Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Kdo čím zachází

Martin Vlnas
Martin Vlnas
16. 3. 2016

Když jste hrdina reklamy na cigára, dřív nebo později dostanete raka. Když jste hrdinka reklamy na vložky, dřív nebo později to dostanete. Když jste hrdinka reklamy na volné ozbrojování, dostanete to do zad.

Kdo čím zachází
-
+12
+

Nandej mi do hlavy tvý brouky…

Největší český napoleon se vrací z Elby. Vítka Bártu přestaly bavit veverky, a tak je za 60 milionů vyměnil za konvičky. Vařit z vody a pískat podle toho, jak bude mecenáš přikládat pod kotlem, musí minimálně do konce záruční lhůty, dva roky. Jinak skončí v lisu na železo, nebo jako štěnice.

Varování ministra zdravotnictví: Nenechte si od cizích broukat do hlavy! I když na první pohled vypadají jako zlatohlávci, většinou to jsou jen nablýskaní hovniválové. A o tom by oblíbený terč našich středečních nakládaček přece měl něco vědět!

-
+34
+

Ty mě Babíš!

Víte, co se stane, když budete pořád dokolečka opakovat čapíčapíčapíčapíčapíčapíčapíčapíčapíčapíčapíča? Přijde kontrola z finančáku!

-
+12
+

Německý poradce

Angolský prezident José Eduardo Dos Santos předevčírem oznámil, že po 39 letech kontinuálního prezidentování v roce 2018 dobrovolně odstoupí. Dobrá zpráva pro Angolu? Ještě se neradujme! Dos Santos už totiž totéž slíbil víckrát. Za dva roky mu bude pětasedmdesát a do ouška mu už několik let místo poradního sboru špitá německý konzultant Alzheimer! Je tedy dost pravděpodobné, že za dva roky si Dos Santos nevzpomene ani na jméno své manželky, natož na svůj slib národu. Nebo že udrží jen jednu z těch dvou myšlenek. A jelikož je jeho žena bývalá královna krásy

-
+12
+

Co tě nezabije, Jamie...

Kdo čím zachází…

Po letech samoty, kdy mu dělala společnost pouze koňská stáda a rakovina plic, konečně našel Marlboro Man tu pravou. Horlivá propagátorka střelných zbraní Jamie Giltová z floridského Jacksonville je mladá, krásná, nosí kovbojský klobouk a teď taky leží na JIPce děravá jak cedník. V nestřeženém okamžiku to do ní při řízení našil její čtyřletý syn, kterého pyšná matka, co nikdy nehází flintu do žita, ale ráda jí mrskne nabitou na zadní sedadlo, naučila střílet dřív než chodit. Tomu říkám smíšené pocity! Pro Marlboro Mana ideální rozervaná bytost.

-
+22
+

Kvóty

Na Wikipedii zuří genderová válka. Muži tvoří devadesát procent přispěvatelů a ženy si stěžují, že o nich nepíší. Zatímco většina dam právě plní myčky, Michaela Marksová-Tominová už plní kvóty.

-
+14
+

Stříkačka, lžička, heroin

Dvaačtyřicetiletá Vietnamka Nguyen Thi Hue, odsouzená k smrti za pašování drog, se vyvlékla z oprátky. Těhotné ženy a matky neviňátek se totiž ve Vietnamu nepopravují, a tak se – inspirovaná snad Panenkou Marií, snad slavnou nehodou Borise Beckera – uchýlila k neposkvrněnému početí. Suspendováni už byli minimálně čtyři dozorci, kteří nedokázali zabránit tomu, aby se k ní dostala stříkačka a genetický materiál, který si na záchodku odebral kolega spolutrestanec. 

Otěhotnět ve dvaačtyřiceti není sranda ani za normálních okolností. Kliniky asistované reprodukce z celého světa se už začínají o zlaté ruce paní Nguyenové eminentně zajímat. Možná si ve vězení založí prosperující živnost. Mohla by pak očekávanému děcku dát do vínku nejen pochybnou genetickou výbavu, ale i slušné jměníčko. Mladý Nguyen by se nakonec mohl narodit jak se říká se stříbrnou lžičkou v puse. Start do života by mu mohlo pokazit jen to, kdyby k ní do páru držel v ruce  pytlík s heroinem, zapomenutý z maminčiny pašerácké minulosti.

-
+16
+

Go!

Korejský velmistr Lee po třech prohrách konečně porazil umělou inteligenci ve stolní strategické hře go. „Tohle vítězství bych nevyměnil za nic na světě,“ nechal se slyšet hráč. Ve světě, kde většina mužů každý den prohrává s toustovačem, pračkou, myčkou nebo dálkovým ovládáním, je to zpráva, která vlévá optimismus do žil. Ne každý chlap ale dokáže propočítat statisíce možných kombinací a ještě vybrat tu pravou. Takže, pánové, i když v euforii, s myčkou stejně raději počkejte na svou drahou polovičku.

A připravte si radši nějaké pěkné heslo na Wikipedii, aby vám neodepřela pomocnou ruku.

Minule nám naložili

Nejezděte do Iowy. Tamější zákonodárci řekli, že je diskriminace, že slepý Iowan nesmí mít kvěr u pasu a pod postelí brokovnici. Úřednicí v distriktu Polk už vydali zbrojní pas minimálně třem zrakově postiženým občanům, ačkoli z pochopitelných důvodů nedokázali vyplnit oficiální žádost. Fronty před příslušnými úřady se sice zatím – z týchž pochopitelných důvodů – netvoří, je ale jen otázka času, kdy se zavede zvuková signalizace.

Zastavme ich, bratia!

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo