Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Reálné mzdy v Česku dál rekordně padají. A příští rok přijdou vyhazovy

5. 12. 2022
 22 799
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejméně oblíbený příspěvek

Hlavně: Nebýt závislý na Rusku !!
Raději se nechám propustit, obdržím exekuci nebo budu spát pod mostem.

Nahlásit
-
-9
+

Diskuze

Přemýšlel jsem, zda na vás vůbec reagovat, protože váš příspěvek se dá shrnout do jednoho slova: závist. Tu máte na celý život. Po vaší smrti se objeví další závistivec. To je vše.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V Praze - to je přes milion obyvatel, je průměrná mzda asi 41 tisíc korun.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No jestli máte jen tyhle možnosti...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jediny, kdo se ma jako kanec v zitnem lanu, je… ano, spravne … ufnukany, liny, prezrany a vychlastany a vyhuleny cesky starobni duchodce

“ Ještě nikdy v historii ČR tedy vývoj životní úrovně důchodců tolik nepřevýšil vývoj životní úrovně pracujících jako právě letos během prvních tří čtvrtletí roku (a velmi podobný bude výsledek za celý letošní rok).
Dosud nejlepším rokem z hlediska vývoje starobních penzí v porovnání s vývojem pracovních výdělků byl v historii ČR pandemický rok 2020. Tehdy reálný růst starobních důchodů v průměru překonal reálný vývoj pracovních výdělků o 4,4 procentního bodu. Oproti letošním jedenácti procentním bodům se ovšem tedy jednalo o stále poměrně nízkou úroveň rozdílu, přitom se jednalo o mimořádný rok, kdy pracovní výdělky ponížila pandemie a s ní související restrikce, zatímco důchody nijak dotčeny nebyly.
Výrazněji pak už důchodci v historii ČR vývojem svých reálných příjmů překonali pracující jen roku 1996, o necelá čtyři procenta. Z celkem 29 sledovaných let historie ČR, počínaje rokem 1994, včetně letoška, si důchodci v průměru reálně polepšili výrazněji než pracující v celkem třinácti rocích. Nikdy se však nestalo, že by důchodci „poráželi“ pracující čtvrtý rok v řadě, jako je tomu právě letos”

https://www.kurzy.cz/zpravy/685265-duchodci-jsou-vitezi-letosni-inflacni-krize-porazenymi-hlavne-lekari-sestry-ci-ucitele-vyvoj/

Nahlásit

-
-4
+

Hlavně: Nebýt závislý na Rusku !!
Raději se nechám propustit, obdržím exekuci nebo budu spát pod mostem.

Nahlásit

-
-9
+