Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Okouzlení ruským plynem končí. Proč najednou Německu uhlí nesmrdí?

5. 8. 2022
 19 773
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

V minulém století stáhli Němci již 2x Evropu málem do propasti. Do třetice dobrého a zlého, věřím tomu, že tentokrát to již dotáhnou do konce a Evropa se pod vedením jejich Vůdců vrátí konečně do středověku, či spíše rovnou do pravěku!

Nahlásit
-
20
+

Nejméně oblíbený příspěvek

Přesně. Výstižně shrnuto. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-4
+

Diskuze

Je zajímavé, jak jsou všichni chytří a jak by nejraději Německu říkali, jací tam žijí tupci. Takže jen pár poznámek:
- železná opona padla právě proto, že Rusové prahli po německé vyspělé technologií a oni zase po levných a dostupných surovinách. Češi na tom mocně vydělali,
- náš socialistický průmysl byl extrémně zaostalý, orientovaný na nenáročné trhy a závislý výhradně na sovětských surovinach. Němci nám nabídli férovou spolupráci v mnoha oblastech. Samozřejmě jako součást jejich ekonomiky, protože ve všem tahali za delší kus provazu. Nejsou to hlupáci a byznys je byznys,
- velmi ochotně jsme se zapojili do zeleně energetiky, převzali jejich koncepci a v podstatě jsme téměř veškerou energetiku včetně infrastruktury prodali Němcům. Pro nás to zase bylo pohodlné a výhodné. Jen pár odborníků to tehdy kritizovalo,
- nenašli jsme odvahu pokračovat ve výstavbě JE a horkotěžko jsme dokončili Temelín. Pokud něco docela dobře fungovalo byl to právě sektor jaderné energetiky od výzkumu přes školství až po výrobu a provoz včetně údržby. Všechno je v troskách, moc z toho už nezbylo.
- obnovit těžbu uhlí není vůbec snadné, znamená to otevřít zakonzervované povrchové doly a zprovoznit velkorypadla, pokud ovšem neskončila v čínských hutích. Sehnat lidí od techniků až po horníky taky není snadné. A pak, jen díky Babišovi se nezavřely poslední zbytky OKD, rozkradeného všemi porevolučními vládami
Atd. atd. Ten výčet by neměl konce. Takže, kdo je tady vlastně hlupák?

Nahlásit

-
1
+

Přesně. Výstižně shrnuto. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-4
+

Němci jsou beznadějní trapáci, co fanaticky prosazují každou pitomost, byť se jedná na první pohled o naprostou absurditu.

Ano, píšu o fanatickém prosazování absurdního green dealu a naprosto nepochopitelném odmítání jaderné energie.

Nahlásit

-
5
+

Německo dostává od Rusů jednu facku za druhou a chová se jako hlupák a Rusko na ně tlačí, chce rozeštvat Evropské národy. Chápu jsme pořád na Rusku silně závislí a tak jde o to jak manévrovat do doby, kdy už Rusko nebude tak důležité. Rusko to ví a tlačí a to že využívá sankcí jež Evropa na ně uvalila je toho důkazem. Potom by třeba měla Evropa zakázat na základě sankcí dopravi pro Kaliningrad pře s území EU. Je to smutné, ale jediné čemu Rusko rozumí je síla a sepjetí národů proti němu. Čína jej sice podrží, ale časem začne Rusko i s ní prohrávat a věřte v okamžiku kdy lidstvo dá do provozu neomezené zdroje ebergie a nebude je potřebovat

Nahlásit

-
-3
+

Skutečný cíl, se kterým byla založena EU, byl „evropské Německo“. Namísto toho máme „německou Evropu“. Toho, že by se Německo stalo hegemonem Evropy, se děsím.
Proč? Jen stručný historický výčet začínající německým sjednocením: 1862 Otto von Bismarck, 1864 dánsko–německá válka, 1866 prusko–rakouská válka, 1870 prusko–rakouská válka, 1914 I. světová válka, 1933 nástup nacismu a 1939 II. světová válka.
A dnes? Němci jsou pořád stejně náchylní k tomu, aby v jednom šiku slepě následovali jakoukoliv ideologii v přesvědčení, že to tak dělají dobře a jsou k tomu vyvoleni dějinami. Němci jsou od poloviny 19. století prokletím Evropy. Mají na svědomí desítky miliónů lidských životů a zničení obrovských hodnot. Kdykoliv Němci projeví tendenci prosazovat, jak mají žít druzí, třeba jen verbálně, rozezní se mně alarm.
Z nejnovější německé historie:
• 2013 Energiewende — neuvážená a nesmyslná energetická politika útlumu atomových elektráren spoléhající na vysoce nestabilní solární a větrné zdroje.
• 2015 „Wir schaffen das“ — otevření hranic Schengenského prostoru migrantům z nekompatibilních kultur, kteří pohrdají evropskými hodnotami i Evropany samotnými, neintegrují se, vytvářejí no-go zóny a opakovaně se dopouštějí teroristických činů, jež stály tisíce nevinných životů.
• 2021 Green Deal — ideologicky motivovaná sabotáž ekonomiky celé Evropské unie, která Evropu přivedla do tak oslabeného postavení, že se prezident Ruské federace, Vladimir Vladimirovič Putin, rozhodl vojensky zaútočit na Ukrajinu, přičemž jeho Rusko vznáší územní nárok na další evropské státy — Litvu, Lotyšsko, Estonsko, Polsko, Česko, Slovensko, Maďarsko, Bulharsko a Rumunsko …

Nahlásit

-
15
+

V minulém století stáhli Němci již 2x Evropu málem do propasti. Do třetice dobrého a zlého, věřím tomu, že tentokrát to již dotáhnou do konce a Evropa se pod vedením jejich Vůdců vrátí konečně do středověku, či spíše rovnou do pravěku!

Nahlásit

-
20
+