Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Almužna bohatým může být OK

11. 1. 2019
 19 316
18 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Děkuji za tento článek.
Významně potvrdil správnost mého rozhodnutí neobnovit si předplatné.

Nahlásit
-
36
+

Nejméně oblíbený příspěvek

" a Deníkem N"
- to je ten slovenský sračkoid , ktorý organizuje a riadi boj proti Putinovi ?

A koľko prašúl dávajú za jeho odber ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu
-
-6
+

Diskuze

jakým bankrotem? Přece stačí vydat dost "bezpečných" státních dluhopisů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Vodka, kterou pijou chudí, je tvrdě daněna, kokain pro bohaté není daněn vůbec.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Zatímco víno, které pijou bohatí, je dotováno a má daňové úlevy, pivo, které pijou chudí, je tvrdě zdaněno.

Nahlásit

-
3
+

Zcela zásadní problém toho, když je něco zdarma, vyplývá právě z hodnoty, kterou té věci přisoudíme. Pokud řekneme, že je to zdarma, nabízí se falešný pocit, že ta věc prostě má nulovou hodnotu. Málokdo se bude věnovat přemýšlení o tom, že někdo to nakonec zaplatit musí. Potom nám kdokoliv může namítnout: "A co byste chtěli? Dobrou kvalitu? Efektivní službu? Vždyť to máte zdarma, tak neremcejte a buďte rádi. Nemůžete chtít víc."

Pokud si něčeho naopak vážíme, jsme ochotni to zaplatit a ohodnotit přiměřenou cenou. A pokud si toho vážíme, budeme si hlídat i kvalitu a efektivitu. Cokoliv, co je zdarma, zcela nevyhnutelně směřuje k plýtvání a neefektivitě. Proto erární majetek, cokoliv zdarma, bude v porovnání se soukromým vlastnictvím méně hospodárný.

Nahlásit

-
10
+

Dobrý den pane Kašpárku

Přiznám se, že je mi z vašeho článku smutno. Mohu se optat, co bylo jeho cílem? Trochu mi to zavání rétorikou poslední doby, která rozděluje chudé a bohaté, lepšolidi a horšolidi ... nebo jak se jim to říká. Máte pocit, že to co jste napsal opravdu přineslo lidem něco pozitivního?

PS: “Bohatí” si imho většinou platí soukromé školy pro své děti. Tam často příspevky na obědy fungují krapet jinak.

Nahlásit

-
3
+

Deník N jsem podpořil na crowdfundingu - záměr se mi zdál sympatický.
2 měsíce přístupu mi ale stačily.
Rozdíl mezi záměrem a realitou je snad ještě větší než záměr Železného vybudovat "vzdělávací kanál a intelektuálně zaměřené zpravodajství", které pak pod značkou NOVA sponzorovalo takový myšlenkový skvost jako jsou Troškovy Babovřesky.

Snad Petr Koubský prozře a z redakce vycouve - jeho názory od doby Softwarových novin (spolu s Gentleman.cz - šovinistou a antifeministou Ivanem Strakou) mám velmi rád a rád bych je nezdeformované četl i nadále.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
3
+

Za bolševika bylo období "svačin zdarma". Naštěstí běsnění rudochů zastavil hlavní hygienik, když bylo nutno několik škol zavřít pro epidemii salmonely po pozření zelených salámů a plesnivých vajíček.

Pak bylo období mléka zdarma - začínalo to možností vybrat si příchuť a končilo to nutností pít kontaminované mléko, protože bylo do všech škol centrálně distribuované - čili staré a prošlé.

Takto dopadnou i obědy zdarma - ANO a levičáci nejsou schopni komplikovanější koordinace, takže celá akce dopadne tak, že budou mít hlad nakonec všechny děti a tím dojde k zrovnoprávnění těch bohatých s těmi potřebnými.

Drobná poznámka směřující ke stupiditě současné garnitury - školní jídelny musí likvidovat na své náklady zbytky ze školních jídelen (dříve si to zdarma rozbral personál a vykrmil své soukromé čuníky), což už nyní je pro některé školy finančně zatěžující. A až se budou vařit obědy "zdarma", v kvalitě odpovídající hurá akci...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
6
+

Nedávný tweet pana Kohouta reakci na tento článek vyjadřuje přesně:

"Levičáci jsou nebezpečnější než náckové, protože jsou široce společensky akceptovaní. Panuje stále hloupý předsudek, že levice má jakési "ušlechtilé" pohnutky pro své jednání. Ne, nemá."

Ještě že už nemám školou povinné děti - způsob uvažování pana Kašpárka a ostatních levičáků o občanech jako o dobytku, který má být nakrmen, je pro mnohé ponižující, pro mě osobně hluboce urážlivý.

Nahlásit

-
17
+

Pobavilo mne jak nejchudší platí daněmi obědy pro děti bohatých - bravo, pane Kašpárku, dosáhl jste další mety! :-)

Nahlásit

-
2
+

Ne, to je nová česká verze, ale je to přesně stejná propagandistická sračka establishmentu jako ta slovenská verze. Původně jsem si myslel, že to bude propaganda na levelu Aktuálně, ale je to ještě znatelně magornější. Taky se tam stáhlo to nej - Simkanič, Moláček, Kartous, Tvrdoň, Romancovi...
Stejné zpracování stejných témat jako v "seriozních médiích" po celém světě. Orbán zlo, Putin zlo, Trump zlo, Salvini zlo, Soros dobro, EU dobro, Merkel dobro. Zprávy ze "špatných" zemí jako je Itálie, Rakouska, dneska i Francie prakticky nejsou, leda tak nějakej ideologickej canc jakej je Orbán, Salvini a spol. zlej, něco faktickýho s hlavou a patou ne.

Poslední velký dílo Moláčka, držitele Novinářské ceny udělované OSF:
https://denikn.cz/49174/kral-zisku-i-nezisku-soros-bojuje-s-dejinami-a-je-to-zatim-nerozhodne/

Prostě typické "nezávislé" médium.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
1
+

Všechno zdarma!
Dříve či později.
Protože dokud o tom, co je "zdarma" budou rozhodovat ti, co to "zdarma" dostávají (a ne ti, co to platí), navíc kibicovaní socialisty typu Kašpárek, Maláčová, Semelová, Březina či Fulda, bude socializace pokračovat akcelerujícím tempem. Příjemce bude chtít co nejvíce přijímat. Maláčové co nejvíce přerozdělovat. A čím dál víc plátců si bude rozmýšlet, zda se raději nestát příjemcem (a ušetřit si práci).
K tomu se dále přidá demografický vývoj - nikdo nad 45 let nikdy nezvedne ruku pro jakoukoli rozumnou reformu penzí. Jen bude chtít více záruk, více socialistických výdobytků, vyšší penze, regulované nájemné, jídlo a cestování zdarma, atd...

Skončí to až bankrotem, dříve ne. Je to neodstranitelná vlastnost současného systému.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
7
+

" a Deníkem N"
- to je ten slovenský sračkoid , ktorý organizuje a riadi boj proti Putinovi ?

A koľko prašúl dávajú za jeho odber ?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-6
+

Nikdy jsme nevěřil, že se dožiju komunismu, ale soudružka učitelka měla nakonec pravdu.

Nahlásit

-
7
+

Ale jo občas si to koupím, i když tržní nika "potrhlý neobolševický bláboly" je u mě převážně obsazena občasným Respektem a Deníkem N, jehož jsem nedobrovolným předplatitelem. S Kechlibarovými Zapomenutými příběhy jsem si v crowdfundingu pořídil i předplatné 067 a pak se Koubský přidal k magoru Simkaničovi a spol. aneb panebožetojevůl.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pivo zdarma.

Nahlásit

-
2
+

Jak bez téhle informace mohli ostatní čtenáři žít!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kašpárek a Maláčová jsou NALEVO od KSČ, protože obědy "zdarma" nebyly ani za bolševika.
A tak je k nim potřeba i přistupovat. Sice se maskují za květnaté řeči, ale jsou to prachsprostí bolševičtí lupiči.

Nahlásit

-
23
+

Děkuji za tento článek.
Významně potvrdil správnost mého rozhodnutí neobnovit si předplatné.

Nahlásit

-
36
+