Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Konzervativci prohráli bitvu o Německo

11. 12. 2018
 12 829
12 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

"Mám silné sociální cítění", to je výrok, který bych do srozumitelné řeči přeložil asi takto: "Neumím počítat, ani se mi počítat nechce. Budeme přerozdělovat více a více." Strašné.

Nahlásit
-
25
+

Nejméně oblíbený příspěvek

"CDU, nejvlivnější politická strana poválečné Evropy, se tak nevrátí k pravicovým kořenům, zůstane široce rozkročenou středovou stranou."

- Jedine to široké rozkročenie zabezpečí CDU dostatočnú demokratickú väčšinu. Nasmerovaním doprava by sa scvrkli na 5% nú straničku. Pan autor asi nepozná princíp demokracie.

Nahlásit
-
-4
+

Diskuze

Mám sociální cítění je věta, kterou začíná úpadek státu neboť.
1) Státu se daří, životní úroveň roste, platy rostou a ekonomice chybí zaměstnanci
2) Odbory a zaměstnanci stupňují nároky a čím dál méně lidí chce dělat hůře placené nebo manuální práce
3) Politici, zaměstnavatelé, ekonomové i zaměstnanci jsou v konsenzu - potřebujeme si dovézt pracovní sílu a uvolní migrační politiku
4) Do země začnou proudit davy migrantů z Afriky a muslimských zemí (kvůli obrovské porodnosti se tyto země přelidňují a tento růst populace udržuje bídu a brání růstu životní úrovně a lepšímu vzdělání)
5) V první vlně (cca1945-1970) migrují ti vzdělanější, chytřejší a schopnější, čímž pomohou ekonomice hostitelské země, ale zásadně svým odchodem ještě více poškodí své domovské země, kde je vzdělanějších lidí už tak žalostně málo. V hostitelské zemi se tato první vlna chová vstřícně - není jich tolik, jsou v drtivé menšině a tak se snaží zapadnout a integrovat. Navíc přichází z bídných podmínek, proti kterým je i život dělníka rájem na zemi. Zároveň ale doma neopouští náboženskou výchovu a mentalitu.
6) Africké a muslimské země, které trvale přicházejí o své elity, které by mohli země pozvednout se potácejí v bídě, nevzdělanost roste, množí se násilnosti a převraty - to generuje čím dál víc uprchlíků.
7) Ekonomika hostitelské země přijímající migranty ale stále roste a to si vyžádá další a další přísun migrantů - o ty se již starají konflikty, války a rostoucí bída, čímž se v dalších vlnách ale do země dostávají čím dál méně vzdělaní migranti, kteří už nepřicházejí za prací, ale požadují azyl.
8) Sociální cítění se stalo národním programem a neziskové organizace starající se o blaho azylantů vznikají jak houby po dešti.
9) Schopnost této druhé vlny (1975-2000) se integrovat ale klesá jak kvůli nízkému vzdělání, kvůli rostoucím počtům, jejich krajané už tam jsou a vytvořili komunitu a tedy se snaží se stěhovat do poblíž své komunity nic a moc je to nenutí se učit jazyk a tím klesá možnost pracovat, vznikají zárodky ghett a navíc předchozí vlna porodila hromady dětí se kterými si nově příchozí konkurují při hledání práce.
10) Politici žijící mentálně v milosti mají pocit, jak se jim to daří a mnou si ruce nad očekávaným růstem ekonomiky, který je ale mnohem vlažnější.
11) Druhá generace první vlny migrantů začíná být nespokojená - oni nevyrostli v Africe v chatrči a tedy se logicky srovnávají s původními obyvateli, kteří se ale mají mnohem lépe díky menší porodnosti a lepšímu vztahu ke vzdělání i práci - tito mladí narození v Evropě jsou však příliš hloupí, než aby si uvědomili příčinu své sociální situace a začne se šířit frustrace. Vinu pak začínají svádět na rasismus, náboženskou diskriminaci a stát, což ochotně přejímá i druhá vlna, žijící z velké části na sociálních dávkách.
12) Neziskové organizace bijí na poplach a politici ze strachu z nepokojů, které se začnou objevovat začnou migranty více dotovat sociálními dávkami. Aby ale na to měli, zvyšují postupně míru zdanění.
13) První i druhá vlna migrantů ale část vydělaných peněz nebo část peněz ze sociálních dávek od začátku posílá domů na podporu ohromných rodin. U první vlny to tak nevadilo, byla ekonomicky aktivní a nebylo jich tolik, nicméně nyní již proudí ze státu do Afriky a celého světa miliardy.
14) Vysoké zdanění firem brzdí jejich rozvoj a vytváření dalších pracovních míst, část firem a bohatých se snaží převádět své firmy do jiných států s nižším zdaněním. Chudé zdanit nelze, takže stát zalehne na střední třídu a začne jí ždímat - mají se přeci tak dobře, tak ať jsou solidární. To ale nestačí a stát začne škrtat ve výdajích na policii, armádu, hasiče, zdravotnictví apod. aby zbrzdil růst dluhu.
15) Střední třída začne chudnout a postupně musí tak jako stát škrtat zbytné výdaje na zábavu, déle jezdit se starším autem, méně investovat, méně udržovat nemovitosti a pod. Čím dál víc peněz přerozdělených z vysokého zdanění střední třídy migrantům odtéká ze země a ekonomika se zadrhává - pracovních míst ubývá, neboť v koloběhu chybí peníze, které střední třída utratila doma - ty mizí v Africe, kde spolu s ohromnou rozvojovou pomocí urychlují pouze populační růst (nikoli rozvoj), což zase generuje větší množství migrantů žádajících o azyl.
16) Vysoké zdanění střední třídy spolu s obrovskými transfery peněz do zahraničí se jako bumerang obrací proti migrantům první a druhé vlny neboť není práce ani pro ty co by pracovat chtěli a navíc přichází vlna třetí (2000-20025), opět mnohem početnější, která už ani příliš nepředstírá, že by se chtěla integrovat a má už pouze "oprávněné" požadavky a obří aparát neziskovek na své straně.
17) Výdaje na sociální systém nezadržitelně rostou a zdanit už není koho - bohatí se nedají a raději přestěhují sídla firem do zahraničí, na chudých si vláda nic nevezme a střední třídu již stát ořezal až na kost a státní dluh roste. Nastalá ekonomická krize pak pošle státní dluh do nebes. Navíc i čím dál víc původních obyvatel se ocitá na hranici chudoby či jsou nezaměstnaní a počet lidí platících daně se zmenšuje, zatímco počet vyživovaných roste... I demografie situaci dále zhoršuje - ekonomicky málo, či neaktivní migranti mají podstatně vyšší počet dětí, než upadající střední třída, která již druhou generaci snižuje porodnost, aby děti uživila...
18) Nábožensky vychovaní migranti se radikalizují a spolu s radikály pronikající děravými hranicemi do země začínají obyvatelstvo a stát terorizovat, což přináší další obrovské ekonomické ztráty, lidské tragédie a snížení přísunu peněz z cestovního ruchu. Násilnosti a násilné demonstrace se šíří, ale stát už je p prde.i - už nemá žádnou šanci situaci zvrátit. Když sáhne na sociální dávky, migranti zapálí města a když se pokusí zdanit zchudlou střední třídu, ta udělá totéž. Navíc terorismus migrantů vyvolal potřebu navýšit peníze na policii a armádu.
19) Stát musí kapitulovat a dále se zadlužovat a čekat na zázrak, který ale nenastane - naopak, přijde další periodická ekonomická krize a jelikož stát nemá možnost reagovat snížením sociálních dávek - jejich objem naopak ekonomická krize opět zvýší, poskočí dluh o další desítky %.
20) Nakonec stát zbankrotuje a zemi zachvátí občanská válka. Zatímco původní Evropané se budou chovat jako jednotlivci, z migrantů se stane jednolitý řvoucí dav a velmi pravděpodobně zmasakrují každého, kdo jim přijde do cesty - třeba Palestinci běžně útočí na těhotné ženy - nemohou rychle běhat a bránit se.

Začalo to potřebou pracovní síly, pokračovalo to sociálním cítěním, a skončí to masakry a krveprolitím - tedy alespoň ve Francii, která je právě u bodu 19). Německo je teprve někde u bodu 11), nicméně jde naprosto stejnou cestou jako Francie. My jsme zatím u bodu 3) a pokud bude vláda držet linie a brát pracovní sílu ze Slovanských zemí, tak to ustojíme alespoň do doby, než zbankrotuje Francie či Itálie, pak je to u náš konec:(

Nahlásit

-
9
+

Samozrejme, že jsou jen technologové moci bez ideí. Preto sú rozkročení pekne doširaka nad stredom, tam je najviac hlasov.
A preto mám ja za toto záporné body, pretože ovčania pravdu neradi počúvajú.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Spíš Německo prohrálo bitvu o budoucnost. Některé změny jsou nevratné.

Nahlásit

-
4
+

Konzervativci neprohráli Německo, nýbrž jen CDU a spíš než prohráli je ochranka vyhnala od ringu.
O politické síle AKK svědčí nejvíc jakou největšú politickou schopnost u ní komentátoři vyzdvihují. Ať už máte nebo nemáte rádi Merkelovou, když se stala předsedkyní ona, v komentářích se to tolik nehemžilo tvary slova žena
Nu, uvidíme, třeba se ukáže, že AKK přece jen není jen prokvótovaná princezna.

Nahlásit

-
2
+

Pak to jsou jen technologové moci bez ideí. Jako Babiš.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
4
+

Tato informácia je absolutne zbytočná :

"Nástupkyně Merkelové podporuje silný sociální stát, vyšší minimální mzdy a přerozdělování."

ŽIADNY politik nevynechá takéto svoje zámery, ciele. Jedine od Putina (vraj komunistu) som takéto slová nepočul ani v jednom z jeho prejavov a diskusíí, ktoré som čítal.

Nejak sa tí komunisti a kapitalisti navzájom povymieňali. Ako sa vymenil aj Západ a Východ. Už čakám, kedy začne slnko vychádzať na západe.

Nahlásit

-
7
+

pravice se používá jako nadávka prakticky na celom svete, okrem Ruska a možno aj Číny.

A "kapitalizmus" bez prívlastku "liberálny a demokratický" je na tom rovnako.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
-1
+

"CDU, nejvlivnější politická strana poválečné Evropy, se tak nevrátí k pravicovým kořenům, zůstane široce rozkročenou středovou stranou."

- Jedine to široké rozkročenie zabezpečí CDU dostatočnú demokratickú väčšinu. Nasmerovaním doprava by sa scvrkli na 5% nú straničku. Pan autor asi nepozná princíp demokracie.

Nahlásit

-
-4
+

V německých médiích se slovo pravice používá jako nadávka. I v těch tzv. pravicových, jako Welt.

Nahlásit

-
6
+

„Mám silné sociální cítění.“ (za cizí peníze)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
13
+

"Mám silné sociální cítění", to je výrok, který bych do srozumitelné řeči přeložil asi takto: "Neumím počítat, ani se mi počítat nechce. Budeme přerozdělovat více a více." Strašné.

Nahlásit

-
25
+

Němci v tom mají tradici:
https://www.youtube.com/watch?v=1tihzWoariQ

Nahlásit

-
0
+