Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Sušení koček v mikrovlnce má důstojného soupeře

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
15. 7. 2015
 6 584

Pravidelný příliv pozitivních zpráv z domova i ze světa.

Pozitivní zprávy: Sušení koček v mikrovlnce má důstojného soupeře
-
+10
+

Na pozdní večeři si do restaurace v sibiřském Tomsku vyrazila čtyřiadvacetiletá žena s rodinkou. Poté, co si při čekání na chutný šašlik dopřála pár chutných kalíšků, rozhodla se pohladit medvěda, kterého tam hospodský držel v kleci jako atrakci. Méďa měl zřejmě rád lidi, jelikož jí uhryznul celou ruku až po rameno. Alespoň někdo ten den povečeřel.

-
+11
+

I ve Skotsku vznikají chlapecké skupiny. Když zpěvákovi jedné z nich na letišti řekli, že si do letadla může vzít zdarma jen jedno zavazadlo a za druhé musí zaplatit poplatek, zachoval se jako v blbém skotském vtipu. Druhý kufr vybalil a jeho obsah si oblékl na sebe. Šest triček, čtyři svetry, dvě bundy, troje džíny a přes ně dvoje šortky mu přivodily přehřátí organismu, po němž na palubě letadla úspěšně zkolaboval a po přistání skončil ve špitále. Holt jak to říkával slavný Skot William Wallace: Můžou nám vzít naše životy, ale nikdy nám nemůžou vzít našich 45 liber za druhý kufr.

-
+9
+

Dva a půl roku po Klausově amnestii, při níž bylo propuštěno přes šest tisíc vězňů, jsou české věznice už zase plné. Zlí jazykové tvrdí, že obyčejní krimoši se podle očekávání vrátili do chládku, a ti, kvůli kterým byla amnestie vyhlášena, do Karibiku.

-
+8
+

Na páteční projednávání zákona o elektronické evidenci tržeb si pan ministr financí Babiš přinesl obří makety účtenek a mával s nimi jak na prvního máje, načež mu je pan poslanec Kalousek počmáral fixem. Čím dál méně si myslím, že demokratické volby jsou pro tuto zemi ten nejlepší nápad.

-
+10
+

Dvacáté výročí masakru v Srebrenici, kde bosenskosrbské síly povraždily sedm až osm tisíc muslimských chlapců a mužů, chtěla OSN uctít rezolucí, v níž událost označila za genocidu (rezoluce je zhruba tak to jediné, k čemu je OSN dobrá). Ke schválení ovšem nedošlo, neboť Rusko dokument vetovalo. Ono se ani není čemu divit. S ohledem na ruskou historii není pro Rusy sedm tisíc povražděných genocidou, ale jen drobným nedorozuměním.

-
+10
+

Tuzemská pobočka pivovarského giganta Heineken se rozhodla více zaujmout spotřebitele „ať už lepší cenou v případě plechovek, nebo výjimečným designem a tvarem PET lahví, které jsou díky nepatrnému snížení objemu k dostání za nezměněnou cenu“. Ano, výjimečný design znamená to, že objem plechovek se zmenšil z půllitru na 400 ml a petky z 1,5 litru na 1,44 litru. Ale pozor, za nezměněnou cenu. Naštěstí se tyto inovace týkají pouze Krušovic, Zlatopramenu, Březňáka a Starobrna. Piv, která se dají pít, se změny nijak nedotknou.

-
+9
+

Nejméně deset lidí umřelo a dalších sto se letos v Rusku zranilo při pořizování selfie. Ministerstvo vnitra tedy zahájilo kampaň za bezpečné selfie, kde se snaží občanům vysvětlit, že dělat si selfie na kolejích nebo s pistolí v ústech není dobrý nápad. Zdá se, že americké sušení koček v mikrovlnce našlo důstojného soupeře.

-
+9
+

Pan prezident Zeman vyjádřil názor, že uprchlíci z kulturně zcela odlišného prostředí by v Česku nebyli šťastní. Svatá pravda. Z pana prezidenta není šťastných ani mnoho lidí ze zcela stejného kulturního prostředí.

-
+13
+

Pamela Andersonová (pro pozéry – americká herečka proslavená umělými ňadry natěsnanými v červených plavečkách v seriálu Pobřežní hlídka [pro pozéry – televizní seriál o plavčících plný hereček s umělými ňadry natěsnanými do červených plaveček]) požádala otevřeným dopisem (sic!) ruského prezidenta Putina, aby zabránil lovu ohrožených velryb v ruských vodách. Vladimir Vladimirovič Putin odpověděl, že všechny nešťastné plejtváky osobně v neoprenu vyvede z nebezpečných vod do Kaspického moře a cestou nalezne několik starověkých amfor, z jejichž prodeje zaplatí kytovcům krmení.

-
+9
+

Z velkých škaredých ryb, které ani rybami nejsou, se můžou všichni zbláznit, ale to, že za posledních patnáct let klesla celosvětová populace žiraf Rothschildových o čtyřicet procent, je asi každému fuk. Snad se i pro ně najde nějaká vhodná zainteresovaná celebrita. Třeba Christina Hendricksová by nebyla špatná. Pro žirafy, samozřejmě.

Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (4)

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo