Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Jak bude bolet brexit Česko a Čechy?

25. 10. 2019
 10 183
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Po přečtení komentáře od experta Prouzy jsem tak nějak více pochopil, co vlastně je obsahem pojmu "předsudečná nenávist". :-)

Nahlásit
-
19
+

Diskuze

A moje troška do mlýna - ta (ne)dohoda je sice poměrně důležitá, ALE mnohem důležitější je, co udělají Britové a jejich vláda POTÉ!
Dejme tomu, že žádná dohoda nebude, poněvadž v Bruseli mají za to, že k obchodu je třeba členství v Reichu - oficiální, či faktické (formou přijetí jejich norem a podmínek).
Nikde není napsáno, že Británie tuto jedinečnou šanci využije, ale mohla by. Zbavena unijních regulací a obchodních bariér se může vydat cestou Singapuru a využít svých komparativních výhod - anglického jazyka, Commonwealthu, příznivého časového pásma mezi Amerikou a Austrálií/východní Asií, svého právního systému...A z Británie může být opět významný hráč světového hospodářství.

Nahlásit

-
2
+

Expert/technokrat Prouza do žádné své veřejné funkce nebyl zvolen, to o hodně věcech vypovídá. Lidi jako on celkem přesně popisuje Petr Hampl ve svých článcích i v "Prolomení hradeb".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Po přečtení komentáře od experta Prouzy jsem tak nějak více pochopil, co vlastně je obsahem pojmu "předsudečná nenávist". :-)

Nahlásit

-
19
+

Tentokrát to řekl velmi přesně Tomáš Prouza - se svojí typickou záměnou příčin a následků.

EU téměř dokázala svým socialistickým papaláštvím a kleptokracií rozvrátit i vzorovou demokracii a stabilní hierarchickou společnost jako byla po staletí Velká Británie.
To že v ní Tomáš Prouza ztratil důvěru mě neudivuje. Větší naději na kariérní postup podobné exempláře mají v tom bruselkém zatuchlém podhoubí.

Nahlásit

-
7
+

Tři roky říkám, že tvrdý brexit je nejlepší varianta pro všechny. Takže za mě jako obvykle Kovanda.

Nahlásit

-
8
+

Nic se nestane. To, co se má stát v souvislosti s Brexitem, to se stalo. Soukromé firmy nejsou parlament a tři roky jim bohatě stačí na řešení těch největších problémů.

Nahlásit

-
8
+