Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nakládačky: Než soláry vysajou Slunce

Martin Vlnas
Martin Vlnas
30. 12. 2015

Může se zdát, že Slunce má a vždycky bude mít energie na rozdávání. Jak ale ví každý amatérský fyzik, energetický potenciál slunečního kotouče, přibitého na nebeské báni vysoko nad zemskou plackou, je omezený. Když budeme brát víc, než nám Slunce dává, brzy se dobereme dna.

Nakládačky: Než soláry vysajou Slunce
-
+8
+

O level výš

Pařan ví, že na konci každého levelu čeká „boss“, největší a nejhustší protivník. Smrtka právě jednoho takového udolala. Podařilo se jí skolit bosse kapely Motörhead Lemmyho Kilmistera. Než přijdou závěrečné ohňostroje, které oznámí konec hry a světa a otevírání hrobů, zbývá jí už dohrát jenom levely s Iggym Popem a Keithem Richardsem. A možná dokonce jen level s Iggym Popem, protože jak se proslýchá, Keith Richards je sám ve skutečnosti vtělená Smrt.

-
+12
+

Teorie relativity

Normální člověk tak nějak ví, že jedna a jedna jsou dvě, i když by mu to ledaskterý matematik dokázal vyvrátit dilatací času a kontrakcí délek. Co by ale Albert Einstein řekl na to, že po osmdesátiprocentní slevě stojí třebas hodinky nebo běžecké boty v nabídce některých internetových obchodů o deset procent víc než před Vánoci? Nejspíš by nás vás jen vyplázl jazyk a rychlostí světla zmizel do paralelního vesmíru, kde se hraje podle pravidel.

-
+9
+

Uprchlíci vítáni

Kdo se někdy procházel po berlínské čtvrti Kreuzberg, ví, že je to oblíbená destinace migrantů z celého světa, provoněná masalou, kebaby a citronovou travou. Věděla to nejspíš i černobílá kočička Miko, která se v roce 2008 zaběhla jedenáctileté Elene Hankeové. Našli ji po sedmi letech právě v Kreuzbergu. Zdravou, spokojenou, jen lehce pohublou. Inu, zdravá strava dělá své. A i když by to náhodou byla úplně jiná kočka než Miko, pořád je to moc pěkný vánoční příběh, takže lajkujte!

-
+12
+

Dřevákov

Obyvatelé amerického městečka Woodland (česky Dřevákov) v Severní Karolíně odmítli výstavbu solární elektrárny, protože se bojí rakovinového onemocnění, nezaměstnanosti, odchodu mladých lidí i toho, že solární panely vysají ze Slunce všechnu energii. Chtělo by to méně Hvězdných válek a víc času v městské knihovně. Tedy pokud v ní nenabízejí jen všechny díly DarthVaderových komiksů a dévédéček.

-
+10
+

Boris Igor Serjoža – BIS

Bezpečnostní informační služba rozjela velký nábor nových rozvědčíků. Přihlásilo se jich na dva tisíce. Z každé stovky přežije náročný výcvik pouze osm nejsilnějších. Sedm ruských špionů a jeden kamarád ředitele Langa.

-
+11
+

Fíjo

Pokud máte na účtu u FIO banky ke konci roku více než sto milionů a tahle suma převyšuje váš průměrný roční zůstatek, zaplatíte bance pokutu 150 tisíc korun. Oficiální vysvětlení říká, že je to proto, že banky odvádějí příspěvek do Fondu pojištění vkladů podle toho, kolik peněz v nich mají klienti uloženo na konci roku, a někdo by toho mohl zneužít. My za tím vidíme povedený žertík objednaný výrobcem plnitelných matrací v rámci jeho kampaně za stabilní nezáporné zhodnocení. 

Minule nám naložili

Rakouská penzistka těsně před smrtí rozstříhala sto- a pětiseteurové bankovky za víc než pětadvacet milionů korun. Ne že by něco měla proti společné evropské měně nebo že by měla obecně spadeno na centrální banky, vyslance Mordoru. Chtěla se tak normálně pomstít dědicům, kteří při pohledu na babičku viděli placatý sporťák bez střechy.

Hospoda U Medvěda

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo