Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Pavel Kohout povede diskuse

Jan Majer
Jan Majer
15. 3. 2008

V následujících osmi dnech, od neděle do neděle, bude mít diskuse na FINMAG.CZ pod kontrolou Pavel Kohout. Čtenáři budou mít možnost s ním více komunikovat.

Pavel Kohout povede diskuse
Úkolem Pavla Kohouta bude moderovat diskuse tak, aby byly na úrovni podle jeho představ. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že to nebude mít těžké. Možnosti filtrovat nevhodné komentáře jsem zatím téměř nevyužil.

Systém, který jsme si představili v článku Pravidla diskuse na FINMAG.CZ, se až překvapivě osvědčil. Řada čtenářů už získala vlastní heslo pro "bezbariérový" přístup do diskuse. Také ostatní návštěvníci se chovají slušně. Velmi si toho cením a děkuji vám.

Bránu, přes kterou procházejí komentáře neregistrovaných účastníků diskuse, si můžete představit třeba jako bezpečnostní "detektor kovu". Vycházeli jsme z toho, že přestřelkám mezi jednotlivci a firmami se dá zabránit podobně, jako se to dělá v parlamentu nebo na fotbalových stadionech. Nepustí tam nikoho, kdo má za pasem střelnou zbraň nebo pod zimníkem železnou tyč.

Při čtení příspěvků do diskuse není těžké rozlišit dobrý a špatný komentář. S jistou zkušeností snadno odhalíte i munici skrytou mezi řádky. Ve skutečnosti naše virtuální bezpečnostní opatření zafungovalo preventivně, podobně jako v reálném světě. Kdo by taky zabíjel čas psaním agresivních komentářů, když jedinou reakcí je slušná prosba redakce, aby své myšlenky přeformuloval.

Moderátor má také možnost nepustit do diskuse příspěvky, které nejsou podepsané skutečným jménem. V takovém případě žádáme autora, aby se podepsal. Pokud je ale komentář slušný a obohacující a autor vysvětlí důvody, proč chce zůstat v anonymitě, můžeme občas přimhouřit oko. Prosím vás o názory, jestli je to tak dobře.

V následujících osmi dnech tedy bude moderátorem diskuse Pavel Kohout, spolumajitel společnosti Partners a časopisu FINMAG - finanční magazín. Čtenáři toho mohou využít a zeptat se ho na jeho názory. Těším se na kvalitní čtení pod redakčními články.

Pavel Kohout pracoval postupně pro PPF investiční společnost, a. s., Komero s. r. o., ING Investment Management, a. s., a PPF, a. s. V letech 2002 - 2003 působil jako člen sboru poradců ministra financí B. Sobotky (ČSSD), od roku 2004 do roku 2006 byl členem konzultačního týmu Vlastimila Tlustého (ODS), patří mezi zakladatele Institutu pro politiku a ekonomiku a není členem žádné politické strany. V České republice publikuje v řadě odborných médií, z nichž lze jmenovat Lidové noviny, MF Dnes, Hospodářské noviny, Právo, Reflex, Respekt, Střední Evropu, Finance a úvěr, Statistiku nebo internetový server Peníze. cz. Publikuje i v zahraničí: v deníku Pravda a časopise Týždeň na Slovensku a na serveru TCSDaily.com a v časopisech Orbis Journal a The American Conservative v USA. Od března 2008 publikuje především ve vlastním časopise FINMAG - finanční magazín, který vychází každý měsíc.
Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (20)

Vstoupit do diskuze
Jan Majer

Jan Majer

Původní profesí novinář, od roku 2001 pracoval jako finanční poradce. V dalších letech publikoval vedle poradenské činnosti články ve finančních rubrikách novin a časopisů a vedl ekonomickou rubriku týdeníku... Více

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo