Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Vyplatí se investovat do digitálních měn v časech korony?

PR článek
PR článek
10. 11. 2020
 10 433

Kryptoměny jsou novou a moderní možností, jak investovat. Pro mnoho lidí jsou sice stále ještě velkou neznámou, postupně se ale těší čím dál větší oblibě. Proč tomu tak je a jak si tento investiční prostředek stojí v pandemické době?

Vyplatí se investovat do digitálních měn v časech korony?
Zdroj: Shutterstock

Kryptoměny jsou čistě digitální měnou a mají oproti jiným typům investic pár nesporných výhod. Jsou decentralizované, a tedy nepodléhají dohledu vlád a nemají žádnou centrální banku, a zároveň jsou také transparentní – veškeré transakce jsou zaznamenané, veřejně přístupné a kontrolované v tzv. blockchainu, což si lze představit jako elektronickou účetní knihu. Co je však nejdůležitější, kryptoměny mají deflační charakter, a proto jsou pro mnohé investory v nestabilních dobách bezpečnějším a stálejším aktivem než například akcie. Ne nadarmo se jim proto přezdívá digitální zlato.

Je obecně známé, že kryptoměny jsou vysoce volatilní, což se v očích veřejnosti jeví jako riziko. Pokud však svěříte svůj kapitál do rukou zkušených profesionálů, kteří vědí, kdy a kam investovat a jak využít výkyvů trhů ve prospěch vašich investic, můžete si být jisti, že se právě volatilita stane obrovskou výhodou, díky které se vaše aktiva podaří úspěšně zhodnotit.

Se začátkem pandemie došlo na trhu s Bitcoinem, nejpoužívanější kryptoměnou, k poklesu ceny. Stejně tomu tak v té době bylo i na trzích s jinými investičními aktivy. V dalších měsících však bitcoin postupně zase posiloval a v tuto chvíli je dokonce ještě výš než před pandemickou krizí. Dá se tak říct, že situace kolem koronaviru sice bitcoin zasáhla, ale pouze krátkodobě, a později se dokonce navýšila jeho tržní kapitalizace až o 20 procent.

V současné době tedy kryptoměnový trh zažívá boom, a to díky nadstandardnímu přílivu kapitálu a investorů, kteří tuto digitální měnu během tržní nestability vyhodnotili jako tzv. bezpečný přístav pro jejich investice. Zároveň kryptoměny i nadále rostou a jsou letos na samém vrcholu. Vzhledem k jejich aktuálnímu chování se dá očekávat, že jejich cena dál poroste i v příštím roce. Pokud tedy uvažujete nad investicí právě do digitálních měn, teď je ta správná doba se do toho pustit.

A kdo vlastně může do kryptoměn investovat? Tahle možnost už není jen výsadou kvalifikovaných investorů, ale je dostupná v podstatě každému, kdo umí používat svůj chytrý telefon nebo třeba elektronické bankovnictví. A není k tomu potřeba ani několikamilionový kapitál. Na českém trhu jsou investiční prostředky, které tuto možnost zpřístupňují i běžným uživatelům. Konkrétně investiční produkt CRYFIN Boost je unikátní tím, že je vhodný pro každého již s 25 000 Kč. Umožňuje také dlouhodobou držbu bitcoinu a zároveň ho i úročí. CRYFIN Boost je dostupný s kompletní českou podporou a lokalizací.

Investovat můžete začít jednoduše už dnes. Stačí se obrátit na odborníky z investiční skupiny CRYFIN, a. s., kteří vám díky svým promyšleným strategiím a dlouholetým znalostem kryptoměn poskytnou to nejvhodnější řešení pro vaše investice.

Daňové přiznání online

Ohodnoťte článek

-
0
+

Sdílejte

Diskutujte (14)

Vstoupit do diskuze
PR článek

PR článek

Daňové přiznání online

Aktuální číslo časopisu

Předplatné časopisu Finmag

Věda je byznys –⁠ byznys je věda

Koupit nejnovější číslo