Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nakládačky: Kindl se odstěhoval do Bukurešti

Martin Vlnas
Martin Vlnas
13. 1. 2016

A nyní se přesvědčíme, zda je přítomen doc. JUDr. CSc., známý chovatel medvídka mývala. Není? Odstěhoval se do Rumunska!

Nakládačky: Kindl se odstěhoval do Bukurešti
-
+12
+

Teorie racionální volby

Bělostná Sněhurka, které se dělají na sluníčku svědící pihy, se v pohádce Aloise Mikulky zachová zcela v souladu s teorií racionální volby: Aby se podobné trampoty vyhnuly potomkům, optimalizuje genofond sňatkem s černochem. Místo pochvalných ód od ekonomů si ale Sněhurka vysloužila pár facek od Naštvaných matek. Škoda, že pohádasdka vznikla až v roce 2013. Kdyby ji byly bývaly četly matky dnešních Naštvaných matek a racionálně optimalizovaly volbu tatínka podobně jako Sněhurka, možná by tu dnes žádné Naštvané matky nebyly. A ne, o barvě pleti v tomhle případně nemluvím.

-
+12
+

Železná košile

Řidiči už více než měsíc ignorují zvýšení nejvyšší povolené rychlosti na magistrále mezi Pankrácí a Jižní spojkou. Místo osmdesátky stále vytrvale jezdí padesátkou, protože jsou na nesmyslné omezení zvyklí. Policie si ústy tiskového mluvčího situaci pochvaluje. Snad policie zaujme stejný postoj taky v opačném případě. Nebo při zvýšení věku odchodu do důchodu.

-
+19
+

Věda za katrem

Rumunsko ruší zákon, který umožňuje odpustit třicet dní z trestu vězňům, jež za mřížemi napsali a posléze vydali vědecky hodnotnou knihu. Zatímco v roce 2011 vznikly ve vězeňských celách jen tři knihy, loni jich bylo už 340. Zároveň vyšlo najevo, že každý druhý bachař má nakladatelství, každý pátý malou posudkovou komisi a Kindl se odstěhoval do Bukurešti.

-
+16
+

Zvětšíš klikem

Inteligenci v Rusku nechceme

Google Translator začal při překladu z ukrajinštiny do ruštiny překládat „Rusko“ jako „Mordor“ a „Rusy“ jako „okupanty“.  Z příjmení Sergeje Lavrova, Putinova ministra zahraničí, pak udělal „malého smutného koně“. Za všechno prý může automatizované vyhodnocování milionů stran textu umělou inteligencí. A pak že je vývoj AI bůhvíjak daleko. Kdyby byli počítačové tak chytří jako lidé, nikdy by z obavy o své zdraví nic podobného nevypustili. 

-
+13
+

Velký kormidelník

V jedné z nejchudších čínských provincií vyrostla obří socha Mao Ce-tunga. Na čtyřicetimetrový pomník komunistického diktátora, odpovědného za smrt milionů Číňanů, se složili místní kapitalisté. Když svou pýchu za 460 tisíc dolarů vyfotili a nasdíleli na sociální sítě, komunistická garnitura se naštvala a přinutila kapitalisty komunistický pomník strhnout. Prý neměli patřičná povolení. Bez papíru si v Číně bohužel ani nezatrollujete!

-
+10
+

Pád říše

„Marku, srdíčko není všechno, občas je potřeba i rozum… a jestli tě emoční labilita vede k zákazům pouhé kritiky islámu a k cenzuře Facebooku, možná bys měl zvážit rodičovskou dovolenou. Je to fajn a prospěje to všem,“ napsali chlapci a děvčata z IvČRN na svém webu 10. prosince. Po měsíci zvažování se zakladatel Facebooku rozhodl, že nebude sobec a raději pošle místo sebe na zaslouženou rodičovskou dovolenou 163 tisíc tatínků a maminek. Historický okamžik zachytili dokumentaristé:

Martinovi smazali stránku

Epický příběh lásky, zrady a statečného boje za naše hodnoty a kulturu

Zveřejnil(a) Mirek Burkon dne 12. leden 2016
-
+10
+

Game over

Zakladatel Playboye Hugh Hefner prodává své sídlo. Od teď už tu budou jen nelegální množírny.

Minule nám naložili

Seznam.cz zveřejnil, co se na něm loni nejvíc hledalo. Z top ten nejhledanějších slov vypadlo porno a jeho příčku obsadil iDnes. Země, kde se lidé ukájejí víc nad zpravodajstvím než nad péčkem, je zvrácená.

Náš prezident přece nakládá nejlíp!

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo