Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nakládačky: Jsme bohatší, než říkáme

Gabriel PleskaMartin Vlnas
Gabriel Pleska, Martin Vlnas
16. 12. 2015

Jako samozřejmě, berňák je berňák, tomu člověk nesvěří všecko už z principu, ale že i do anonymních dotazníků a anket lžeme, jakou máme bídu... Lžeme sami sobě, nebo v každém tušíme tajného z ministerstva lásky nebo financí?

Nakládačky: Jsme bohatší, než říkáme
-
+33
+

Málem králem

Europoslanec Ransdorf stále věří, že i když mu dal dokumenty podvodník, jsou pravé, protože mu manažer podvodníka řekl, že podvodník je handicapovaný a peníze chtěl použít na řešení imigrační krize a postižené děti… Tady názorně vidíte, k čemu vám je patnáct světových jazyků včetně jidiš a afrikánštiny, když neumíte číst mezi řádky… Marxem počínaje Huňkem konče.

-
+38
+

Debil, blbeček, debil, blbeček… Jednou a dost!

Máte bolení v zádech? Kupte si Nurofen na bolesti zad. Máte migrénu? Kupte si Nurofen na migrénu. Máte to? Kupte si Nurofen měsíčky. To všechno je v Austrálii zřejmě minulost. Soud rozhodl, že společbost Reckitt Benckiser musí stáhnout prášky, které míří na specifické druhy bolesti – protože vůbec nemíří na specifické druhy bolesti, ale mají stejné složení jako Nurofen bez přívlastků, liší se jen podstatně vyšší cenou.

Doporučujeme zavést i v politické praxi: proč by měla mít každá partaj blbečka na zdravotnictví, debila přes kulturu, dopravního blbečka, debila pro rodinu a tradice a tak dál, když by při stejném obsahu hlavy bohatě stačil vždycky jeden debil a jeden blbeček.

-
+24
+

Největší hiphopeři ve stopách Michaela Jacksona?

Do nominací na Grammy se v kategorii nejlepší album world music dostala deska I Have No Everything Here z Malawi. Kapela, která ji nahrála, se ale s nejvyšší pravděpodobností na vyhlášení do Los Angeles nedostaví. A nejde o to, že by členové neměli na letenky (nemají) nebo že by nedostali víza (nedostali by). Kapela Zomba Prison Project totiž zkouší a nahrává v nejpřísněji střežené věznici v Malawi, kde si její členové odpykávají dlouholeté až doživotní tresty za nejrůznější zločiny od krádeží po vraždy.

Ale bylo by hezké vidět Snoop Dogga a další hvězdy gangsta hiphopu, jak blednou závistí.

-
+19
+

Zatloukat, zatloukat, zatloukat

Češi jsou bohatší, než říkají. Máme prý o deset procent vyšší příjmy, než v průzkumech přiznáváme. Zjistili to vědci z Akademie věd, když porovnali čísla od respondentů průzkumů s daty od zaměstnavatelů a sociálky. A co všechny melouchy, bokovky, brigádky a prašule na ruku? Buďto jsme opravdu velmi skromný národ, nebo krademe víc, než si myslíme.

-
+18
+

Hádanka

Jaké jsou šance, že Polsko pod Jarosławem Kaczyńským neskončí jako Maďarsko Viktora Orbána? Přibližně stejné, jako že spadne letadlo s polským prezidentem. Dvakrát!

-
+26
+

Láska, sex a něžnosti

Po 24 letech končí v Česku časopis Bravo. Svou dějinnou úlohu časopis splnil. Všichni víme, že z orálního sexu otěhotnět nelze. Zbývajících 48 stran už dávno pokryl Pornhub.

-
+20
+

Šejk it, bejby!

Cristiano Ronaldo je hrdým sponzorem krásného marockého kickboxera, který podle svého webu miluje především styl, auta, luxusní hodinky a módu. Hvězda za ním do Maroka létá čtyřikrát týdne soukromým tryskáčem.

Hrdým sponzorem Realu Madrid jsou zase aerolinky Emirates, které stoprocentně vlastní emírové z Dubaje. Být Cristianem, po pozvání předvést na firemním večírku sponzora pár parádiček bych zúročil leta dřiny na hřišti, předvedl životní herecký výstup a simuloval přesvědčivě otevřenou zlomeninu. „Komukoliv bude prokázána sodomie, bude odsouzen k smrti,“ praví paragraf 354 spojenoarabskoemirátského trestního zákoníku. A jak všichni dobře víme, na fotbalových stadionech se v těchhle končinách dokážou lidi dobře bavit i úplně jinak než fotbalem.

-
+18
+

V dobrém i ve zlém

V únoru se v Praze chystá heavymetalová show. Podle dobře informovaného zdroje z akademického zázemí se během koncertů chystá rituál, při kterém se bude usilovat o smrt božského Karla Gotta. Zadaří-li se, povolají satanisti Karla zpět jako nového Antikrista 666. Zatímco se autorka vroucně modlí za zrušení Ďáblova koncertu, my slavíme. Karel tu s námi bude. Stále. Mlááááááááád.

P. S.: Na samý závěr budou chutní návštěvníci koncertu snědeni. V redakci netrpělivě očekáváme pozvánku na raut.

-
+27
+

Odklad

Ze Sněmovny do Senátu míří zákon, který mimo jiné zavádí sankce pro chodce, kteří se odváží jít v mlze či tmě po silnici bez výrazného oblečení nebo reflexních prvků. Ministr dopravy Ťok ovšem ujišťuje, že „kvůli povinným reflexním prvkům pro chodce nebude policie nikoho hned šikanovat“. OK, přivítali bychom přesnější určení. Začne se se šikanou chodců až měsíc po té, co zákon nabude účinnosti? Po dvou měsících?

-
+21
+

Na konci bez

Píšete v krátkých textových zprávách na konci zprávy tečku? Pak jste neupřímní, tvrdí vědci


Minule nám naložili

Čtenář Venda Jenda nám do redakce poslal zajímavou otázku:

„Chtěl bych si založit investiční společnost, ale nevím, jestli je k tomu vhodné s.r.o., anebo zda to musí být pouze akciová společnost. Investiční v mém případě myslím tak, že bych od lidí vybíral peníze, které bych jim po sléz investoval a vracel zpět s úrokem. Dále by mě zajímalo, jak by to bylo s v takovéto situaci s daněmi a jestli vůbec mohu takto peníze od lidí vybírat a investovat.“

Mílovy míliardy

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (2)

Vstoupit do diskuze
Gabriel Pleska

Gabriel Pleska

Redaktor, editor a uměle inteligentní ilustrátor webů Peníze.cz a Finmag.cz.

Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo