Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Vyváženě, nebo pravdu?

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
6. 5. 2015

Otázka, jak psát v novinách o ministru financí, není ještě spolehlivě zodpovězena. Jinak pro vás ale máme samé pozitivní zprávy.

Pozitivní zprávy: Vyváženě, nebo pravdu?
-
+9
+

Globalizace již pronikla i do vězeňství. V řecké věznici se porvali Albánci s Pákistánci. Slušní lidé vyhráli 2 : 0, dalších 21 vězňů bylo jen zraněno.

-
+9
+

Dva košické umělce, kteří v únoru nápisem SVIŇA a červenou barvou vylepšili čerstvě odhalený památník komunistické svině Vasila Biľaka, obvinila slovenská policie z poškozování cizí věci. Dobře jim tak. V civilizovaných zemích angažovaní umělci jako třeba Jaroslav Rudiš a Igor Malijevský píšou domněle vtipné dopisy Putinovi, kde mu nabízejí jako dar vlastního prezidenta, a pak se s obálkou konceptuálně vyfotí u poštovní schránky a rozešlou do všech médií. Tak se dělá skutečně úderný protest, vy slovenští amatéři!

-
+10
+

Kim Čong-un zrušil svou účast na moskevských oslavách konce války. Oficiálně to zdůvodnil vnitropolitickými (tedy rodinnými) problémy, ale podle našeho severokorejského zdroje se Kim dozvěděl, že by se v Rusku mohl potkat se Zemanem a Ficem.

-
+9
+

Řeckého ministra financí Janise Varufakise prý v restauraci napadli levicoví extrémisté, přičemž po něm házeli různé předměty, včetně skleněných. Netrefili ho ani jednou, možná i proto, že jej jeho manželka chránila vlastním tělem. Náš ministr financí je na tom ale mnohem hůř, ten musí již celé týdny číst nudné články, v nichž se naši přední publicisté přou o to, zda o něm psát vyváženě nebo pravdu.

-
+9
+

Při prezidentově návštěvě vojenského letiště v Čáslavi se kancléř Vratislav Mynář nechal vyfotit v kokpitu stíhačky Gripen. Pádná odpověď pro ty, kdo tvrdí, že Mynář je k ničemu.

-
+9
+

Ministryně pro lidská práva a legislativu Jiří Dienstbier se pokusil do novely zákona o střetu zájmu prosadit nařízení, podle něhož by politici museli přiznávat každý přijatý dar v hodnotě nad tři sta korun, tedy každou větší bonbošku nebo kytku. Pádná odpověď pro ty, kdo tvrdí, že Dienstbierová je k něčemu.

-
+9
+

V rozhovoru pro Blesk uvedl prezident Zeman, že pokud Jiří Ovčáček nenalezne Peroutkův článek do 30. června, bude za úsvitu popraven a na dopadení článku vypíše prezident z vlastní kapsy odměnu. Nejsme naklonění podvodům, ale škoda každého mladého života. Proto Ovčáčkovi doporučujeme obrátit se na europoslance za KSČM Miloslava Ransdorfa. Ten má kontakty na gang padělatelů starých obrazů, pro něž se snažil zprostředkovat prodeje padělků děl Chagalla, de Vlamincka, Pechsteina, Kandinského a dalších za 12 milionů korun. Jistě by pro ně nebyl jeden autentický dobový článek žádným problémem.

-
+9
+

S velkým úspěchem se u českých obchodních domů setkal Evropský program zařazování nebezpečných ichtylů do pracovního procesu. Po umlácení bezdomovce v Náchodě, v němž měl prsty ochrankář z hypermarketu Albert, se rozhodl vyniknout i člen ostrahy obchodního centra v Brně. Svého vyhlédnutého bezdomovce zapálil.

-
+9
+

Tak Kim Čong-un už vnitropolitické problémy zřejmě vyřešil. Nechal popravit patnáct vysokých stranických představitelů, včetně náměstka ministra pro lesnictví a čtyř členů národního orchestru. Ale do Moskvy ani tak nepřijede, takže je to jasné.

-
+9
+

Novináři z rádia Svobodná Evropa se vydali do Černobylu. Natočili tam setkání s liškou, která se jich vůbec nebála, dokonce si z jídla, které jí lidé dali, udělala sendvič. Liška v době havárie reaktoru pracovala jako vedoucí v podnikové kantýně. Žirafu Rothschildovu, která v elektrárně bývala hlavním inženýrem, novináři nepotkali.

Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo