Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Nakládačky: Spolek na ochranu povinností zvířat

Martin Vlnas
Martin Vlnas
2. 12. 2015

Neraduj se, opičáku. Přiznáním stejných práv, jako má člověk, to nekončí. Pak přijdou zákazy a příkazy a povinnosti. Ještě rád budeš vzpomínat na dobu, kdy jsi v pralese mohl beztrestně močit z větve na větev, právě když dole procházel turista. Tak si to užívej, dokud je ještě čas.

Nakládačky: Spolek na ochranu povinností zvířat
-
+24
+

Chlupaté selfíčko

Před čtyřmi lety mu ukradl foťák makak a udělal si s ním selfie, dnes fotograf David Slater čelí žalobě, kterou na něj podala PETA, přední organizace na ochranu zvířecích práv. Nejen že nevyplatil opici autorský honorář za využití fota na přebalu své knížky, ale dokonce se jí – považte – ani nezeptal, jestli vůbec smí její portrét uveřejnit. První líčení proběhne 6. ledna.

Ze solidarity s Davidem snímek přetiskujeme a slibujeme, že pokud nám do redakce přiběhne nahá ambasadorka PETA Pamela Anderson, nenecháme se mimo jiné ani zastrašit.

-
+17
+

Když je miluješ, není co řešit

Co uděláte jako první, když vyhrajete v loterii 598 556 dolarů? Dům, auto, investice, charita? Pokud jste gangsta jako Kanaďan Justin Reiter, necháte si ze všeho nejdřív pozlatit koule. Začnete pěkně olovnatou barvou, jako podkladovka prý funguje výborně. Zbytek pak necháte dokončit kámoše automechanika na profi mašině…

O dvanáct hodin později milovník Austina Powerse umírá v ukrutných bolestech na otravu olovem. Světu po něm, díky bohu, zůstane jen velmi originální pick-up line: „Když to se mnou vydržíš do večera, uvidíš na zdi dvě zlatý prasátka.“

-
+12
+

Jede traktor, je to…

Nizozemská herečka Manon Ossevoortová před deseti lety nasedla do čtyřicet let starého půjčeného traktoru Deutz a vyrazila do Kapského města. Vloni dojela až na jižní pól. Cestou sbírala nenaplněná přání a sny lidí, které po cestě potkala. Byly jich tisíce a tisíce. Nakonec všechny nacpala do sněhuláka, kterého na jižní točně postavila.

A to jsou zlatý koule.

-
+10
+

Pravá ruka trhu

Tomáš Ortel ukazuje, že se u nás dá živit hudbou, i když zníte jako koza močící na Alláhovo plech a vašim textům by nepomohla ani Cimrmanova akustická konstanta hajli haljijé. Neviditelná zdvižená pravá ruka trhu ukázala, že když lidi opravdu potřebují slyšet ze zahrádky psí štěkot, aby jim bylo dobře, místo německého knírače nepohrdnou ani neduživým českým krysaříkem.

-
+14
+

Sto tabletůůůů týdně

Před rokem o nějakém černém Pátkovi věděli jen čtenáři Robinsona Crusoea. Teď byl najednou na každém rohu, a i když to nebyl imigrant, do úst si ho brali všichni. Jak „cenové šílenství“ dopadlo? Podle analýzy pricingového blogu Karsa, který zmapoval 58 988 unikátních produktů ve 142 obchodech, se v porovnání čtvrtka a pátku průměrná celková cena zvýšila o desetinu procenta. Berte to ale z té lepší stránky, příště zase určitě ojebete někoho vy.

-
+17
+

Dvacet sexů za cenu jednoho

Profesor sociologie Gregory Lazos dlouhá léta profesionálně zkoumá poměry, ve kterých žijí řecké prostitutky. Jeho nedávná zjištění můžou šokovat: na začátku krize stál sex padesát eur, dneska se dá pořídit za dvě eura padesát.

A to je pravý a nefalšovaný, hodně prodloužený černý pátek. 


Na úvodní fotce je autoportrét neznámé makačice, která si v roce 2011 kdesi v Indonésii „půjčila“ fotoaparát Davida Slatera, aby si zkontrolovala, jestli nepotřebuje přepudrovat nos. Člověk by tam za to mohl dostat i sedm let natvrdo.  Macaca nigra self-portrait full body – self-portrait by the depicted Macaca nigra female – Daily Mail. Licensed under Public Domain via Commons.
Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (2)

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo