Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Le Tour speciál

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
29. 7. 2015

Dnešní pozitivní zprávy jsou tak trochu jiné. O naprostou většinu obsahu se totiž postarali (velmi) zvláštní zpravodajové Zeitungu ve Francii – @wasyl1984, @koule1a @ranniptace. Jelikož zcela zapomněli na žirafu Rothschildovu, musel jsem jí tam nenápadně a vkusně zapracovat sám. Za to opomenutí už jim nikdy žádnou cestu financovat nebudeme.

Pozitivní zprávy: Le Tour speciál
-
+9
+

Uprchlíci získali v Calais volné pole působnosti. Četníci z celé země totiž koncem týdne "hlídali" závěrečné etapy Tour de France v Alpách. Většina jejich činnosti spočívala v chaotickém mávání na účastníky provozu a focení turistů na požádání. Pořadatelé připustili, že příští ročník se TdF se z bezpečnostních důvodů pojede kolem francouzského pobřeží kanálu La Manche.

-
+9
+

Pro Čechy, kteří by si na Tour zapomněli přibalit řízky, podotýkáme, že sponzoři po trase závodu odhazují na obě strany sušenky a bonbony ve tvaru žirafy Rothschildovy.

-
+9
+

Potvrzujeme trefný poznatek Miloše Čermáka, že „každej rok dostane nějakej novinář ''originální'' nápad, že pojede kus horské etapy TdF“. Externí redaktor Zeitungu Jean Votava je toho živým důkazem. „Kurva, to je ale těžký!“ uvedl doslova. 

-
+9
+

TF1 ve své hlavní zpravodajské relaci odvysílala srdceryvnou reportáž o stávce francouzských vlekařů, kterým se během cyklistického závodu příliš nedaří. 

-
+9
+

Dobrá věc se podařila. Největšímu světovému výrobci bílých vlajek se ani po třiceti letech nepovedlo závod na domácí půdě vyhrát. Bernardu Hinaultovi k jeho výkonu z roku 1985 gratulujeme a současným francouzským borcům posíláme aspoň hezkou písničku na přání kolegů z britské BBC - The Winner Takes It All.

-
+9
+

Vítězství britského závodníka bouřlivě oslavil i nadšený fanoušek cyklistiky místopředseda britské Sněmovny lordů John Buttifant Sewel. Nechal se vyfotit, kterak pomocí srolované bankovky šňupe kokain z prsou prostitutky. V neděli rezignoval.

-
+9
+

Moderní technologie zachraňují životy. V Avignonu mají specifický most and there is an app for that. Díky novince pro tablety a chytré telefony se už nestává, že by nepozorní Francouzi na konci nedostavěné komunikace padali do řeky Rhôny. Počet německých obětí bohužel neklesl. Německá verze sice existuje, avšak věta „Na našem malebném, historicky cenném a turisticky hojně navštěvovaném mostě vřele doporučujeme až na samotný jeho konec nevstupovat“ se ukázala jako zrádná.

-
+9
+

Le Monde informuje, že Peking hodlá opustit politiku jednoho dítěte a nahradit ji prorůstovou politikou dětí dvou. Především starší manželské páry s odrostlejším potomkem vyhlídky na další rodičovství děsí. Zástupci černého trhu naopak prohlásili, že jsou na novou legislativu připravení.

-
+9
+

Novinky z avignonského Papežského paláce. Místní odborníci tvrdí, že vystavená lebka patří neznámému muži zabitému kuší ve 14. století při obraně paláce. Podle kontroverzního profesora Fiedlera z Vídně jde jednoznačně o ostatky Lva Trockého. Tuto teorii se dosud nepodařilo potvrdit, ani vyvrátit. 

-
+9
+

Zatím třicet pět žen obvinilo Billa Cosbyho ze sexuálního zneužití. Dominique Strauss-Kahn se nechal slyšet, že shání kompletní Cosby Show na DVD. 

-
+9
+

Sedmatřicetiletý cizinec se opil a usnul na řepkovém poli nedaleko Pardubic, přičemž ho přejel kombajn. Tomio Okamura nabídl Andreji Babišovi dlouhodobou spolupráci.

-
+9
+

V Avignonu se, jako každoročně, koná divadelní festival. Překvapilo nás, že na plakátech chybí jméno Olgy Lounové. Jako každoročně.

Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (5)

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo