Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pozitivní zprávy: Podnikatelem díky piku

Rostislav Oboňa
Rostislav Oboňa
3. 12. 2014

Pokud jde o podnikatelské urychlovače, jsme v Česku světová špička.

Pozitivní zprávy: Podnikatelem díky piku
-
+8
+

Civilizované způsoby protestu již dorazily z Evropy až do africké Sierry Leone. Po vzoru nespokojených unijních zemědělců vyklápějících valníky se shnilou zeleninou před příslušná ministerstva zemědělství vysypali na protest proti nevyplaceným příplatkům pracovníci místní pohřební služby před tamní nemocnici mrtvá těla obětí eboly. Tak jasně, že to chce trochu dopilovat.

-
+8
+

Do restaurace na Chrudimsku přišel muž, zeptal se šéfa, zda by u něj mohl nastoupit jako číšník, a šéf souhlasil. Nová posila ihned vběhla na plac, během hodiny všechny přítomné hosty zkasírovala a s osmi tisíci v kešeni zmizela do neznáma. Šikula je stíhán jako neznámý pachatel, jelikož šéf hospody si od něj ani neopsal občanku. V podobných případech fakt nevím, komu fandit.

-
+8
+

Vrávorající podnapilá maminka kličkovala ve Zlíně s kočárkem, v němž vezla své dvě děti, mezi jedoucími auty a po následném přesunu do parku opakovaně narážela do stromů v aleji. Ano, je to hrozné, nebezpečné, nezodpovědné a vůbec, ale když si to představíte… (dětem se nic nestalo).

-
+8
+

Američanka Samantha Hessová otevřela v Portlandu mazlicí salón. Údajně má pomoci lidem, kterým chybí blízkost a lidský dotyk. Za šedesát dolarů se můžete v pyžamu nechat pohladit po vlasech nebo poškrábat na zádech. Rozhodně nejde o sex (ostatně každý ženáč ví, že dobrému škrábání na zádech se žádný sex už nikdy nevyrovná). Dobrou zprávou je, že o otevření mazlicího salónu se uvažuje už i v Česku. Špatnou je, že o otevření uvažuje nějaký šestačtyřicetiletý chlap z Prahy. Tady je vždycky všecko nějak šejdrem.

-
+8
+

A jsme opět na Chrudimsku. Jedno zemědělské družstvo mělo problémy se zloději železa, a tak investovalo do instalace digitálních fotopastí. Než přístroje stihly pořídit jedinou fotku, někdo je šlohnul. Zajímalo by mě, jestli se někde poblíž nepovaloval odhozený číšnický flek.

-
+8
+

Coca-Cola chystá výrobu vlastního mléka. Bude dvakrát dražší než standardní mléko, neboť bude obsahovat o polovinu víc bílkovin a méně cukru. S novým produktem přichází lídr trhu s nealkem poté, co jeho výzkumníci narazili na nějaký typ kovové slitiny, kterou jejich limonáda už rozložit nedokáže.

-
+8
+

Česká televize ve své hlavní zpravodajské relaci Události upravila výrok prezidenta Miloše Zemana. Oproti originálu z něj vystřihla jméno podnikatele Zdeňka Bakaly, kterého Zeman postavil vedle pravomocně odsouzeného Viktora Koženého. Co teprv asi museli vystřihnout rozhlasáci z Hovorů z Lán, když proti tomu byla i zkurvená kunda v pohodě průchodná?

-
+8
+

Ussurijští tygři, které Vladimir Putin před časem vypustil do volné přírody, pokračují v plíživé anexi Číny. Po sežrání několika čínských slepic se tentokrát pustili do kozí farmy, kde usmrtili na 15 koz. Na blížící se hladomor reagovala čínská vláda protestní nótou a vysazením pěti žiraf Rothschildových na Urale. Ruský prezident kontroval, že tygři jsou v Číně na dovolené.

-
+8
+

Majitel společnosti v Obrnicích na Mostecku přijel do firmy, nastoupil do svého firemního náklaďáku a vyrazil na stavbu zkontrolovat své dělníky. Když jej tam dostihli policisté, zamkl se v autě a odmítal vystoupit. Firma, náklaďák ani dělníci nebyli totiž jeho. Jeho byl pouze perník kolující mu v žilách. Prý se na nějaké oslavě napil jakéhosi koktejlu a pojal přesvědčení, že je podnikatel. Boží.

-
+8
+

Prezident Miloš Zeman dostal od kazašského prezidenta Nursultana Nazarbajeva bednu kmoniny.

-
+8
+

Drobná nepříjemnost potkala na železnici Michaelu Gécovou z Rokycanska. Při vystupování z vlaku v Klabavě se dveře vozu náhle zavřely a vlak i s kočárkem a jejím ročním miminkem odjel na Plzeň. Naštěstí vše dobře dopadlo, dítě vyrazilo z Plzně hned příštím spojem nazpět a sedmé narozeniny už oslavilo v náruči milující maminky.

-
+8
+

iDNES: „Muž, který se narodil jako žena, porodil manželce Nancy už tři děti. Ale manželství se mu rozpadlo a to nedokázal unést. Teď ho zatkli za její pronásledování.“ Konec je blízko. Doufám.


Náš partner

Další porce seriózní publicistiky na The Zeitung:

  • Jaké štěstí, že jsme civilizovaná rodina a nejíme rukama. Namísto vylomení zubu proto došlo pouze ke zlomení nože.
    Na vlastní břuch: Laďo, tyvole, smažák!
  • Obzvláště zákeřný trik je, když chodíte pravidelně každou středu k Makedonci na kebab, on si klidně zavře kvůli přejímce zboží a vy musíte jít sedmdesát metrů dál k Vietnamci pro čínu
    Plíživé nezbezpečí imigrace
  • Nakonec to ale vypadá, že první projekt, kterej ve svým funkčním vobdobí zrealizuju, bude cesta kolem našeho baráku.
    Muž na radnici: To-do list 
Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte

Vstoupit do diskuze
Rostislav Oboňa

Rostislav Oboňa

Mediální magnát. Vydává The Zeitung a tištěný The Zeitung magazín.

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo