Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

S Bernardem o pivu a politice

Jan Majer
Jan Majer
30. 4. 2009

Zatímco květnové číslo časopisu Finmag se na stánkách a ve schránkách předplatitelů objeví až příští týden, redakce už připravuje červnové vydání. Včera jsme s redaktorem Martinem Vlnasem navštívili v humpoleckém pivovaru Stanislava Bernarda.

S Bernardem o pivu a politice

Teprve v Humpolci mě napadlo, že Bernard je asi nejznámější tváří českého byznysu. Luděk Sekyra? Kdo ho kdy viděl? Petr Kellner? Média pořád točí dokola jednu malou černobílou fotku, kterou jim kdysi poslalo jeho tiskové oddělení. Zato tvář Stanislava Bernarda najdete ve stovkách kopií v každém supermarketu.

Teď navíc se švestkou na hlavě na etiketě nízkoalkoholické „švestky“. Právě tu jsme popíjeli během našeho rozhovoru. Trochu jsem tlačil na pilu, aby pivovar začal podobný nápoj, chuťově velmi připomínající světoznámý belgický speciál Kriek, vyrábět i v alkoholické verzi.

Moc šancí tomu nedávám, český trh je konzervativní a podobné chutě jako já moc zarytých pivařů nemá. Mám ale dojem, že některý z pivovarů jednoho dne vydělá na tom, že naučí pít pivo také ženy. Je to zdravé a umí to chutnat znamenitě. Ostatně obrovský zájem o švestku, testovanou v prodeji zatím hlavně na Vysočině, výrobce zaskočil.

Spolumajitel firmy, která se nejspíš už příští rok přehoupne do kategorie „středně velký pivovar" (což znamená ztrátu daňových úlev pro malé pivovary), si s námi povídal o pivu, podnikání a politice. Už se těším na finální podobu rozhovoru, který z několikahodinového materiálu připraví Martin Vlnas.

Foto: Jan Majer

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (7)

Vstoupit do diskuze
Jan Majer

Jan Majer

Původní profesí novinář, od roku 2001 pracoval jako finanční poradce. V dalších letech publikoval vedle poradenské činnosti články ve finančních rubrikách novin a časopisů a vedl ekonomickou rubriku týdeníku... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo