Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: V jámě tygří. Seriál ukázal rozbitou, ale hrdou Ameriku, která si teď došlápla na Kapitol

13. 1. 2021
 8 133
11 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Peter Bednár je ten pán, co se nám v jiném článku pokoušel vysvětlit, že "zlý bílý heteresexuální muž" úmyslně nestaví chodníky, aby ublížil nebohému hodnému černochovi. Další kmenový neomarxista v týmu finmagu. Tenhle článek je jen další útok na "zlého bílého muže", akorát ještě zmatenější než ten předchozí.

Nahlásit
-
13
+

Diskuze

"Ale je celkem zajímavé, že ve státních školách jim tam neplatí ani tu minimální mzdu."

Z čeho jste vyvodil, že se to týká učitelů na státních školách? I když ano, nepřímo by se to dalo odhadnout z toho, že vůbec protestovali. Na privátní škole by protestovat nejspíš nedovolili.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

To máte tak, když chudina nechce dělat revoluci, ale žít si po svém, třebas nuzně a hloupě. Je to stejné jako s černochy, kteří se necítí být obětmi rasismu, ale snaží se využít příležitostí, které bohatá a relativně svobodná západní společnost dává.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Ano. Též by stálo za to dodat, že Waltherův příběh v seriálu "Breaking bad" je mnohem komplexnější, že mnohem více mu šlo o zajištění rodiny než o léčbu pro sebe (jakožto zaměstnanec samozřejmě byl pojištěn). Stejně tak se týká otázek respektu, maskulinity, rodinných vztahů, smyslu života, odkazu, který po sobě zanecháváme... Proto tolik ocenění.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

A to, že tam žijete z vás experta dělá? Žije tam 330M lidí a nejspíš každý z nich se považuje za experta na svoji zemi. Jenže různí experti se dost zásadně od sebe liší. Proč byste zrovna vy měl být ten správný expert?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
8
+

Dobry clanok, v CR mediach mi pride ako jeden z najlepsich o white trash. Na rozdiel od miestnych expertov v US zijem a Oklahomu som parkrat navstivil

Nahlásit

-
1
+

Je zcela v souladu s ideologickou linií finmagu, a2larmu, mnoha místních doLevaZahlých diskutérů, EU a OSN. Jako třeba i toto:
https://www.konzervativninoviny.cz/jak-podle-osn-kapitaliste-nici-planetu/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Tak zlý a nenávistný článek jsem už dlouho nečetl.

Nahlásit

-
3
+

On je zajímavý i ten styl psaní: "V recenzích zaznívá, že Joe Exotic své zaměstnance vykořisťoval. O tom není pochyb. Život odkázaný na přespávání v autě či občasný výběr jídla z popelnice ale není jen záležitostí práce v tygří zoo. V Oklahomě, kde se většina dokumentu odehrává, stačí být například učitelem. Ti v roce 2018 spustili masivní protesty, protože jejich platy byly pod minimální mzdou. Učitelé musí navíc ze svého platit učební pomůcky a na konci dne ještě ve třídě dělat uklízečku. Z našeho pohledu neuvěřitelné zneužívání lidí v šílené zoo je pro velkou část obyvatel Oklahomy vlastně relativně skvělá a naplňující práce. Přístup k drogám, pokud si vás Joe oblíbil, byl milý bonus navíc."

Extrémní případ autor přenese na jiný příklad. Uklízet ve třídě po práci to je o dost jiný level než když zfetovaný člověk jí něco z popelnice. Ale je celkem zajímavé, že ve státních školách jim tam neplatí ani tu minimální mzdu.

Nahlásit

-
1
+

"Když v roce 2013 skončil seriál Breaking Bad o americkém učiteli chemie, který si na léčbu rakoviny vydělává vařením drog, jeho smutnou pointu vystihl mem zasazující příběh do Kanady. Wa_lter se v něm dozví, že má rakovinu, tak jde do nemocnice. Tím kanadská varianta končí, protože veřejné zdravotnictví nevyžaduje, aby si pacient musel pro financování léčby zřídit pervitinové impérium."

To je pravda, kanadská varianta zdravotnictví často končí tím, že pak už člověk opravdu nepotřebuje dokonce vůbec nic: https://www.bawerk.eu/clanky/svoboda-a-jine/laura-hillier--rip.html

"20. ledna 2016 18-ti letá Laura Hillier zemřela obklopená svou rodinou, když čekala na transplantaci kmenových buněk k léčbě její akutní myeloidní leukémie. Laura nezemřela, kvůli nedostatku kostní dřeně dárců, protože vícero odpovídajících dárců bylo identifikováno o šest měsíců dříve. Jaksi, Laura byla na čekacím listě na lůžko v nemocnici – a mezitím na stálé vysilující chemoterapii. Vidíte, Laura měla smůlu, protože žila v Kanadě, kde vládou poskytována zdravotní péče „zdarma“ produkuje akutní nedostatek nemocničních lůžek pro pacienty potřebující transplantaci. Lokální Ontarijská nemocnice, která léčila Lauru, provádí jen 5 operací kmenových buněk za měsíc a Laura byla 33. na čekacím listě, zatímco dárci byli nalezeni v červenci 2015. Lauřina matka se pokoušela najít jinou nemocnici k provedení operace, ale objevila čekací listy všude v Ontariu stejně jako v celé Kanadě. Když matka upozornila na hrozivou situaci její dcery kancelář ontarijského ministerstva zdravotnictví, mluvčí ministra uklidňoval: Očekáváme, že nemocnice dávají přednost pacientům na základě zdravotní priority, nicméně tato rozhodnutí jsou prováděna jednotlivými nemocnicemi."

Nahlásit

-
7
+

Připomínám dokument This is America (1 - 1977, 2 - 1980). Podobně neuvěřitelná sbírka amerického bizáru.

Nahlásit

-
2
+

Peter Bednár je ten pán, co se nám v jiném článku pokoušel vysvětlit, že "zlý bílý heteresexuální muž" úmyslně nestaví chodníky, aby ublížil nebohému hodnému černochovi. Další kmenový neomarxista v týmu finmagu. Tenhle článek je jen další útok na "zlého bílého muže", akorát ještě zmatenější než ten předchozí.

Nahlásit

-
13
+