Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Krvavá mela bez vítěze. Sýrie zůstává v područí diktátora

18. 3. 2021
 5 732
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Tak Asad určitě není nevyzpytatelný. Ty radikální milice, že kterých se stal Islámský stát vyškolili američtí a britští poradci. Zásah USA neproběhl, kvůli ruským válečným lodím ke břehu Sýrie. Ty znemožnily použít Tomahawky na vládní cíle. Mimochodem pár týdnů nato se rozjel Majdan na Ukrajině.

Nahlásit
-
20
+

Diskuze

V brožurce 'War on Terror' Bílého Domu z roku 2002 (?) je jako strategie zvolena zničení tzv. Osy Zla jako státních sponzorů terorismu - bez nich je terorismus namydlenej.

Libye, Syrie, Irák, Irán, Severní Korea...pokud si to správně pamatuju.
A mělo to logiku. Státní infrastruktura umožňuje produkci a distribuci ZHN teroristickým org, které jsou pak reálná hrozba, narozdíl od relativně neškodných psychologických útoků pomocí nožů, dodávek i únosů letadel (těm se dá relativně snadno zabránit).

To, že Irák neměl žádné ZHN je diskutabilní. Neměl žádné sklady plně funkčních raket s VX. Ale měl spoustu laboratoří, materiálů (včetně tzv. Yellow Cake), tzv. duálních materiálů . A hlavně měl know how. ZHN v minulosti vyráběl a několikrát použil.
Pokud máte know how, infrastrukturu a motiv....

K tomu si připočtěte riziko, že Saddám natáhne bačkory a Irán se tam roztáhne. Takže na to čekat nebudeme a radši Irán, další na seznamu, obklíčíme z Iráku a Afghanistánu.

Samozřejmě z toho byl velice drahý a nepopulární clusterfvck, který pokračuje do teď. Mise splněna - nikdo tam nemá moc prostředků nebo času vymýšlet a organizovat sofistikované útoky na nás, coby bezvěrce, zionisty a šiřitele degenerace (jejich slova, ne moje), kteří brání šíření kalífátu.
Je pravda, že je to rozdráždilo ještě víc ale nasran-j sršeň bez žihadla je menší nebezpečí než rozladěná vosa.

Trump onu strategii zavrhnul. Resp. snažil se předat zodpovědnost a náklady na ty, které to nejvíc tíží. Saudy, Israel atd. a vypomáhat jen okrajově (sankce na Irán).

S Bidenem, zdá se, se vrací původní strategie. Akorát místo sankcí na Irán je budeme uplácet a ignorovat, jako to dělal Obama. Tj. budeme v regionu zavádět Gender Studies a občas odsmahnem dronem nějakou svatbu - výsledek velmi drahá plichta s potenciálem nukleárního Iránu. Ráj pro generály (a jejich budoucí zaměstnavatele), uprchlický NGOs, úředníky, obchodníky s opiem. Ne tak dobré pro rekruty a daňového poplatníka.

Pak tam ještě hraje roli, zájem o ropovod z Kataru do Evropy (Bulharsko), kterej má vést přes Sýrii. Což je Evropskej zájem? Rus asi neni nadšenej.
Asi nějakej nápad, jak svázat oba regiony. Když ne Eurem, tak ropovodem. A oprostit se od závislosti na Rusku. Proto řvou, že sou Trump a Putin kámoši? Protože ho nechce vyhnat ze Sýrie?

Jako Evropan, bych tu ropu z Kataru radši tahal v kbelíkách než se připoutat k tomu regionu ropovodem, Rus nerus.

A nezapomeňme na Čínu, která chce v regionu Hedvábnou stezku...a my, resp. Amík jim tam zadara dláždí cestu. Jsem si jistej, že Globalisti slzej štěstim z představy spojení Číny a EU + Middle East ale mě to jako nesocialistu, kterej nepotřebuje nový Ujghurský játra, blahem nenaplňuje.

Nahlásit

-
0
+

Tak Asad určitě není nevyzpytatelný. Ty radikální milice, že kterých se stal Islámský stát vyškolili američtí a britští poradci. Zásah USA neproběhl, kvůli ruským válečným lodím ke břehu Sýrie. Ty znemožnily použít Tomahawky na vládní cíle. Mimochodem pár týdnů nato se rozjel Majdan na Ukrajině.

Nahlásit

-
20
+