Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: A špína tvá tě zachrání

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
10. 6. 2015

Defenestrace nikdy není tak zlá, když dokážete zavalit svět dostatečným množstvím sajrajtu.

Pozitivní zprávy: A špína tvá tě zachrání
-
+9
+

Být čunětem, lajdákem a opilcem nemusí být vždy na škodu. Šestatřicetiletý Július ze svérázného košického sídliště Čuník Luník IX (čti ultrahumusghetto) se vylil jak hrnek a šel navštívit svou něžnou krásku, dlící taktéž na sídlišti Luník IX. Nebyla však doma sama, byl tam s ní její exmanžel, taktéž vylitý jako hrnek. Pánové se kvůli krasavici ocitli ve při, při níž exák vyhodil Júlia z balkónu v pátém patře. Ten letěl dobrých sedmnáct metrů a dopadl přímo do haldy odpadků, které obyvatelé Luníku prostě vysypávají z oken (kdyby vás tedy zajímalo, jak se dá ušetřit za popelnice). Nestalo se mu lautr nic.

-
+9
+

Tři sta miliard korun mají zaplatit kanadské tabákové firmy kuřákům za poškození zdraví. Rozhodl o tom soud v Québecu po 17 letech od podání žaloby. Miliony kuřáků žalovaly tabákáře především za to, že nedostatečně upozorňovali spotřebitele na rakoviny, rozedmy a jiné fajnovosti spojené s kouřením tabáku. Québecký soud dal tedy najevo, že kuřáky považuje za bandu nesvéprávných idiotů, kteří si myslí, že vdechovat kouř z hořícího papíru, tabáku a různých aditiv je zdravá zábava bez rizika.

-
+9
+

Bude válka. Prezident Vladimir Putin v rozhovoru, který otiskl v sobotu italský list Corriere della Sera, prohlásil, že zaútočit na NATO by mohlo napadnout jen šílence.

-
+9
+

Kouření je vůbec atraktivní téma. Naše vláda schválila zákaz kouření ve všech hospodách a restauracích. Pokud si chcete na internetu vášnivě podiskutovat, napište na socsítě nebo blog svůj názor na zákaz kouření, ať už je jakýkoli. Jedna skupina diskutérů tvrdí, že se jedná o hrozivý zásah do podnikání, další si myslí, že na návštěvu nekuřácké hospody mají zákonný nárok, a třetí grupa se aspoň kryje za bohulibým argumentem, že zakouřené prostředí škodí personálu. Podle mě dala vláda najevo, že nekuřáky považuje za bandu nesvéprávných idiotů, kteří lezou do zakouřených podniků i přes to, že kuřácké i nekuřácké hospody jsou již od roku 2010 ze zákona označeny nálepkou, a každý tedy ví, do čeho jde, personál nevyjímaje. Jestli to vláda myslí se zdravím občanů upřímně, ať tedy zakáže kouření úplně. Ale to by spadla na hubu, ztrátu padesáti korun z krabičky by státu nenahradily ani tie Babišove karusele.

-
+9
+

Třináctiletá žákyně šesté třídy v Trenčíně porodila zdravou holčičku. S tatínkem se prý seznámila na Facebooku. A pak, že sociální sítě lidi odcizují.

-
+9
+

Zákaz kouření s sebou může přinést i další rizika. Frustrovaný kuřák, který si nebude moci zapálit u lahve, se pak může ventilovat třeba vrháním zápalných lahví. Čtyři takové teď přistály na terase ministra obrany Stropnického. Pachatel šel zřejmě z nějaké luxusnější reštyky, neboť flašky prý obsahovaly jakýsi koktejl. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Ale bacha na to.

-
+9
+

Maďarský diktátor Viktor Orbán varuje Evropu před novým stěhováním národů. Od někoho, jehož předkové se sem na malých škaredých konících vnutili odněkud z Mongolska, to fakt sedí.

-
+9
+

Ministr spravedlnosti Pelikán podal kárnou žalobu na nejobávanějšího českého exekutora Vránu. Štáb National Geographic by o tom mohl natočit bezva dokument.

-
+9
+

Bohuslav Sobotka, který je dle vlastního přesvědčení šéfem vlády, prohlásil na jednání ÚV ČSSD, že ve vládě „chce mít dravé štiky, ne líné spokojené kapry“. Zda je podle něj třeba Pelikán štika, nebo kapr, premiér neupřesnil. Podle mě by žirafy Rothschildovy byly stejně lepší, mají nadhled, širší obzory, nežerou řepku a tak.

-
+9
+

V pondělí přijal Sobotkův kabinet nařízení vlády, podle kterého budou mít státní úředníci více volna než lidi ze soukromé sféry. Například taťka úředník dostane dva dny volna při narození potomka. Velice toto rozhodnutí vítám, úředník s kocovinou by totiž čistě teoreticky mohl být pomalý, neochotný a třeba i nevrlý. A to přece nechceme.

Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:


Úvodní foto Profimedia
Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo