Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Na evropském koberečku: Polsko, Maďarsko... a teď Rumunsko?

5. 10. 2018
 17 070
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Obvyklá snůška lží, polopravd a bruselského análního alpinismu.

Nahlásit
-
121
+

Diskuze

Ono v Rumunsku opravdu *jsou* problémy, Narozdíl od neustáleho omezování Polska a Maďarska, jde o *socialistty*, tak to dle EU opravdu nemohl problém. Socialisté jsou přece automaticky ti hodní.

Nahlásit

-
1
+

A problémy EU na "Západě" (protiprávní střelba do demonstrantů ve Španělsku) je předpokládám v pořádku, protože to dělá "pro-EU" vláda.

Nahlásit

-
9
+

Ono by to chtělo nejdřív vysvětlit pojem demokracie. Pokud se použije definice uvedená na Wikipedii:" Demokracie je forma vlády, ve které se všichni občané rovně podílejí – přímo nebo nepřímo skrze volené zástupce – na navrhování a přijímání zákonů, kterými se řídí jejich společnost.", tak je se deficit demokracie projevuje právě v těch západních zemích.

Nahlásit

-
7
+

Ještě to nedotáhli tak daleko, aby kolem pevnosti Evropa natáhli ostnatý drát. Slova EU posluhovačů jsou ale na hraně již delší dobu. Hodně jim chybí konzistentnost v myšlení a činech, tím sami sebe odhalují jako lháře.

Pokud by v téhle rétorice měli být důslední, dalším krokem by mělo být vyhození těch, kteří nejsou dost konformní s názory současných EU papalášů. Následně natáhnout ostnaté dráty, ať nám nerozvracejí naši demokracii revanšisté. A trochu přistřihnout křidýlka těm, kteří zůstali uvnitř. No a pak zbývají ekonomické sankce (nevadí, že dopadnou hlavně na ty uvnitř), a nakonec bude třeba i vytáhnout do boje. Vždyť takhle to Marx vždy chtěl...Jinak než krvavě to nepůjde.

Takže buď to provedou takto, anebo se kajícně doznají ke lži.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
11
+

Je od redakce hezké, že nám před víkendem nabízejí nějaké lehké čtení pro zasmání, tentokrát na téma zloděj křičí: chyťte zloděje.

"Kritika, kterou Evropská komise směruje k Polsku, Maďarsku i Rumunsku, tedy nedostatky, v drtivé většině jsou ale její argumenty platné: Maďarsko Viktora Orbána, Polsko nekorunovaného vládce Jaroslawa Kaczyńského, i Rumunsko pod kontrolou zkorumpovaných postkomunistů v socialistickém přestrojení mají problém s plnou demokracií, jejíž pravidla nechtějí dodržovat."

Zrovna Evropská komise pod kontrolou zkorumpovaných sociálních inženýrů v demokratickém přestrojení má s demokracií problém také, viz třeba Brexit nebo Katalánsko. A jestli se Evropa "blíží na křižovatku, kdy bude muset říci, že nedemokratické režimy, které nedodržují ani pravidla právního státu, nemají v Evropské unii místo", tak sama EU je nejspíš první na řadě, protože to pro ni platí do puntíku.

Nahlásit

-
44
+

Pan Palata sa už ani netají tým, že je mluvčí EU.
A nakoľko je Palata dvorným autorom Finmagu, tak je Finmag jasne tlačovým orgánom EU.
Orgánom.

Diskutovať k článku by bolo zbytočné. Článok nie je objektívnym rozborom, článok je iba zdôvodnením rozsudku nad usvedčeným vinníkom.

Nahlásit

-
29
+

Obvyklá snůška lží, polopravd a bruselského análního alpinismu.

Nahlásit

-
121
+