23
+

Panamské papíry

Pořádnou díru má i Panama. Vlastně dvě, tou první proplouvají lodě, druhou tečou prachy. Zatímco ve světě má z provalení sofistikovaného systému na neplacení daní nahnáno kdekdo, u nás jsou současní i bývalí politici klidní. Babiš si šéfuje vlastnímu ráji. A pro ostatní platí, že abyste museli něco zdanit, musíte to nejdřív legálně vydělat!

-
+28
+

Spokojené stáří

Dva senioři ve věku 72 a 76 let se ve Frýdku-Místku pokusili ubít 42letého muže. Motivem byla touha po spokojené penzi v domě s nepřetržitým servisem a nejlepší pečovatelskou službou široko daleko. „Hrozí“ jim až 18 let.

Být vámi, raději zavolám rodičům, jestli něco nepotřebují.

-
+20
+

Univerzální stěrka

O Tay, robotce, ze které se po dvou hodinách občanské výchovy webovým davem stalo rasistické sexistické prase popírající holokaust, jsme psali minulý týden. Ačkoliv se Microsoft nejdřív lekl, že by z toho mohl makroprůser, a robotku vypnul, teď je všechno jinak. Každý, kdo bude chtít, si bude moci Tay zdarma stáhnout.

Zájem je obrovský. Microsoft i downloadující ajťáci se výjimečně shodují, že masové rozšíření Tay posune hranice poznání. Každý ale myslí posouvání trochu jiným směrem. Výrobce operačních systémů argumentuje touhou „spojit sílu lidského přirozeného jazyka s pokročilou inteligencí strojů“, ajťáci jen chtějí kamarádku, která na ně bude mluvit sprostě, aniž za to budou muset platit.


Komerční přestávka

Další obrazové nálože najdete na TMBK.


-
+22
+

Léta praxe

Výzkumníkům v západoafrickém lese se podařilo natočit podivné chování šimpanzů. Přicházejí k rozeklaným stromům, sbírají kameny a za mohutného křiku je proti nim házejí. Rozechvělí vědci jásají, že by mohlo jít o náboženské rituály, citlivé duše se děsí, co to proboha asi bude za boha. Jediný autentický sluníčkář v republice chystá misionářskou výpravu, jejímž cílem je obrátit lidoopy z kamenovačů na objímače. Zn. Praxe s opicí.


Minule nám naložili

Vědci zjistili, že aby byli hloupí lidé šťastní, potřebují se potkávat s přáteli mnohem častěji než lidé inteligentní. A taky potřebují mnohem víc životního prostoru. Až zas jednou skončíte na firemním večírku nebo narozeninové party u stolu úplně sami, nepropadejte skepsi! Jste opravdový inteligent!

Panda sem, Krnda tam

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo