Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Finmag se převlékl! Co je nového?

Martin Vlnas
Martin Vlnas
17. 12. 2010
 9 823

Jak už jste si asi všimli, Finmag doznal během minulého týdne řady změn. A nejde jen o zásadní proměnu grafického designu, i když ta je asi na první pohled nejvýraznější. Na novém webu jsme pro vás připravili řadu zásadních zlepšováků! Pevně věříme, že vám a dalším 45 tisícům návštěvníků, kteří na Finmag každý měsíc zavítají, úpravy zpříjemní čas strávený na našich stránkách. Pojďme si je ale představit pěkně popořadě:

Finmag se převlékl! Co je nového?
  • zatímco ještě minulý týden připomínal Finmag svým vzhledem a strukturou spíše blog, než publicistický server, který denně navštěvuje více než tři tisíce lidí, nový Finmag se posunul právě směrem ke standardním novinářským webům. Proto jsme vytvořili klasické rubriky a zpřístupnili je přímo v hlavičce webu. Už nemusíte bloudit a marně listovat stránkami, abyste našli dva týdny starý článek…
  • další zásadní změnou je rozšíření informací o autorovi článku, po kterém řada čtenářů volala již dlouho. Od teď najdete vše potřebné v levém sloupci. Stačí kliknout na článek. Ještě více informací včetně kontaktního mejlu a webu autora se vám zobrazí po kliknutí na jméno autora v nadpisu článku nebo na hlavní stránce.
  • nový web je také mnohem více provázaný se sociálními sítěmi. Proč? Protože Facebook se stal nedílnou součástí našich životů. Dobře, ne všech, ale to je zase jiný příběh. Nezapomeňte se proto stát našimi přáteli na nové a kvalitnější stránce, kde vás budeme kromě insiderovských klepů z bouřlivého redakčního života a článku publikovaných na Finmagu zásobovat odkazy na vše zajímavé, co nás praští přes nos.
  • usnadnili jsme také sdílení článků a to jak na Facebooku, tak i na Twitteru, takže pokud vás na Finmagu něco zaujme, sdílejte, sdílejte a ještě jednou sdílejte. „Sharing is caring!“ říkávaly už naše babičky. Dejte svým přátelům jasný argument o tom, že nečtete ušmudlaný bulvár a víte, co se děje. A nezapomeňte také na tlačítko „Like“, které najdete pod každým článkem.
  • mnohem důležitější roli bude mít i poradna. Nejnovější dotazy se budou objevovat přímo na hlavní stránce a o každém dotazu a odpovědi bude možné diskutovat. Chceme vám ukázat, že si za našimi názory dokážeme stát! Již brzy se navíc poradna rozdělí do tematických rubrik.
  • zásadních změn doznala i diskuse. Už žádné přezdívky. Každý pěkně sám za sebe. Hlavně proto je nyní nutná registrace. Bez ní se ke komentování nedostanete. Pro aktivní a prověřené komentující však stále platí automatické schvalování komentářů. I zde je ale nejprve nutné se znovu zaregistrovat a kontaktovat mě. Aktuálně navíc pracujeme na grafické úpravě diskuse – přibude možnost vložit enter nebo hypertextový odkaz, které dosud chybí.
  • na vaše přání zároveň přibyla i možnost zvětšit písmo.
  • kromě nejčtenějších a nejvíce diskutovaných příspěvků jsme nově zavedli také sekci Doporučujeme“, kde najdete pecky, které na Finmagu zaujaly nás. Stačí překliknout v pravém sloupci.
  • níže v pravém sloupci pak najdete „To nejlepší z Finmagu“, kde se budou objevovat opravdové evergreeny. Články, které nestárnou.
  • nově máme i anketu, kde se vás budeme pravidelně ptát na váš názor.
  • pokud byste se u nás chtěli inzerovat, podívejte se do sekce „Inzerce“, a pokud byste se chtěli na Finmagu autorsky podílet, určitě mrkněte do sekce „Pro autory“, kde jsme pro vás připravili soubor rad a tipů jak nám i vám práci co nejvíce zpříjemnit.
  • v dohledné době se navíc na webu objeví i opravdu povedené kalkulačky a chybět nebudou ani soutěže a videosekce.

Na Finmagu je toho nového mnohem víc, raději už se ale nebudu rozepisovat a místo toho vám popřeji příjemné čtení. Předtím si ale neodpustím ještě jednu věc: pokud zjistíte, že na webu cokoliv nefunguje, nebo by mohlo fungovat lépe, budu moc rád, pokud mi dáte vědět v diskusi pod tímto článkem, nebo na vlnas@finmag.cz. Pište prosím, i pokud by vás napadl jakýkoliv zlepšovák. O vaše názory moc stojíme. Zároveň omluvte, pokud na webu nebude v prvních dnech vše fungovat tak, jak by mělo. Řada věcí bohužel vyplouvá na povrch až nyní, v plném provozu.

Tak a to už je opravdu vše. Ať se daří.

Martin Vlnas

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
1
+

Sdílejte

Diskutujte (36)

Vstoupit do diskuze
Martin Vlnas

Martin Vlnas

Vystudoval politologii, sociologii a mediální studia na FSS MU v Brně. Rok studoval v Jižní Koreji. Během studia publikoval reportáže v Reflexu, Respektu nebo Týdnu, kariéru ale začal jako portýr. Od... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo