Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Zápas idejí a nákupní vášně. Čína tlačí západní firmy k pošlapání lidských práv

27. 4. 2021
 10 681
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Až budou Ujgurové zavírat Číňany do lágrů, tak je budu bojkotovat taky.
O Islámu dobré mínění nemám ale to co dělaj Číňani je svinstvo naprosto stejného kalibru.
Btw Křesťany aj. skupiny terorizují již leta taky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
10
+

Diskuze

P.S.:
Kdo nebude bojkotovat Olympijské hry v Číně je u mě zlotřilec.

Nahlásit

-
0
+

Bidenova administrativa odebrala akreditaci do WH novinářům z Epoch Times.
Ty jako jedni z mála nejsou ve vleku propagandy KSČíny a jejich korporátnch spojenců a jako první informovali o odebírání orgánů politických vězňů...roky před korporátním tiskem.

Nahlásit

-
1
+

https://babylonbee.com/news/china-allows-uighurs-to-display-select-political-messages-on-prison-uniforms

Nahlásit

-
0
+

Tak nějak. Islám je agresivní ideologie a muslimové mají nadprůměrnou natalitu. To je velice nebezpečná kombinace. Nejsem fanoušek ani islámu ani čínského zřízení, chápu to jako "kdo z koho". Rozumím tomu, že Čína nechce dopustit sebevraždu islámem, kterou spáchala Evropa, za žádnou cenu.
Západ by se měl mít na pozoru před obojím, jak Čínou, tak islámem. Bohužel se mu to moc nedaří. Blahobyt a neomarxisté připravili Západ o pud sebezáchovy.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
10
+

Mamon miliardového trhu zaslepil nejednoho globalistu.
Ať jdou všichni Nike, HM, Adidas, Apple, Disney atd. do pr......
Ti (korporátní tisk) kdo u nás aktivně cenzurovali zprávy o zvěrstvech CCP režimu a sunuli pročínskou politiku (globalisti všeho druhu včetně Clintonů a jejich soroso-mecenášů ) ať jdou do pekel.
A ti, kdo se o to stále snaží, ať se tam smaží.

Nahlásit

-
1
+

Až budou Ujgurové zavírat Číňany do lágrů, tak je budu bojkotovat taky.
O Islámu dobré mínění nemám ale to co dělaj Číňani je svinstvo naprosto stejného kalibru.
Btw Křesťany aj. skupiny terorizují již leta taky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
10
+

No, Ujgurové jsou muslimové. A dovolávají se práv zřejmě jen tehdy, pokud jde o ně samé. Pokud by se Ujgurové osamostatnili od Číny, tak mám obavu, že začnou utlačovat náboženské menšiny. Stačí se podívat jaká je situace v relativně klidných a vyspělejších středoasijských zemích: https://www.bawerk.eu/clanky/svoboda-a-jine/letem-svetem-nejen-krestanu-v-nektery-islamskych-zemich.html

"Problémy mají náboženské menšiny i tam, kde by to vzhledem k historii člověk moc nečekal. Třeba v Uzbekistánu (asi 9 % křesťanů), kde dochází k raziím vůči křesťanům. Třeba razie policistů z 30. září 2018 v Kyzyl-Suu, kdy byly křesťané odvezeni na policejní stanici a následně propuštěni až po 12 hodinách, byla zabavena řada věcí včetně ozvučovacího zařízení anebo knih a počítače. Navíc policisté nepředložili žádné povolení opravňující jejich konání. (8) 25. listopadu téhož roku došlo k zásahu tajné policie, policie a k tomu ještě Národní gardy proti baptistickému shromáždění. Bylo zabaveno více než 7 tisíc položek - knihy, zpěvníky a DVD. 14 účastníků shromáždění bylo odvezeno na policejní stanici, kde byly zadržováni déle než 9 hodin a nakonec přinuceni podepsat prohlášení, že se účastnili "nepovoleného setkání". Podobná akce nastala i 19. listopadu, kdy se věřící sešli ke společnému jídlu a do bytu jim vtrhla policie. Opět se zabavovali Bible, DVD, CD a nejrůznější literatura, a to přesto, že materiály pocházely od státem registrované Biblické společnosti (9). Ani v Kazachstáně, kde je křesťanů opravdu hodně (26 % obyvatel), není situace bezproblémová. Svoboda provozovat bohoslužby je zde silně omezována. Vláda od roku 2011 kontroluje náboženství údajně proto, aby zamezila fundamentalistickým výstřelkům. A zákonné restrikce směřují k omezování náboženské výchovy. Nedávno byl například uvězněn jeden pop, protože na školním výletě do hor v okolí města Almaty sloužil mši na otevřeném prostranství. Bohoslužby jsou možné jen v náboženských ghettech bez vlivu na širší veřejnost. Náboženské vzdělávání dětí je možné jen za přítomnosti rodičů. Dále: "Kazachstán, podobně jako ostatní islámské země, trestá konverze od islámu, ačkoliv podepsal v roce 1948 konvenci o lidských právech." (10). Ostatně jinde se přímo píše, že: "Konverzi ke křesťanství ale netrestají jen země, které se řídí právem šaría. Mnoho dalších zemí s muslimskou většinou, které mají sekulární ústavy, se rovněž angažuje v potlačování konverzí a křesťanství jako takového. Například Ázerbájdžan, Turkmenistán, Kazachstán a Uzbekistán jsou sekulární jen na papíře (11) "

Nahlásit

-
7
+