Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Jiří si dělá kozy

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
3. 6. 2015

Ministr Dienstbier by rád víc žen v politice. Sám šel poněkud svérázně příkladem: za ženu se prostě prohlásil. Splnit tímto způsobem požadavek na podíl žen na kandidátkách politických partají by měla být hračka. Jen jestli se najde dost magorů. Vlastně moment...!

Pozitivní zprávy: Jiří si dělá kozy
-
+9
+

Ministr bůhvíčeho Jiří Dienstbier ve spolupráci s ministrem vnitra Chovancem obohatil svůj záměr prosadit na volební kandidátky povinně 40 procent žen nově i o pokuty, pokud kandidující strana kvóty nesplní. Státní příspěvek by byl takovýmto pochybným spolkům snížen o 30 procent. Zlé jazyky tvrdí, že od té doby, co se Dienstbier prohlásil za ženu, si ze všech dělá kozy.

-
+9
+

Za údajnou šikanu podřízených bude zřejmě odvolán ministr školství Marcel Chládek. Velká škoda, jak na potvoru jsem zrovna ukecal syna, že pokud si nechá nastřelit čip, dostane tablet.

-
+9
+

Další ministr, tentokrát Pavel Bělobrádek, podpořil výzvu jakési nadnárodní platformy (wtf?), podle níž by měli být před soud postavení například Jakeš se Štrougalem, jelikož páchali zločiny proti lidskosti. Jako bezva, hurá, podporuj. Nic to ale nemění na tom, že tihle kucí měli být před soudem už v roce 90 a ještě teď nosit tepláky. Bohužel nám kdosi nakukal, že nejsme jako oni.

-
+9
+

Ministrů s nápady máme dostatek. Třeba zemědělný Jurečka připravil vyhlášku, podle které budou moci výrobci používat označení Česká potravina a Vyrobeno v České republice. Je to moc dobře, neboť zatím máme pro značení výrobků pouze BIORegionální produktČeský výrobekZdravá potravinaVím, co jímRegionální potravina Klasa. Výrobci se teď musí setsakramentsky snažit, aby nevyrobili produkt, který by všechna tato označení získal. Už by jim totiž na obalu nezbylo místo na název.

-
+9
+

Máme i ministra financí. Ten by si v rámci šetření rád střihnul za dva roky nezávazné referendum, co jako občané říkají na možné přijetí eura, což mu asi neprojde. On Andrej poté, co se utrhl svému marketingovému oddělení z řetězu, má vůbec jen samé trable. Jen tak si jde pokecat se starosty, kteří mají tu drzost klást mu otázky a nakonec ho vypískají, ve Sněmovně na něj jsou oškliví Kalousek s Fialou a teď dokonce nějací nedovzdělaní právníci napsali o jeho návrhu na elektronickou evidenci tržeb, že je to snůška nedomyšlených a neopodstatněných kravin. Asi by to na podzim chtělo předčasné volby, než se mu začnou smát úplně všichni.

-
+9
+

To ministr zdravotnictví Němeček odvolal ředitele dobřanské léčebny kvůli propuštění muže, který před týdnem ubodal knihovnici v Horní Bříze. V Dobřanech to asi byla celkově veselá kopa. Dalšího sexuálního násilníka propustili jen tak loni v prosinci, v říjnu se zase primář pokusil zavřít chlapa, který už byl po úspěšné terapii, a ve stejném roce vyšlo najevo, že dva doktoří osm let frčeli na perníku, který jim dodávala zdravotní sestra. No co vám mám povídat, učiněný blázinec.

-
+9
+

Občanská demokratická strana, která žádného ministra nemá, si do loga pořídila nového ptáka a svolala kvůli tomu kongres. Kromě notně diskutabilního názoru předsedy Petra Fialy, že zmíněný pták letí vzhůru, jsme se ještě dozvěděli, že jakmile bude ODS ve vládě, sníží daně na devatenáct procent. Dle reakcí na sociálních sítích by pro ODS bylo zřejmě lepší, kdyby si ty legrácky straníci mezi sebou jen rozeslali mailem.

-
+9
+

V kauze Nagygate, která umožnila Fialovi stát se předsedou ODS, nebyl nikdo odsouzen, ježto jsou přece všichni nevinní. Další kauza, která se týkala úniku informací z BIS a v níž kromě Nagyové figuroval například i Ivo Rittig, taky nedopadla, jelikož žalobce připravil žalobu tak utajenou, že si ji ani nikdo nesměl přečíst. To David Rath zkušeně žongluje s obhájci a konec jeho soudního procesu je taky v nedohlednu. Zdá se, že místo dovolávání se spravedlnosti v Česku bude lepší pořídit si osobní střelnou zbraň.

-
+9
+

Banda nevzdělaných idiotů v kazašské zoo chtěla převézt žirafu Rothschildovu v upraveném boxu pro koně, ale vehikl se jim nějak zhroutil a chudinka v něm zůstala uvězněna. Když se ji odtamtud snažili vysvobodit, popálili ji autogenem. Ještě vám film o Boratovi připadá jako nadsázka?

Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo