Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Vegetariáni do transportu?

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
4. 3. 2015
 5 002

Vegetariáni a abstinenti znovu a znovu vážili své kufry, jestli nemají přes povolených dvacet kilo. Nekuřáci se znovu a znovu ptali, jestli byli tentokrát opomenuti omylem nebo se jich snad nebezpečí vůbec netýká. Nakonec se ale ukázalo, že je všechno naopak, pan prezident chtěl říct Smrt Hitlerovi! Asi zapomněl, že už je mrtvý.

Pozitivní zprávy: Vegetariáni do transportu?
-
+10
+

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva podezřívá Islámský stát z genocidy. Tak vidíte – a pak, že prý je OSN k ničemu.

-
+10
+

Opilého řidiče Škody Forman zastavili policajti v neděli nad ránem v Prachaticích. Muž nafoukal 1,5 promile a okamžitě přišel o řidičák. I přes pokročilou opilost v sobě našel tolik disciplíny a úcty k zákonu, že si přesedl na sedadlo spolujezdce a řízení přenechal své manželce. Tu o pár hodin později zastavila jiná hlídka v nedaleké vesnici. Žena nafoukala jedno promile. Kolik jízdenek na MHD se dá pořídit prodejem Škody Forman?

-
+10
+

Andrej Babiš byl na víkendovém celostátním sněmu překvapivě zvolen předsedou společnosti ANO, získal slušných sto procent hlasů. Velký úspěch, bez diskuze. Doslova.

-
+10
+

Virální náborovou kampaň spustila na svém webu Strana svobodných občanů. Místopředsedkyně pražské organizace Ester Kaplánková tam ve svém příspěvku sepsala několik důvodů, proč je báječné stát se členkou Svobodných. Na sjezdech nemusíte stát frontu na WC, atraktivní muži vám pomáhají do kabátu a po kvalitně prosouložené noci za vás platí snídaně v mekdonaldu. A pak tam bylo myslím ještě něco o politice a Machovi, ale kdo by to čet. Každopádně se to povedlo, preference vyletěly okamžitě na 2,8 procenta.

-
+10
+

Kancléř Vratislav Mynář se oženil s moderátorkou ČT Alexandrou Noskovou. Za svědka jim byl přiveden prezident Miloš Zeman. Šťastným novomanželům se má v létě narodit syn a Mynář doufá, že zdědí jeho zálibu v levných nákupech drahých nemovitostí. „Moc se těším, až bude kluk chodit do školy, zejména na jeho prověrky,“ uvedl se zářícíma očima kancléř.

-
+10
+

Báječná věc se podařila Markovi Olahovi ze slovenského Sabinova. Tento vedoucí mládeže apoštolské církve se zasloužil o překlad Nového zákona do východoslovenské romštiny a umožnil tak Romům seznámit se s tímto zásadním textem v jejich rodné řeči. Nový zákon jde na dračku. Za několik dnů se z 1500 výtisků prodalo 800 kusů. Olah nyní uvažuje i o překladu Starého zákona. V redakci jsme přesvědčeni, že Desatero se setká se stejným úspěchem.

-
+10
+

Prezident Zeman opět vyhřezl bonmot. Na setkání s vinaři popřál smrt vegetariánům a abstinentům. Mluvčí Ovčáček opět propásl příležitost mlčet a novinářům vysvětlil, že měl prezident na mysli konkrétně jednoho vegetariána a abstinenta, a totiž Adolfa Hitlera. Který ve skutečnosti nebyl ani vegetariánem, ani abstinentem. A tak je to s nima furt.

-
+10
+

Tři lidé zemřeli v Kansasu na leteckém simulátoru při havárii letadla. Přesněji- dvoumotorové letadlo narazilo do budovy, v které byl ten letecký simulátor. To se nedá vymyslet, to se musí zažít.

-
+10
+

Pět let natvrdo dostal chlípný římskokatolický kněz Erik Tvrdoň za vydírání, pohlavní zneužívání, sexuální nátlak a svádění k pohlavnímu styku. Kněz se ženami obvykle začal důvěrně komunikovat přes SMS, následně po nich požadoval intimní fotky a ty pak zneužil k tomu, aby nebohé důvěřivé ovečky donutil k sexu. Abychom předešli zbytečné a hysterické generalizaci, uvádíme, že je vskutku ojedinělé, aby duchovní zneužívali dospělé ženy.

-
+10
+

Ministr obrany Martin Stropnický se pochlubil, že mu prezident Zeman nabídl tykání. A to gratulujeme.

-
+10
+

Mladý chemik Láďa Hruška ukončil své působení na televizi Nova. Neřekl sice, co bude dělat dál, ale nevěstí to nic dobrého. Zvláště když Nova ohlásila, že „těšíme se na další recepty od diváků, kteří si oblíbili naši rubriku Levně a chutně, a mohu je ujistit, že o ni nepřijdou“. Pomůžeme si citátem z Cesty do pravěku: „A nyní držel Jirka v rukou trilobity dva.“

-
+10
+

Hodně špatná zpráva přišla z Ruska. Vladimír Putin vydal prohlášení, že válka na Ukrajině není pravděpodobná.

-
+10
+

30. leden 2015 se stal dnem vskutku významným. V ZOO v Ústí nad Labem se narodilo zdravé mládě žirafy Rothschildovy. Jo, a šéfredaktorovi The Zeitung dcera.

Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Související témata

andrej babišislámský státmartin stropnickýmiloš zemanosnsvobodnívladimír putinVratislav Mynář
Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo