Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Zlatý norek – nová cena za ekoteror

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
19. 8. 2015
 5 043

Biomrkev je nad normální mrkev a ekoterorismus je terorismus lepších lidí.

Pozitivní zprávy: Zlatý norek – nová cena za ekoteror
-
+9
+

Husarský kousek se podařil aktivistům beroucím se za práva zvířat. Rozhodli se zachránit norky chované na kožešinu na farmě na Jindřichohradecku tím, že jejich kožíšky znehodnotí. Vloupali se na farmu a milovaná zvířátka postříkali barvou ve spreji. Vždycky mě dojme, když se někdo dokáže přes všechna rizika bez ohledu na vlastní pohodlí zastat těch nevinných němých tváří. Akce se ochráncům zvířat kromobyčejně povedla. Třináct norků po postříkání barvou uhynulo. Gratulujeme.

-
+9
+

Nadšení ochranáři ovšem žijí na celém světě, dokonce i v USA. Odborníci z Agentury pro ochranu životního prostředí (EPA) měli podezření, že ze starých dolů u města Durango v Coloradu unikají těžké kovy. Vydali se proto situaci prozkoumat. Jeden z nich ovšem rýpnul sbíječkou, kam neměl, skála se prolomila a do řeky Animas vyteklo asi 11 milionů litrů chemikálií obsahujících třeba olovo, arzen, beryllium, kadmium nebo rtuť. Nominace na Zlatého norka je myslím jasná.

-
+9
+

Vysokoškolský pedagog Milan Kohout v reakci na texty jiného vysokoškolského pedagoga Martina Konvičky vylil v polském kostele do svěcené vody své řídké sperma a měl k tomu hromadu imbecilních keců. Když vidím, kdo dnes může učit na vysokých školách, doufám, že mé děti vyrostou v neambiciózní manuálně zručné zedníky a spolehlivé uklízečky a s podobnými kretény nikdy nepřijdou do styku.

-
+9
+

Další pošuk, tentokrát sociolog Hampl, se rozhodl kandidovat na předsedu Strany svobodných občanů. Já už bych jim asi i docela přál, aby to vyhrál a za to jejich opatrné přizdisráčství a neschopnost distancovat se od podobných nácků je definitivně stáhl ke dnu.

-
+9
+

A návštěva panoptika pokračuje. Jelito jménem A. B. Bartoš se zúčastnilo sobotního pochodu sexuálních menšin Prague Pride. Jelikož má hoch ovšem s orientací neustálé problémy, zabloudil i se svými stejně postiženými přáteli na Vyšehrad, což ho zmátlo natolik, že zoufale poklekl a s rukou na játrech za zpěvu Allahu Akbar přísahal věrnost národu. Alespoň tak nějak jsem to viděl na YouTube.

-
+9
+

Ale zpátky k normálním lidem. Čtyřiatřicetiletá žena se na Blanensku vloupala do rodinného baráku, aby tam ukradla pár lahví vína a plechovek s pivem. Pak se jí s tím asi nechtělo tahat, a tak se vylila přímo na místě. Ráno ji vzbudili policajti. Když musíš, musíš.

-
+9
+

V Bělorusku se blíží prezidentské volby a tamní velkoúžasnolepý prezident Lukašenko již zahájil kampaň. Nejprve si z Ruska pozval francouzského herce Gennadije Depardijeva, aby ho na louce učil házet kosu, a nyní se zúčastnil sklizně brambor, kde spolu se svým synem nasbíral údajně celých sedmdesát pytlů. Už se těším na českou prezidentskou kampaň a Miloše Zemana na žebříku ve švestkovém sadu.

-
+9
+

Vždycky je dobře, když se hlava státu stará i o zemědělství a krajinotvorbu své země. Například Kim Čong-un je nadšeným příznivcem zalesňování. Místopředseda vlády Čcho Jong-gon zase tak nadšeným příznivcem zalesňování nebyl, a tak byl zastřelen. Tohle je pravá láska k přírodě, vy aktivisti.

-
+9
+

Čeští policisté si půjčili nákladní vlak a házeli na něj zápalné lahve, aby anarchistům podezřelým z terorismu dokázali, že to jde. Jestli bude policie tento typ předrekonstrukce používat standardně, zabije brzy více nevinných lidí než vrazi, autonehody a obezita dohromady.

-
+9
+

Věděli jste, že existuje metoda komunikace směřující k vytváření souladu mezi lidmi a k efektivnímu řešení možných konfliktů nazvaná Nenásilná komunikace (Nonviolent communication, NVC)? A víte, jaké zvíře používá jako symbol? Ano, žirafu Rothschildovu. Každý by ji měl dnes mít doma. Samozřejmě schovanou před aktivisty všeho druhu.


Úvodní foto: Eugenio Marongiu / Shutterstock.com

Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (4)

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo