Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Slovensko se bránit nebude

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
19. 2. 2015

Slováci hlásí, že válčit nepůjdou. Děkujeme za pozvání.

Pozitivní zprávy: Slovensko se bránit nebude
-
+12
+

Tři a půl promile nafoukala učitelka v jedné pražské mateřské škole. Nešťastnice měla od rána na starosti třídu pětiletých dětí. V našem průzkumu každý, kdo kdy hlídal půl dne alespoň jedno pětileté dítě, potvrdil, že tři a půl promile jsou taková ta hranice, kdy už se to dá ve zdraví jakžtakž přežít.

-
+12
+

Prezident Miloš Zeman zavítá v dubnu do Vatikánu, a to na pozvání papeže Františka. Předpokládaná témata rozhovoru:
-Milošu, kouříš? Milošu, piješ? Milošu, kunda se neříká!

-
+12
+

Vzhledem k prudkému růstu cen potravin v důsledku pádu rublu a západních sankcí se v Rusku uvažuje o tisku potravinových lístků pro nejchudší. Do tisku už jde kuchařka Ládi Hrušky v azbuce, kde například radí, jak si pomocí tří potravinových lístků a kečupu udělat pravý americký hamburger.

-
+12
+

Doplacení platů soudcům a státním zástupcům dělá dojem nenasytné malé domů, míní bývalá místopředsedkyně Ústavního soudu Eliška Wagnerová. No neke.

-
+12
+

Až dvanáct tisíc Slováků už letos oznámilo úřadům, že v případě války nechtějí bojovat. Doufám, že tuhle příležitost Zeman se Stropnickým nepromarní. Poprad s příslušenstvím, lázně Čalovo a Piešťany by se mohly šiknout. Prešpurk se prodá Orbánovi a bude na další gripen.

-
+12
+

Anders Behring Breivik, který před čtyřmi lety v Norsku zabil 77 lidí včetně 69 účastníků mládežnického tábora, se chystá zažalovat Norsko. Nelíbí se mu, že ho vězní na samotce, a nemá tedy s kým hrát na playstationu.

-
+12
+

Dominik Hašek nabídl zlatou medaili z Nagana tomu, kdo bude mít největší zásluhu na případném návratu dětí Michalákových do ČR. Jestli přihodí ještě plátěnou tašku značky Dominator a náklaďák svého energy drinku Smarty, lze očekávat učiněný Drang nach Norden.

-
+12
+

Téměř osm set tisíc korun stál dvoudenní listopadový výlet místopředsedy vlády Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL) s početným doprovodem do Británie. Bělobrádek tam jel odhalit lavičku Václava Havla a při této příležitosti uskutečnil konzultace s britským ministrem pro vysoké školy, vědu a výzkum Gregem Clarkem.
-Co semhle, Gregu?
-A nedáme ji raději do stínu, Pavliku?

-
+12
+

Na dotaz, jak to vypadá s hledáním Peroutkova článku Hitler je gentleman, odpověděl mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, že je to na dobré cestě. Novináři a publicisté dobře vědí, že tento terminus technicus znamená „u korektora“.

-
+12
+

Němečtí vězni chystají založení odborů. Desetitisíce německých vězňů musí za mřížemi pracovat, protože ve 13 ze 16 spolkových zemí jim to ukládá zákon. Vydělávají si sedm až 16 eur na den. Teď by ale chtěli alespoň zákonnou minimální mzdu 8,5 eura na hodinu, a aby jim stát platil důchodové pojištění. Německá vězení nyní očekávají nápor nezaměstnaných ze střední a východní Evropy.

-
+12
+

Šestadvacetiletá nezaměstnaná matka čtyř dětí ze Severní Karolíny vyhrála v loterii v přepočtu 4,5 miliardy korun. Ať se tím udáví.

-
+12
+

Žirafa Rothschildova si čistí uši vlastním (až půlmetrovým) jazykem. Čuně.

Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo