Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Neuvěřitelný Úsvit matematiky

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
27. 5. 2015

Nebo neuvěřitelná matematika Úsvitu. V jednadvacátém století dokážou kluci a holky z téhle partaje věci, na které by se neodvážil pomyslet ani nejodvážnější vědecký fantasta. Palec nahoru za pozitivní zprávu.

Pozitivní zprávy: Neuvěřitelný Úsvit matematiky
-
+9
+

Jednadvacetiletá slečna z Moskvy si od nějakého ochrankáře půjčila pistoli, aby si s ní udělala selfíčko. Zbraň si přiložila k hlavě, vyladila na telefonu záběr a stiskla spoušť. Pistole. Jsme zvědavi, jak se to na Instagramu ujme.

-
+9
+

Když se o moskevské tragédii doslechlo vedení washingtonské policie a zvážilo inteligenci svých zaměstnanců, rozhodlo se uspořádat bezpečnostní výcvik. Při něm se policisté dozvídají, co dělat s pistolí, když se jim chce zrovna na záchod. Koblihožrouti totiž letos již třikrát zapomněli své služební zbraně na různých toaletách. Doufejme, že jim není doporučováno držet při utírání pistoli v ruce.

-
+9
+

Věděl jsem, že byla pro poldy, ale ten chlap, se kterým jsem telefonoval, zněl dost v pohodě a řekl mi, abych na pizzu dal, co chci,“ vysvětloval do protokolu majitel pizzerie v Tel Avivu, který policajtům posypal pizzu syntetickou marihuanou. Dva skončili ve špitále. Ještěže se v rauši nezačali fotit.

-
+9
+

Natáčení nové série vynikajícího amerického seriálu z prostředí motorkářského gangu Sons of Anarchy, který spousta kritiků neuznává pro nereálnost scénáře, začalo inscenováním hromadné přestřelky na parkovišti v texaském městě Waco. Aha, tak pardon. Přestřelka mezi pěti motorkářskými gangy byla skutečná a zůstalo po ní devět mrtvých a osmnáct zraněných. 170 lidí skončilo za katrem. Už ani těm seriálům se nedá věřit, že jsou smyšlené.

-
+9
+

Straně zelených hrozí za nedodání úplných výročních zpráv pozastavení činnosti. Na této zprávě nás nejvíce překvapilo, že je u Zelených ještě co pozastavovat.

-
+9
+

Ministerstvo dopravy navrhuje, aby se od ledna příštího roku objevily na tuzemských silnicích nové dopravní značky. Kromě kolečkových bruslí a buznavozítek Segway by se měly objevit i nové značky upozorňující na migrující zvířata. Kromě stávající krávy a jelena by to mohly být například i žáby či koně. Jestli Dan neprosadí i žirafu Rothschildovu, je u nás mrtvej Ťok.

-
+9
+

Kim Čong-un navštívil želví farmu Tätongkang a vynadal zaměstnancům, že pracují pomalu. Vedoucí pracovníci se teď třesou, aby je nenechal zastřelit raketou vystřelenou z ponorky vyrobené ve fotošopu.

-
+9
+

Nezávislí poslanci z hnutí Úsvit založili novou stranu s názvem Národní zájmy. V budoucnu by se měla s Úsvitem sloučit. To znamená, že z devítičlenného Úsvitu nám již vznikly tři různé strany, z nichž brzy budou dvě a po volbách žádná.

-
+9
+

A na závěr jedna dobrá zpráva: zpěvák Tomáš Klus oznámil, že se po vydání nové desky s divným názvem stáhne na rok do ústraní. Chápete? Na celý rok!

Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo