Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Místo selanky pěkný cirkus. Odcházení Merkelové Evropu zabolí

17. 3. 2021
 18 055
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Hmm, tak německá politika je "posledním konzervativním jádrem společné Evropy". Energiewende, masová migrace, třetí pohlaví, zákazy vjezdu aut do měst, cenzura na sociálních sítích, praktické odzbrojení populace, kvóty na zastoupení žen ve vedení firem, konec spalovacích motorů do r. 2030, uhlíková neutralita do r. 2050 - patrně jedno vítězství konzervatismu za druhým. Copak asi pan Fisher hulí?

Nahlásit
-
84
+

Diskuze

Z textu mi nevyplynulo, že by se autor opravdu těšil.
Jestli mu vyčítáte, že projevuje málo paniky, tak to jo. Ale v dnešní době něco otevřeně psát proti Rudejm Khmérům chce odvahu. Druhej den je z vás Klausovec, třetá den nacista, čtvrtej obracíte burgery, pátej vás šikanuje antifa a nakonec jste první na seznamu pro převýchovu/likvidaci.
To že to sem ještě nedorazilo nic neznamená. Balený vodě, SUV a gender studies to taky trvalo jen chvilku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

V demokracii se všeobecným volebním právem má kolektivismus tj. Socialismus navrch.
Protože je ještě relativně dobře, tak vítězí jeho Internacionální varianta. Až to přivede zugrunt, tak se začne prosazovat jeho Nacionální verze - Socialismus jen pro omezený okruh.

V Dánsku to Sociální Demokrati nejspíš pochopily a šly tomu naproti - začli nadbíhat domorodým dánům.
Stejně tak Macron se o to snaží.

Němci, zdá se, díky historii, volí variantu Nacionální konkurenci zašlapat. Taky tomu šli naproti a přijali posily z ciziny. Zkuste reformovat sociální stát, když vám z dávek žijou milióny potencionálně agresivnějších lidí (v porovnání s domorodci).
Reformy jsou ovšem nutné a blížící se problémy a konflikt, budou tak o to horší.
Násilí, třeba v ČR, je méně pravděpodobné, když každý by mohl být nějaký váš příbuzný nebo známý, známého.
V multikutlurní a multietnické společnosti je masakr téměř zárukou - kmenové instinkty? Stačí se podívat na Rwandu. A my nejsme o moc lepší. Stačí pár dní o hladu a uvidíte. Možná to Merkel tuší a proto nechává zavřit jaderné elktrárny - kdo by je pak vypnul, až budem zase jíst kořínky.

Možná nám jednoho dne dojde, že Socialismus ve všech svých variantách (Internacionální, Nacionální a Korporátní tj. Fašismus) tj. maximalizace veřejná správy/kontroly, je prostě nebezpečná a nefunkční hovadina. A snad začneme maximalizovat svobodu jednotlivce, místo iluzí rovnosti a stability.
Ale na to je potřeba psychologická (spirituální) evoluce.
------------------------------ ----------------------
"Němci nedělají malé chyby" a Merkelová jich nasekala spoustu. Nadbíhání zelenejm pomatencům a otevření hranic. Ale co, ona a kamarádi (celej establishment/swamp) měli dobrejch 20 plus let u koryta a o to tu jde. A možná ještě stihne dostat Nobelovku.

Nahlásit

-
10
+

Proč Leviathan nevyhnutelně plave nalevo, docela dobře vysvětluje koncept Bio-Leninismu. Ve zkratce: vždy je více lidí, kteří jsou nebo se cítí nedoceněni. Levice jim nabízí vyšší status - samozřejmě umělý (redistribuce tj. prachy a legislativně).
Kolektivisti cílí na nižší a nižší články společnosti. Dříve zneuznané ženy, zvláště svobodné matky, intelektuály, umělce, sportovce, chudinu, národnostní menšiny, homosexuály, až po kriminálníky. Každý další přírůstek je vítán, protože tábor posiluje a zároveň stávajícím členům najednou vzroste společenský status - dříve si byly všichni rovni v nejnižší tabu kategorii. Teď na světle, je homosexuál více než kriminálník.

Tj. Levice pochopila pravidla hry v demokracii se všeobecným volebním právem. A "pravice" jako CDU to taky začíná chápat.

Ne že by si spousta oněch skupin nezasloužila společenskou emancipaci ale netuší, že jsou využíváni v cynické hře o moc pro kolektivisty - která nevyhnutelně končí v tyranii. A jako v Leninském USSR, spousta z nich bude zavrhnuta zpět do tabu kategorie, až se dílo dokoná. Stávkovat se nebude a práce bude povinná a přidělená, intelektuálové a umělci ztratí svobodu projevu, ženy budou sekat vojáčky a dělníky, a homo sex bude trestán, protože ten žádné vojáčky neprodukuje (podle nejnovějších vědeckých poznatků) a národnostní menšiny budou mít tak akorát festival v krojích jednou do roka.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Autor už se těší na světlé pokrokové zítřky až vládu v Německu (USA, Evropě, na celém světě ...) ovládnou zeleno-rudí Khmerové. To bude krása. Holt Merkelová je už málo pokroková.

Nahlásit

-
9
+

To je bohužel vlastnost demokracie - že vede k socialismu. CDU je dnes tam, kde byly vlhké sny rudých a zelených socanů před X lety.
Jestli si Němci zvolí rudo-zeleno-rudou vládu, nastane skokový posun doleva. A i kdyby si potom zvolili vládu "pravicovou", odstraní z těch rudých nesmyslů tak 10% (a přidá pár svých).

https://portalconservador.com/livros/Hans-Hermann-Hoppe-Democracy-The-God-That-Failed.pdf

https://www.amazon.com/Democracy-Economics-Politics-Perspectives-Democratic/dp/0765808684

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
14
+

Hmm, tak německá politika je "posledním konzervativním jádrem společné Evropy". Energiewende, masová migrace, třetí pohlaví, zákazy vjezdu aut do měst, cenzura na sociálních sítích, praktické odzbrojení populace, kvóty na zastoupení žen ve vedení firem, konec spalovacích motorů do r. 2030, uhlíková neutralita do r. 2050 - patrně jedno vítězství konzervatismu za druhým. Copak asi pan Fisher hulí?

Nahlásit

-
84
+